HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Ετήσιος Απολογισμός του Συλλόγου των απανταχού Νασιωτών

ο πρόεδρος του συλλόγου Γιαννόπουλος Γιάννης στην κοπή πίτας που πραγματοποιήθηκε  την 1η Φεβρουαρίου 2014 Αγαπητοί Συμπατριώτες...

ο πρόεδρος του συλλόγου Γιαννόπουλος Γιάννης
στην κοπή πίτας που πραγματοποιήθηκε 
την 1η Φεβρουαρίου 2014
Αγαπητοί Συμπατριώτες, μέλη και φίλοι μας,

Πέρασε ένας χρόνος από της τελευταία εκλογική συνέλευση. Τότε η γενική συνέλευση και στην συνέχεια το νεοεκλεγμένο ΔΣ, έθεσαν τους βασικούς στόχους για την επαναδραστηριοποίηση του συλλόγου.

Οι βασικοί μας στόχοι του 2013, οι οποίοι ανακοινώθηκαν στην εκδήλωση του Φεβρουαρίου και τους κοινοποιήσαμε με τα μέσα επικοινωνίας σε όλους ήταν: 
  1. Να γίνει μια συστηματική καταγραφή όλων των συγχωριανών μας και όσων κατάγονται από αυτό, είτε μένουν στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό και να βελτιωθούν οι οργανωτικές μας δομές , με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση και συμμετοχή όλων όσων θα το επιθυμούσαν στις συλλογικές μας δραστηριότητες. 
  2. Να δημιουργηθεί επιτροπή νέων ώστε τα παιδιά μας να γνωριστούν και σιγά-σιγά να αποτελέσουν την συνέχεια της συλλογικής αυτής προσπάθειας. 
  3. Η οργάνωση εκδηλώσεων όπως, οι χοροί των απόκρεω και του 15- Αύγουστου, αλλά και παρόμοιων εκδηλώσεων . 
  4. Την ίδρυση ταμείου αλληλεγγύης για βοήθεια των μελών και συγχωριανών μας που έχουν ανάγκη. 
  5. Δημιουργία ιστοσελίδας στο διαδίκτυο που θα προβάλλει το χωριό μας και ενεργή συμμετοχή σε διαδικτυακούς χώρους κοινωνικής δικτύωσης (πχ facebook) για την αλληλο-ενημέρωση μας. 
  6. Έκδοση ατζέντας με όλα τα μέλη και τους φίλους μας. 
Είχαμε αποφασίσει ότι ο σύλλογος, αν και δεν είναι εύκολο να κάνει δημόσια έργα, μπορούμε όμως να επηρεάσουμε τις σχετικές δημόσιες υπηρεσίες και φορείς και να απαιτήσουμε την πραγματοποίηση τους. Είχαμε συμφωνήσει επίσης ότι η ενεργή συμμετοχή και βοήθεια όλων μας είναι απαραίτητη στην δύσκολη αυτή περίοδο της κοινωνικής και προσωπικής μας ζωής, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή.

Πεπραγμένα Συλλόγου 2013:

Οικονομικός Απολογισμός έτους 2013: Τα οικονομικά μας προέρχονται από συνδρομές και δωρεές των μελών και φίλων μας, από εκδηλώσεις και κληρώσεις και τέλος από χορηγίες από οργανισμούς. Τα χρήματα φυσικά δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα μέσο για την καλλίτερη πραγμάτωση των σκοπών του συλλόγου. Λεπτομέρειες για τα οικονομικά του θα παρουσιαστούν κατά την διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης για το 2014.

