HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Χελωνοσπηλιά 16 Μαρτίου 2014 σε Εικόνες!!!

 ΧΕΛΩΝΟΣΠΗΛΙΑ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014  Με λαμπρότητα και συμμετοχή πλήθος κόσμου για το πρώτο επίσημο επαναστατικό γεγονός των Ελλήνων κατά...

 ΧΕΛΩΝΟΣΠΗΛΙΑ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 


Με λαμπρότητα και συμμετοχή πλήθος κόσμου για το πρώτο επίσημο επαναστατικό γεγονός των Ελλήνων κατά των Τούρκων στις 16 Μαρτίου 1821, πραγματοποιήθηκε τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων, παραδοσιακοί χοροί, ομιλία από των πρόεδρο Λυκουριωτών και αναπαράσταση των ιστορικών γεγονότων.Οι Οι εκδηλώσεις Φροξυλιάς – Χελωνοσπηλιάς πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία του Δήμου, του Προοδευτικού Συλλόγου των Απανταχού Τουρλαδέων «Ο Άγιος Ανδρέας» και του Συλλόγου Λυκουριωτών «Ο Προφήτης Ηλίας».
ο Σύλλογος Λυκουριωτών με επικεφαλής τον πρόεδρο Σωκράτη Μούσιο, είχαν φροντίσει για την κάθε λεπτομέρεια της εκδήλωσης. Εντυπωσιακή ήταν όπως κάθε χρόνο η αναπαράσταση του ιστορικού γεγονότος από τη Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Λυκουριωτών «Πηγές Λάδωνα» ενώ οι χορευτές του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας με τις παραδοσιακές φορεσιές, τις κουμπούρες τους που άστραψαν, και τα Κολοκοτρωνέϊκα τραγούδια μετέφεραν νοερά όλους τους συμμετέχοντες, σε χρόνους ένδοξους προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και περηφάνιας και καταχειροκροτήθηκαν !





















Ο πρόεδρος του Συλλόγου Λυκουριωτών, Σωκράτης Μούσιος



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.