HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συσπείρωση των Καλαβρυτινών δυνάμεων στην εκδήλωση της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στην "Αίγλη" Ζαππείου, η Παγκαλαβρυτινή Ένωση έδωσε ένα δυναμικό ξεκίνημα για το νέο έτος με μια π...


Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στην "Αίγλη" Ζαππείου, η Παγκαλαβρυτινή Ένωση έδωσε ένα δυναμικό ξεκίνημα για το νέο έτος με μια πραγματικά ξεχωριστή εκδήλωση.

Ήταν όλοι εκεί, επιφανείς Καλαβρυτινοί, επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίων, γιατροί, εισαγγελείς, στρατηγοί, επιχειρηματίες, Καλαβρυτινοί του λόγου και της τέχνης, αλλά και απλοί άνθρωποι του μόχθου και τις γης. Ανθρωποι με αγάπη στον τόπο μας και δραστήρια συμμετοχή στα συλλογικές δραστηριότητες. Τους ένωσε όλους το ίδιο αίμα, η κοινή καταγωγή, η αγάπη για τον τόπο μας και η πρόσκληση για συστράτευση από την Παγκαλαβρυτινή Ένωση. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής κ. Γεώργιος Ζωγράφος, ο τ. Νομάρχης κ Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο τ. υπ. κ Γ. Θωμάς, ο τ. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Λυμπέρης, ο τ. Αξ. της ΕΛΑΣ κ. Γ. Παπαδημητρόπουλος, ο επ. Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Γ. Κοσμάς, το τακτικό μέλος της Αν. Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Δημήτρης Σταθακόπουλος, η Μαρία Βαϊνά-Κρεμιζα καθηγήτρια παιδαγωγικής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κ. Σ. Τσενές, οι κ.κ. Πρόεδροι, των Καλαβρυτινών Πειραιά Αθ. Χρονόπουλος, Πλανητέρου κ. Βαγενάς, Καστελίου κ. Αθ. Γιαννακόπουλος, Λειβαρτζίου κ. B. Φράγκος, Σοποτού κ. Σ. Σοφιανόπουλος και κ. Αρετή Πράγια, Κέρτεζης κ Ν. Κωνσταντόπουλος, Αγραμπέλων Π. Παναγιωτόπουλος και κ. Β. Ραβαζούλας, Σειρών κ Κωσταντινίδη, Παγκρατίου κ. Σπύρος Κατσιουλέρης, Κρινοφύτων κ. Κώστας Κατσιάρης, Λευκασίου κ. Σκάρπας, Φιλιωτων κ Γεώργιος Μητρόπουλος, Αναστήλωσης Αγίου Αθανασίου Φιλίων κ Βλάσης Σταθούλιας, Δαφναίων κ. Άγγελος Καυγάς, ο πρόεδρος της ένωσης Καλαβρυτινών ιατρών "Ο Μελάμπους" κ Ζηρογιάννης, ο Συγγραφέας κ Γιώργος Μαστροδήμος, ο Λογοτέχνης και συγγραφέας κ. Κώστας Νικολόπουλος - Καμενιανίτης, ο Στάθης Τσεντούρος από το Σύλλογο Ορειβασίας και Χιονοδρομίας Καλαβρύτων, επίσης ,εκπρόσωποι των συλλόγων από την Σκοτάνη, Πλανητέρου Λευκάσιο, Τουρλάδα, Δρυμό, Λεχούρι, Καμενιάνους, Τριπόταμα, Λυκούρια, και πολλοί άλλοι. Δεν θα είναι υπερβολή αν αναφερθεί ότι σχεδόν το σύνολο των συλλογικών φορέων του ενιαίου Δήμου Καλαβρύτων ήταν εκεί.

Την πίτα ευλόγησαν, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Θεοδώρητος Ανδριόπουλος και ο ιερέας Σπυρίδων Καζιάνης

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Δ. Βαρβιτσιώτης, τόνισε την αναγκαιότητα της Παγκαλαβρυτινής συσπείρωσης και κοινής δράσης όλων των Καλαβρυτινών συλλόγων και φορέων, αρχής γενομένης από τις επετειακές εκδηλώσεις για την επανάσταση του '21 που για πρώτη φορά θα υπάρχει κοινή δραστηριότητα και προγραμματισμός από όλους τους συλλόγους. Εξήγγειλε επίσης και μια σειρά δράσεων όπως η έκδοση της διατριβής του κ. Στούρα για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, την παρουσίαση για πρώτη φορά της γνήσιας Καλαβρυτινής ενδυμασίας του ΄21, την προσπάθεια δημιουργίας ταινίας για το μαύρο ΄43 των Καλαβρύτων (υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με συμπατριώτες μας σκηνοθέτες και σεναριογράφους που δραστηριοποιούνται στο Hollywood, την δημιουργία και προώθηση τοπικών προϊόντων μέσα από συγκεκριμένο σχεδιασμό και πολλές ακόμα δράσεις.

Τον τόνο στην εκδήλωση έδωσε η παραδοσιακή ορχήστρα της "Ρωμιοσύνης" του Γ. Δαλιάνη και το Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Λυκουριωτών ενώ ξεχωριστό χρώμα έδωσαν τα παιδιά που χόρεψαν αργεντίνικο τάγκο. Η εκδήλωσε ολοκληρώθηκε με πολύ χορό.

Το πλέον σημαντικό της εκδήλωσης ήταν ο άνεμος Παγκαλαβρυτινής συσπείρωσης που ήταν διάχυτος σε όλη την αίθουσα με μια δυναμική δημιουργίας και προόδου, χαρακτηριστικό όλων των Καλαβρυτινών και τις βαριάς ιστορίας μας.
Ένα μεγάλο μπράβο σε όλη την διοίκηση της Παγκαλαβρυτινής ένωσης και στον Πρόεδρό της κ. Δ. Βαρβιτσιώτη για την εξαιρετική αυτή εκδήλωση και κυρίως για την προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μας μέσα από σχεδιασμό, δράσεις και στόχους.
   


































Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.