Οργάνωση – Συσπείρωση – Επικοινωνία: Η οργάνωση, η συσπείρωση μελών και φίλων, η δημιουργία δεσμών ώστε να διατηρείται στο μέλλον η επαφή και το ομαδικό πνεύμα, καθώς και η εύκολη επικοινωνία, είναι βασικοί παράγοντες για να παραμείνει ένας σύλλογος ενεργός και αποτελεσματικός για πολλά χρόνια. Για να πετύχουμε τα παραπάνω προχωρήσαμε σε:
  • Καταγραφή Μελών και Φίλων: Έχουμε ήδη δημιουργήσει ένα αρχείο, δηλαδή έναν κατάλογο με τα ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα. Η καταγραφή είναι μια διαδικασία που συνεχώς συμπληρώνεται. Επίσης από τον κατάλογο αυτό λείπουν τα ονόματα των παιδιών μας, που είναι απαραίτητα για την επιτροπή Νεολαίας, καθώς και το e-mail και το επάγγελμα μας. 
  • Δημιουργία Ιστοσελίδας του Χωριού μας: Με πρωτοβουλία του συλλόγου, το χωριό μας έχει τον δικό του ιστοχώρο στο διαδίκτυο: nasiakalavrytwn.wordpress.com όπου έχουμε αναρτήσει ανακοινώσεις και φωτογραφίες του χωριού μας καθώς και video των εκδηλώσεων μας. Παρακαλούμε όσους μπορούν και έχουν ιδέες αναβάθμισης του site μας, να επικοινωνήσουν μαζί μας. Χρειαζόμαστε την βοήθεια και συμμετοχή όλων για να το σχεδιάσουμε και να το εμπλουτίσουμε. Η βοήθεια του Δημήτρη Δεχουνιώτη στην δημιουργία και την φροντίδα του ιστοχώρου ήταν και είναι καθοριστική. 
  • Δημιουργία λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Στο nasia.kalavryton@gmail.com/ μπορείτε να ενημερώνεστε μέσα από τις, ανακοινώσεις του συλλόγου και να επικοινωνείτε τις ιδέες και απόψεις σας.
  • Προβολή των δραστηριοτήτων μας στο μέσα μαζικής ενημέρωσης: εφημερίδες περιοχής μας, facebook, τοπικούς ιστοχώρους (sites) κλπ
  • Συμμετοχή όλων όσων επιθυμούν στις συνεδριάσεις του ΔΣ: Από την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ πήραμε απόφαση για ανοικτές συνεδριάσεις ώστε να μπορεί να παρευρίσκεται όποιος θα επιθυμούσε και να συμμετέχει στις εργασίες του.
  • Οργάνωση της Νεολαίας μας: Η επιτροπή νεολαίας δεν έχει προχωρήσει όσο θα επιθυμούσαμε. Έγινε βέβαια μια συγκέντρωση των νέων μας την παραμονή του 15Αυγουστου στο χωριό, και έγινε προσπάθεια οργάνωσης εκδρομής κυρίως για την νεολαία μας αλλά η συμμετοχή ήταν πολύ μικρή έως ανύπαρκτη. Σας παρακαλούμε να συμβάλλετε με ιδέες και βοήθεια για να φέρουμε τους νέους μας ποιο κοντά, πρώτα στην μεταξύ τους επικοινωνία και στην συνέχεια σε ομαδική δράση.
Οργάνωση Εκδηλώσεων : Οργανώθηκαν δύο εκδηλώσεις , ο χορός των απόκρεω την 24η Φεβρουαρίου 2013 στην Αθήνα και τον Δεκαπενταύγουστο στο χωριό με επιτυχία και στις δύο εκδηλώσεις.
  • Αποκριάτικος χορός 2013: Οργανώθηκε στην Παιανία στην Ταβέρνα του φωτογράφου με πολύ καλή συμμετοχή και καλό φαγητό. Με την ορχήστρα της ταβέρνας αλλά και την ομάδα του Δαλιάνη στο δημοτικό τραγούδι, ο χορός και το κέφι κράτησαν μέχρι αργά το απόγευμα. 
  • Εκδήλωση 15Αυγουστου στο χωριό: Μεγάλη, σχεδόν καθολική, η συμμετοχή όλων. Φαγητά από την ταβέρνα του Ντάνου με 5 ευρώ ανά άτομο και με επιδότηση του μενού 4 ευρώ ανά άτομο. Έγινε κλήρωση τηλεόρασης και το γλέντι κράτησε μέχρι πρωίας. 
  • Πανηγύρι Αγίου Δημητρίου - Έκθεση Ζωγραφικής: Με μειωμένη συμμετοχή στο πανηγύρι. Επιτυχημένη η τριήμερη έκθεση ζωγραφικής δύο νέων συγχωριανών μας, με σχεδόν καθολική παρουσία των παρευρισκομένων που οργανώθηκε από την Όλγα Καλύβα. Εκπληκτική η παρουσίαση των δυο μικρών προσωρινών! προέδρων του υπό ίδρυση τμήματος παίδων του Συλλόγου μας .
  • Τιμητικές Διακρίσεις: Τιμήθηκαν τρεις συμπατριώτες μας για την συνεισφορά τους στο χωριό μας.
