HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον καθηγητή Χαρ. Γαβρά για την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων υποδομών

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών και διεθνούς φήμης καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημ...

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών και διεθνούς φήμης καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και διευθυντή του Τμήματος Υπέρτασης και Αθηροσκλήρωσης στο Ιατρικό Κέντρο της Βοστώνης στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, Χαράλαμπο Γαβρά, είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, την περασμένη εβδομάδα.
Ο κ. Γαβράς, συνοδευόμενος από τα μέλη του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπο Γώγο, Σταύρο Κουμπιά και Αντώνη Αλεξανδρίδη, είχαν με τον Περιφερειάρχη μια ευρεία συζήτηση για θέματα του Πανεπιστημίου. Ειδική αναφορά έγινε για το ΣΕΣ 2014-2020 και την προετοιμασία που έχει γίνει, ώστε το Πανεπιστήμιο Πατρών να έχει τη μέγιστη ετοιμότητα όταν ξεκινήσει, να προχωρήσουν δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων και των εγκαταστάσεων της Πανεπιστημιούπολης, καθώς και των δικτύων παραγωγής και διαχείρισης ενέργειας.
Διαπιστώθηκε πλήρης συμφωνία για το συγκεκριμένο ζήτημα τόσο με τον Περιφερειάρχη όσο και με στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, στη διάρκεια δύο τεχνικών συναντήσεων που ακολούθησαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπως επίσης διαπιστώθηκε και η ετοιμότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όσον αφορά τον προγραμματισμό που έχει ήδη γίνει για τη νέα Προγραμματική Περίοδο.
«Ήδη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσα από ανοικτή διαβούλευση έχει προετοιμάσει και προβλέψει και τέτοιες δράσεις στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) 2014 – 2020 (νέο ΕΣΠΑ) για τα κτίρια δημόσιου τομέα» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας προσθέτοντας: «Η προστασία του περιβάλλοντος είναι μέλημά μας ως Περιφερειακή Αρχή και μέσα από διαβούλευση έχουμε προγραμματίσει επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές για την ενεργειακή αναβάθμιση και την χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».
Αντίστοιχες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν με διάφορους φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε όλο το επόμενο χρονικό διάστημα προς την Προγραμματική Περίοδο, παρ’ όλο που έχει γίνει εξαντλητική διαβούλευση.

«Στόχος είναι το ΣΕΣ 2014-2020 να έχει δυναμικό χαρακτήρα και να αναπροσαρμόζεται σύμφωνα με τις ανάγκες της χρονικής περιόδου. Άρα η διαβούλευση θα είναι συνεχής. Δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, που το ΕΣΠΑ σχεδιάστηκε πριν το 2007 χωρίς να προβλέπει και να μπορεί να ανταποκριθεί στα δεδομένα της κρίσης» συμπλήρωσε ο Απ. Κατσιφάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.