HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εκδήλωση του Κ.Κ.Ε. για την Υγεία και τα Νοσοκομεία της Αχαΐας

Πραγματοποιήθηκε χτες Τετάρτη 26/2  στο κατάμεστο από κόσμο Εργατικό Κέντρο Πάτρας η εκδήλωση των Κομματικών Οργανώσεων Αχαΐας του ΚΚΕ κ...

Πραγματοποιήθηκε χτες Τετάρτη 26/2  στο κατάμεστο από κόσμο Εργατικό Κέντρο Πάτρας η εκδήλωση των Κομματικών Οργανώσεων Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ «Για τη δημόσια - δωρεάν Υγεία του λαού με λαϊκή συμμαχία και ισχυρό ΚΚΕ παντού». Κεντρικός εισηγητής ήταν ο Κώστας Πελετίδης, γιατρός, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας.
Στην ομιλία του ο Κώστας Πελετίδης αναφέρθηκε στις αρνητικές για το λαό εξελίξεις που υπάρχουν στον τομέα της υγείας. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι: «Στα ήδη οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στο δημόσιο τομέα υγείας προστίθεται και αυτό του κλεισίματος των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ.   Το επόμενο βήμα είναι, με εργαλείο την αξιολόγηση των νοσηλευτικών μονάδων να προχωρήσουν σε συνενώσεις-συγχωνεύσεις και άλλων μονάδων υγείας. Έχουν δημοσιοποιήσει τις προθέσεις της κυβέρνησης για την δήθεν «αναβάθμιση» των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στην Αχαΐα. Αυτό προβλέπει κλείσιμο του  Νοσοκομείου Θώρακα και μεταφορά Πνευμονολογικής Κλινικής στον Άγιο Αντρέα. Συνένωση των δύο Μονάδων Νεογνών σε  Αγ. Αντρέα και Ρίο, επίσης της  Παιδιατρικής Κλινικής του Ρίου στο Καραμανδάνειο. Την παραπέρα υποβάθμιση ή και το κλείσιμο του Νοσοκομείου Καλαβρύτων.» Και καταλήγοντας τόνισε ότι: «Σήμερα με βάση την τεράστια πείρα που έχουμε όλοι συσσωρεύσει πρέπει να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Να πετάξει στα σκουπίδια τις συνταγές της ΕΕ, του κεφαλαίου και των διάφορων πολιτικών εκπροσώπων τους που έχουν βάλει την σφραγίδα τους στις αρνητικές εξελίξεις στον χώρο της υγείας για τον λαό μας. Να αξιοποιήσουμε όλοι και όλες την πείρα μας και να ισχυροποιήσουμε τη λαϊκή δύναμη, να δυναμώσει η προοπτική και η ελπίδα της διεξόδου από τη σημερινή κατάσταση υπέρ του λαού. Με αποδέσμευση από την ΕΕ και κάθε άλλη λυκοσυμμαχία, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κατάργηση των μνημονίων διαρκείας και των δανειακών συμβάσεων, με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την ανατροπή της εξουσίας τους, με  την εργατική – λαϊκή εξουσία, το Σοσιαλισμό, όπου η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Γι’ αυτήν την προοπτική είναι αναγκαία η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, στη Βουλή, στους Δήμους και τις Περιφέρειες, στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση για την ανασυγκρότηση του εργατικού – λαϊκού κινήματος απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, στην πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων.»
Στη συνέχεια της εκδήλωσης έγιναν παρεμβάσεις από μαζικούς φορείς. Συγκεκριμένα, από ΔΣ του: Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας, του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών, του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πάτρας και από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Επίσης, παρέμβαση έκανε πανεπιστημιακός καθηγητής από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πάτρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.