  • Αποστολή Χριστουγεννιάτικης ευχητήριας κάρτας: Με μία σπάνια παλιά φωτογραφία του χωριού.
Όλα για το χωριό μας και την περιοχή μας! Όλες οι προσπάθειες μας έχουν στόχο την καλυτέρευση της ζωής στο χωριό μας, την πρόοδο, την αλληλεγγύη και την διασκέδαση και των μελών και φίλων μας.
  • Αποστολή των "Γιατρών του Κόσμου": Οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε ιατρική αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην περιοχή μας με μεγάλη επιτυχία, αφού εξετάσθηκαν 580 άτομα από το χωριό μας και τα χωριά της περιοχή μας. Καθοριστική στην προσπάθεια μας αυτή ήταν η πρωτοβουλία αλλά και η βοήθεια της Ευγενίας και Πέτρου Γιαννόπουλου που χωρίς αυτή δεν θα ήταν δυνατή η επιτυχία της αποστολής. Επίσης σημαντική ήταν και η βοήθεια μελών του ΔΣ που βοήθησαν σημαντικά στην φιλοξενία της αποστολής, στην μεταφορά των ασθενών και στην οργάνωση της - κατά γενική ομολογία- εκπληκτικής αυτής εκδήλωσης. Η κάλυψη των εξόδων οργάνωσης και διαμονής της αποστολής έγινε με χορηγία ευγενικών συγχωριανών μας. 
  • Προσωπική Εργασία στο Χωριό: Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οργανώσαμε προσωπική εργασία για τον καθαρισμό των χωριού από σκουπίδια και το άνοιγμα των δρόμων από βάτα και ζιζάνια με μεγάλη συμμετοχή και πολύ καλά αποτελέσματα. Ακολούθησε γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
  • ’’Αναβίωση’’ του Μονοπατιού προς Σουληνάρι: Στόχο βάλαμε να αναβιώσουμε το παλιό μονοπάτι χωριό - Κρυάβρυση - Σουληνάρι και γιατί όχι στην συνέχεια και επέκταση για την κορυφή του βουνού, έργο που πρέπει να ενταχθεί σε πρόγραμμα και χρειάζεται μελέτη. Όμως το δασαρχείο Καλαβρύτων δεν μας βοήθησε προς το παρόν. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί.
  • Ίδρυση Ταμείου Αλληλεγγύης: Στο ταμείο αλληλεγγύης του συλλόγου μας ήδη υπάρχουν 3000 ευρώ, τα οποία, με πρωτοβουλία και την βοήθεια του Μιλτιάδη Σταθόπουλου, χορηγήθηκαν στον σύλλογο μας από την Εθνική Τράπεζα.
  • Επέκταση της ηλεκτροδότησης στο Νεκροταφείο: Μετά από πολλές παραστάσεις, γράμματα και συναντήσεις, εγκρίθηκαν από τον δήμο τα χρήματα για την ηλεκτροδότηση του νεκροταφείου. Ελπίζουμε ότι μετά από την επίλυση μερικών ακόμα διαδικαστικών προβλημάτων, θα προχωρήσει η εκτέλεση του έργου σύντομα.. 
  • Υδρομάστευση και Κατασκευή της Βρύσης στο Σουληνάρι: Με πρωτοβουλία και έξοδα του ευγενικού συγχωριανού μας και με προσωπική εργασία μελών του συλλόγου, κατασκευάστηκε μικρή δεξαμενή, απαραίτητη για την υδρομάστευση του νερού στο Σουληνάρι. Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η κατασκευή της βρύσης. 
  • Κλιματιστικά στην εκκλησία και τα δύο σχολεία του χωριού μας: Με το ενδιαφέρον και τις ενέργειες μελών του συλλόγου μας , ο σύλλογος απέκτησε τρία κλιματιστικά μηχανήματα που μεταφέρθηκαν στο χωριό με έξοδα ευγενικών συγχωριανών μας. Η βοήθεια του Ανδρέα Ιατρόπουλου και του βοηθού του στην αποσυναρμολόγηση, στον έλεγχο και συντήρηση τους ήταν καθοριστική.
Το ΔΣ απευθύνετε σε όλους για την ενεργητική συμμετοχή μας στις συλλογικές αυτές δραστηριότητες, ώστε να μπορούμε να υλοποιούμε τα όνειρα και τις επιδιώξεις μας για το καλό, και του χωριού μας και όλων των απανταχού συγχωριανών μας.

Και το χρειαζόμαστε και το αξίζουμε!

Το ΔΣ του Συλλόγου των απανταχού Νασιωτών
Γιαννόπουλος Γιάννης, Πρόεδρος
Φλούδας Δημήτρης, Αντιπρόεδρος
Καλύβας Βασίλης, Γραμματέας
Αναγνωστόπουλος Ανδρέας, Ταμίας
Δημητροπούλου Δήμητρα, Έφορος
Τομαρά – Κατσαμπούρη Μαίρη, Έφορος
Δεχουνιώτης Παναγιώτης, Μέλος







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.