HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δήλωση Στ. Ανδριόπουλου υπ.Δημάρχου Καλαβρύτων για τον εορτασμό της απελευθέρωσης των Καλαβρύτων

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαβρύτων με την  “Λαϊκή Συσπείρωση” και στέλεχος του Κ.Κ.Ε. Σταμάτης Ανδριόπουλος , με την ευκαιρία των εορταστ...

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαβρύτων με την “Λαϊκή Συσπείρωση” και στέλεχος του Κ.Κ.Ε. Σταμάτης Ανδριόπουλος, με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση των Καλαβρύτων και την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:
Πριν από 193 χρόνια, στη Χελωνοσπηλιά, έγινε η πρώτη πράξη στην περιοχή μας για τον ένοπλο ξεσηκωμό κατά των Τούρκων κατακτητών. Ο Ν. Σουλιώτης, με τη σειρά του, υπό τις διαταγές του Παπαφλέσσα, έριξε τη σπίθα για να ξεκινήσει η απελευθέρωση των Καλαβρύτων. Λίγες μέρες μετά, στις 21 Μάρτη, ο Π. Καρατζάς απελευθέρωνε την Πάτρα αποκλείοντας τους Τούρκους στο φρούριο. Έτσι, στις 24 Μάρτη, σχηματίστηκε το “Αχαϊκό Διευθυντήριο”, που πήρε της εξουσία από τους Τούρκους στην περιοχή μας.

Οι καταπιεσμένες λαϊκές μάζες, μαζί με αγωνιστές αστούς και κληρικούς πραγματοποίησαν την ελληνική αστική επανάσταση, που ανέτρεψε την οθωμανική αυτοκρατορία και δημιουργήθηκε το πρώτο ανεξάρτητο ελληνικό αστικό κράτος.

Η Επανάσταση του '21 μας διδάσκει ότι η ιστορία γράφεται με ανυπακοή και απειθαρχία στο δίκαιο και τη νομιμότητα των παλιών τάξεων, που δε φεύγουν μόνες τους από το προσκήνιο της ιστορίας, αλλά πρέπει να τις διώξει η λαϊκή επαναστατική πάλη. Στην ιστορία των ανθρώπινων κοινωνιών, οι επαναστάσεις είναι πάντα το όχημα για να προχωρά η κοινωνία μπροστά.

Το 1821 δεν υπήρχε "εθνική ομοψυχία". Υπήρχαν και Έλληνες που εχθρεύονταν την επανάσταση, υπερασπίζονταν το παλιό κοινωνικό καθεστώς, το Οθωμανικό σύστημα και την εξουσία του Σουλτάνου γιατί αντλούσαν προνόμια από αυτό. Όλοι αυτοί καλλιεργούσαν τη μοιρολατρία, τρομοκρατούσαν το λαό, με εκβιασμούς, ότι ο ξεσηκωμός του θα είναι μάταιος και θα τον οδηγήσει στην καταστροφή. Απαιτούσαν πίστη και υποταγή στην "Ιερή Συμμαχία" των δυναστών.

Σήμερα, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, βρίσκονται πάλι μπροστά σε ανάλογους εκβιασμούς από τα κόμματα που υπερασπίζονται το παλιό και ξεπερασμένο καπιταλιστικό σύστημα. Του λένε ότι πρέπει να δεχθεί τις θυσίες για να ξεπεραστεί η κρίση, του ζητάνε να στηρίξει τον "εθνικό στόχο" της ανάπτυξης, δηλαδή τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που βγαίνουν πάνω στα δικά του βάσανα, του ζητάνε να στηρίξει το δήθεν μονόδρομο της σύγχρονης "Ιερής Συμμαχίας", της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ο λαός πρέπει να πιστέψει και σήμερα στο δίκιο και τη δύναμη της πάλης του. Να απορρίψει τους εκβιασμούς των κομμάτων του συστήματος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε αυτά είναι “παλιά και δοκιμασμένα” είτε είναι “νέα και άφθαρτα”. Με την οργάνωση και τη συμμαχία του να επιβάλλει τα δικά του συμφέροντα και τη δική του εξουσία, να αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και να μετατρέψει σε δική του περιουσία τα μονοπώλια, για να ζήσει καλύτερα ο ίδιος και τα παιδιά του.

Δεν φτάνει σήμερα μόνο να αποκρούεις τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά αυτός ο αγώνας να αναπτύσσεται σε σύνδεση με τη διεκδίκηση ικανοποίησης όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και των όρων που αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν. Όπως και το '21, έτσι και σήμερα η πρωτοπόρα τάξη, η εργατική, μαζί με τα πιο καταπιεσμένα λαϊκά στρώματα, μπορούν να οργανώσουν τη δική τους αντεπίθεση, με τη δική τους Λαϊκή Συμμαχία, που θα δρα σε αντικαπιταλιστική-αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, όχι μόνο για να παρεμποδίζει την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά η πάλη της να έχει στόχο, έκβαση στο επίπεδο της εξουσίας, δηλαδή για την εργατική, λαϊκή εξουσία.

Στις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται είναι ευκαιρία να δυναμώσουμε τον αγώνα για μαι Ελλάδα της λαϊκής ευημερίας, της αξιοποίησης όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, της αλληλεγγύης και συνεργασίας με όλους τους λαούς, σε αντίθεση με τα δεσμά της ΕΕ, της εκμετάλλευσης και της αδικίας. Είναι ευκαιρία να στηρίξουμε, να ψηφίσουμε το ΚΚΕ παντού!

1 σχόλιο

  1. ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ,ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΑΤΕ!!!!
    ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΔΩΣΤΕ ΤΟΠΟ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ....ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ!!!
    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΧΑΛΑΛΙ ΣΑΣ....
    ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΩ ΚΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΙΑΞΕΤΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ...
    ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΗΓΑΤΕ ΛΑΘΟΣ...
    ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΔΩ ΤΟΥΤΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ;
    Υ.Γ...ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΟ ΨΗΦΙΖΩ ΚΟΝΤΑ 32 ΧΡΟΝΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.