HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έκθεση ζωγραφικής του Κλείτορα (Σπύρου Χαραλαμπόπουλου) «Απόψε αρχίζει η επίθεση»

«Καταλαβαίνω τη σκληρή δουλειά που κάνεις για να εξαφανίσεις τους λόφους, αφού αγαπάς τόσο πολύ τη θάλασσα.»  Κλείτορας Στη δεύτ...


«Καταλαβαίνω τη σκληρή δουλειά που κάνεις για να εξαφανίσεις τους λόφους,
αφού αγαπάς τόσο πολύ τη θάλασσα.» Κλείτορας

Στη δεύτερη ατομική έκθεση του Κλείτορα η εικόνα εξελίσσεται ταυτόχρονα με τη σκέψη. Οι πίνακες αποτελούν εικαστική καταγραφή της εσωτερικής κατάστασης, κι ο ασυνείδητος (συν)ειρμός εκφράζεται μεταφορικά μέσα από μια φύση που υφίσταται επίθεση ή φιγούρες και συνθέσεις που αντανακλούν μεταβαλλόμενα συναισθήματα και διαθέσεις. Ο κόσμος του Κλείτορα αντιμάχεται την πραγματικότητα με την αποδοχή, παραμένει ανοιχτός στην εισβολή και τη θεώρηση, κι αφήνει στο θεατή χώρο να υπάρξει και να στοχαστεί,- ίσως και να αναμετρηθεί με τις δικές του αμφιβολίες.

«ημερολόγιο / κείμενο / πυκνό / προσωπικό / προϋπάρχει του έργου / είναι το έργο / με αφήνει να δω μέσα στο/από το έργο / τίτλος / εικόνα / εύθραυστη / φευγαλέα / ανάμνηση αυτού που έχει ήδη γραφεί / υπόμνηση / επεξήγηση ανάμεσα στις λέξεις διακρίνω την εικόνα / μέσα από τις εικόνες αντηχούν οι λέξεις
Το έργο του Κλείτορα (Σπύρος Χαραλαμπόπουλος) είναι στην κυριολεξία του ποιητικό.
Το κείμενο/τίτλος προϋπάρχει. Η εικόνα έπεται. Πολύπλοκη / συμπυκνωμένη θεώρηση - προκύπτει άραγε από την ανάγκη να «καταγράψεις την σκέψη και κατόπιν να δημιουργήσεις την εικόνα;»
Το έργο του Κλείτορα μου επιτρέπει πολλαπλή θέαση. Με αναγκάζει να επιστρέψω στην αρχή. Από το σημείο εκείνο που άρχισε η θεώρηση. Χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω με ακρίβεια το σημείο αυτό, επανέρχομαι ξανά και ξανά διαβάζοντας το έργο κάθε φορά εκ νέου.
Διαβάζω το έργο του Κλείτορα / Θεωρώ την εικόνα μου στο μέσο της εικόνας που διαβάζω»
Χριστίνα Παπαγεωργίου, Αρχιτέκτων – Γλύπτρια


Ο Κλείτορας (Σπύρος Χαραλαμπόπουλος) σπούδασε με υποτροφία στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, απ’ όπου αποφοίτησε το 2011. Το 2006 είχε αποφοιτήσει απο τη Σχολή Μαρμαρογλυπτικής της Τήνου απ’ όπου πήρε το πρώτο βραβείο από το Ίδρυμα της Παναγίας. Τον ίδιο χρόνο του απονεμήθηκε βραβείο γλυπτικής απο το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και το 2005 βραβείο ζωγραφικής. Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις και performance στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού και σε δημόσιους χώρους.

ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ,ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΟΤΙΚΕΣ ΣΥΛΟΓΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Κ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.ΟΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ-2011 ΣΤΗΝ 15η BIENNALE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ/2011 ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ''ΕΙΚΟΝΟΠΟΙΗΣΗ''/2010 ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ''ΣΧΕΔΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑ''/2010 ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ''ΧΑΛΚΟΧΥΤΙΚΗ''/2010 ΣΤΟ ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ''ΤΟ ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ''/2008 ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ''ΙΧΝΗ''. ΟΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ PERFORMANCE ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ -2013 ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ petit paris ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ''ΣΤΟΝ ΕΓΚΛΟΒΙΣΜΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΗΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ''2012 ΣΤΟ ITINERANT performance art festival ΣΤΟ new house center for contemporary art,ΣΤΟ staten islant ,ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.2012 ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΣΧΥΛΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ''ΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ''/2011 ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 7η ΔΙΕΘΝΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΕΡΡΩΝ/2011 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΟΥ ΡΟΥΦ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ''sans papiers''
Εγκαίνια Έκθεσης: 2 Φεβρουαρίου 2014 στις 20:00
Ώρες λειτουργίας: 12.00-16.00
Στον: 

ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ

(Μέγαρο Ερμής-Πανεπιστημίου 56, Εμμ. Μπενάκη 9 και Γαμβέτα 1, 
1ος όροφος, τηλ. 210-3802055)



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.