Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αστεροσκοπείο Χελμού (Αρίσταρχος) - Helmos Observatory Time-lapse

Αρίσταρχος - φωτό  copyright:  Αλέξανδρος Μαραγκός   με άδεια δημοσίευσης στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS Το τηλεσκόπιο Αρίσταρχος είναι το με...

Αρίσταρχος - φωτό copyright: Αλέξανδρος Μαραγκός 
με άδεια δημοσίευσης στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Το τηλεσκόπιο Αρίσταρχος είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων και το δεύτερο μεγαλύτερο της Ηπειρωτικής Ευρώπης
Το Αστεροσκοπείο Χελμού βρίσκεται στην Αχαΐα και στη δεύτερη ψηλότερη κορυφή του όρους Χελμός στην τοποθεσία Νεραϊδοράχη σε υψόμετρο 2.340 μέτρων κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.
Εκεί έχει εγκατασταθεί το τηλεσκόπιο Αρίσταρχος.
Το όνομα του πήρε από τον Αρίσταρχο τον Σάμιο, αστρονόμο της αρχαιότητας. Η τοποθεσία που βρίσκεται είναι από τα σημεία της Ευρώπης με τη χαμηλότερη φωτορύπανση και το τηλεσκόπιο είναι πάνω από τα σύννεφα.
Το τηλεσκόπιο Αρίσταρχος είναι ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά τηλεσκόπια της Ευρώπης, ενώ έχει διάμετρο 2,3 μέτρα και μεγάλη ακρίβεια στόχευσης και παρακολούθησης ουράνιων αντικειμένων.
Το τηλεσκόπιο ανήκει στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων και το δεύτερο μεγαλύτερο της Ηπειρωτικής Ευρώπης.
από τους καλούς φίλους στο: drflight.blogspot.gr

The 2.3m "Aristarchos" telescope is the largest research infrastructure of the National Observatory of Athens (NOA).It is an f/8 Ritchey-Chretien telescope, built by the Germany company Carl Zeiss GmbH,which has an established tradition in telescope design and construction.
The Institute of Astronomy Astrophysics Space Applications and Remote Sensing (IAASARS) of NOA manages the telescope,which is located at an altitude of 2340m at Helmos Observatory, approximately 220 km southwest of Athens, near the city of Kalavryta

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.