HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πλ. Μαρλαφέκας: Ας αφήσουμε πίσω αντιλήψεις που ζημίωσαν την περιοχή μας

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας , σε μήνυμά του για το νέο έτος τονίζει την ανάγκη να αφήσουμε πίσω τις αντιλήψε...

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, σε μήνυμά του για το νέο έτος τονίζει την ανάγκη να αφήσουμε πίσω τις αντιλήψεις που ζημίωσαν την περιοχή μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εντείνουμε τις προσπάθειές για την στήριξη της τοπικής οικονομίας σε κάθε επίπεδο.
Ολόκληρο το μήνυμα του κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα έχει ως εξής: 
"Έχουν κλείσει ήδη δύο χρόνια, που με την υποστήριξη και εμπιστοσύνη του επιχειρηματικού κόσμου της Αχαϊας, αναλάβαμε την Διοίκηση του Επιμελητηρίου μας. Η εμπιστοσύνη που μας παρασχέθηκε από τα μέλη μας αλλά και από μεγάλο μέρος της κοινωνίας συνολικά, μας όπλισε με δυνάμεις, που τις λάβαμε σοβαρά υπόψιν σε κάθε μας βήμα. Μέσα σε ένα έντονα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, με την ύφεση να ταλαιπωρεί και να αδυνατίζει την επιχειρηματικότητα, που αποτελεί βασικό πυλώνα για την οικονομία και την απασχόληση, προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε πλήθος προβλημάτων. Κατορθώσαμε να υποστηρίξουμε σε σημαντικό βαθμό και να συνεισφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων αλλά και στην προσπάθεια επίλυσης σοβαρών δυσλειτουργιών, που εμποδίζουν ακόμη και σήμερα την ανάπτυξη στην περιοχή μας. Το Επιμελητήριό μας, όλοι πλέον γνωρίζουν πως είναι ανοικτό και με αμεσότητα παρεμβαίνει σε ζητήματα ουσιαστικής στήριξης, ενημέρωσης και κυρίως παρεμβαίνει με σαφείς στόχους, σύμφωνα με τις εντολές και τις ευθύνες που μας έχουν ανατεθεί.
Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι το Επιμελητήριο είναι θεσμικός σύμβουλος της πολιτείας, οπλισμένο με δυνατότητες που του παρέχουν να έχει ισχυρό συμβουλευτικό αλλά και παρεμβατικό ρόλο και λόγο. Και αυτό το αξιοποιούμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό, στηρίζοντας σε κάθε επίπεδο την μικρομεσαία επιχείρηση και την οικονομία της περιοχής μας.
Είμαστε ισότιμοι συνομιλητές σε κεντρικό αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο και παράλληλα συμμετέχουμε στην διαμόρφωσή των πολιτικών που θα εφαρμοσθούν για την περιοχή μας στο προσεχές μέλλον, με προσανατολισμό στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων αλλά και στην δημιουργία νέων. Συμμετέχουμε, συνεργαζόμαστε και υποστηρίζουμε άμεσα φορείς που έχουν κυρίαρχο ρόλο και λόγο στην αναπτυξιακή φυσιογνωμία της περιοχής μας.
Γνωρίζουμε, ότι μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο 2014 με τον δείκτη της ύφεσης να παραμένει σε υψηλό επίπεδο και την ανεργία να βρίσκεται σε υψηλά πρωτόγνωρα ποσοστά. Η συρρίκνωση των μεσαίων εισοδημάτων λόγω της περιοριστικής πολιτικής σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία έχει προκαλέσει μεγάλες επιβαρύνσεις στην κατανάλωση που επηρεάζει τον συνολικό κύκλο της οικονομίας.
Η περιοχή μας που ήταν ήδη και πρό της οικονομικής κρίσης σε χαμηλά επίπεδα ανάπτυξης, και έρχεται από μεγάλη και παρατεταμένη περίοδο αποβιομηχάνισης, πλήττεται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η περιοριστική πολιτική πρέπει να σταματήσει άμεσα καθώς οι ανοχές έχουν εξαντληθεί και περιθώρια πλέον δεν υπάρχουν, οι δε κεντρικές πολιτικές θα πρέπει να στοχεύσουν στην αναστροφή αυτών των συνθηκών.
Εμείς όμως σε τοπικό επίπεδο δεν θα πρέπει να μείνουμε αδρανείς καθώς είναι απαραίτητο να ενώσουμε όλες μας τι δυνάμεις και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε θετικό κλίμα για ιδιωτικές επενδύσεις και ανάπτυξη στην περιοχή μας. Να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε σαν περιοχή και είναι πολλά.
Το στοίχημα όμως για να κερδηθεί, θα πρέπει να μας αφορά όλους από την μεγάλη βιομηχανία έως τους αυτοαπασχολούμενους. Από την Αυτοδιοίκηση έως τους κοινωνικούς φορείς. Θα πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, γιατί μας αφορά όλους.
Η δαιμονοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ο αρνητισμός για μεγάλο χρονικό διάστημα, οδήγησε την περιοχή μας σε οδυνηρές συνθήκες και πλήθος συμπολιτών μας βίωσε τα αρνητικά αποτελέσματα. Σήμερα θα πρέπει να γίνει σαφές ότι είναι μονόδρομος και ο τομέας που θα μας βοηθήσει για να εξέλθουμε από την παρατεταμένη οικονομική κρίση.
Εμείς, ως Επιμελητήριο Αχαϊας, θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς τρείς κυρίως στόχους, που θα προσφέρουν εισόδημα και θα αυξήσουν το Α.Ε.Π. της περιοχής μας, όπως η στήριξη ιδιωτικών επενδύσεων και δράσεων που θα προσφέρουν εισόδημα και απασχόληση, η ενίσχυση πολιτικών για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας με στόχο την τόνωση του εμπορίου και των υπηρεσιών και η στήριξη του εξαγωγικού προσανατολισμού των τοπικών επιχειρήσεων.
Θα εντείνουμε τις προσπάθειές για την στήριξη της τοπικής οικονομίας μας σε κάθε επίπεδο γιατί μόνο έτσι θα προσφέρουμε θετικά στην απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου μας, θα συνεχίσει να ολοκληρώσει το έργο που της έχει ανατεθεί με πολύ προσπάθεια, με συναινετική διάθεση και με πρωτοβουλίες που έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι νέοι που υφίστανται σε απόλυτο βαθμό τις συνέπειες της κρίσης.
Αντιλήψεις του παρελθόντος που ζημίωσαν την περιοχή μας, αντιπαλότητες που δεν ωφέλησαν το κοινωνικό σύνολο, αρνητισμός και ξεπερασμένες πρακτικές, από όπου και αν προέρχονται, πλέον δεν μας αφορούν.
Κοιτάμε μόνο μπροστά και ευχόμαστε το 2014 να είναι έτος δημιουργίας και αναστροφής του οικονομικού περιβάλλοντος"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.