HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η εφ. "Κοινωνική" Πειραιά για την επαναφορά δρόμου Π.Π.Γερμανού στα Καλάβρυτα

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων, πήρε μεγάλη δημοσιογραφική διάσταση στον τύπο του Πειραιώς. Χαρακτηριστικό είνα...

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων, πήρε μεγάλη δημοσιογραφική διάσταση στον τύπο του Πειραιώς. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της ημερησίας εφημερίδος, "Κοινωνική", με ημερομηνία 11/2/14, που έχει ως εξής:
"Ακόμη μια σημαντική δράση του Συλλόγου Καλαβρυτινών. Στις 7/2/2014, μετά από παρέμβαση του συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιώς και ιδιαίτερα του Προέδρου του κ.Αθ. Χρονοπούλου, που παρέστη και μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων,το εν λόγω συμβούλιο επανέφερε την ονομασία της κεντρικής οδού της πόλεως,στο όνομα του εθνεγέρτου επισκόπου Π.Π.Γερμανού, που όρκισε τους αγωνιστας τον Μάρτιο του 1821 και απελευθέρωσε την πόλη των Καλαβρύτων την21/3/1821. Ο σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιώς το 2003 στο Πασαλιμανι ανήγειρε τον ανδριάντα του Π.Π.Γερμανού και το 2006 όμοιον στην Αγία Λαύρα Καλαβρύτων. Επίσης το 2011 φιλοτέχνησε στην Ρωσία το πρώτο πιστό αντίγραφο του Λαβάρου του Έθνους. Με αυτό αρχίζει η παρέλαση της 25 Μαρτίου στον Πειραιά.  Επίσης,καθιέρωσε την 30/5/ εκάστου έτους και ώρα 11.30.Π.Μ ,να τελείται στην Αγία Λαύρα Μνημοσύνη για τον Ιεράρχη, όπου παρευρίσκεται πλήθος κόσμου και πολλοί Πειραιώτες."
Το δημοσίευμα παρεθετει και φωτογραφία, όπου απεικονίζονται ενώπιον του ανδριάντος, ο νυν Μητροπολίτης Πειραιώς Καλαβρυτινής Καταγωγής, Σεβασμιώτατος κ. Κ. Σεραφείμ,ο μακαριστός ,πρώην ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Φιλάρετος, πλήθος Ιερέων κλπ. και συνεχίζει: "Ο πρόεδρος του συλλόγου Καλαβρυτινών μας δήλωσε, ότι αυτό είναι έργο όλων των Καλαβρυτινών. Η αλλαγή του ονόματος, του Π.Π.Γερμανού που έγινε, ανεπιτρέπτως και παρατύπως το 1984, το επληροφορηθει, από τον Γ. Παπαδημητρόπουλο και τότε όλοι μαζί φέραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Δήμος Πειραιώς, τιμά τον Εθνεγέρτη, επίσκοπο, τα Καλάβρυτα Και την Αγία Λαύρα, ως εξής. Έχει Ανδριάντα του Δεσπότη στο κέντρο της πόλης, έχει οδό Π.Π Γερμανού, έχει Πλατεία Καλαβρύτων, έχει οδό Αγίας Λαύρας, ανοίγει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου με πρώτο τον σύλλογο Καλαβρυτινών Πειραιώς και το Λάβαρο. Ως σύλλογος ευχαριστούμε όλους όσους μας συμπαριστάνται στις προσπαθειές μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.