HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τις γερμανικές αποζημιώσεις έθεσε ο Μαριάς στο συμβούλιο της Ευρώπης

Ο Νότης Μαριάς έθεσε το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμ...

Ο Νότης Μαριάς έθεσε το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που συνεδριάζει στη Μάλτα.

Σημαντικές παρεμβάσεις στο ζήτημα αυτό έγιναν από τον ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης και από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου.

Το ζήτημα της αποζημίωσης των συγγενών των χιλιάδων θυμάτων που σφαγιάστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής την περίοδο 1941-1944 έθεσε σήμερα Πέμπτη 27/2/2014 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών-Δημοκρατών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που διεξάγεται στη Μάλτα.

Αξιοποιώντας την παρουσία στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου και του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. T. Jagland o Νότης Μαριάς καταδίκασε την κυνική και συνάμα προκλητική στάση της γερμανικής κυβέρνησης η οποία χθες Τετάρτη 26/2/2014 και μάλιστα λίγες μέρες πριν την επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα του Προέδρου της Ο.Δ. Γερμανίας κ. Γκάου δήλωσε ότι το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έχει δήθεν κλείσει από το 1945.

Ο Νότης Μαριάς ζήτησε από τον ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης να διασφαλίσει πρακτικά το δικαίωμα των συγγενών των θυμάτων που σφαγιάστηκαν στη Βιάννο, στα Καλάβρυτα και σε άλλες πόλεις και χωριά της Ελλάδας. να ασκήσουν χωρίς περιορισμούς το ατομικό δικαίωμα δικαστικής προστασίας που τους αναγνωρίζει η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣAΔ) και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απόφαση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

Από την πλευρά του ο ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης επισήμανε ότι οι Έλληνες πολίτες συμπεριλαμβανομένων και των Εβραίων της Θεσσαλονίκης θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους δίνει το ευρωπαϊκό νομικό κεκτημένο προσφεύγοντας ενδεχόμενα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο Αυστριακός Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου κ. S.Schennach επισήμανε ότι η υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων θα μπορούσε να παραπεμφθεί σε διαιτησία προκειμένου να δικαιωθούν έτσι οι συγγενείς των χιλιάδων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.