HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το Πατρινό Καρναβάλι 2014 ξεκινά!

Πρόσκληση σε όλους τους Πατρινούς απηύθυναν ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων...

Πρόσκληση σε όλους τους Πατρινούς απηύθυναν ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Κωνσταντίνος Τρίγγος, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Κουρμπανά και ο πατρινός σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης (επιμελητής και συντονιστής των δράσεων της έναρξης), να γιορτάσουν αύριο την έναρξη του Καρναβαλιού και να «ξεχάσουν για λίγο, όλα τους τα προβλήματα».

Με το περίφημο συγκρότημα Melisses, λοιπόν, θα απογειωθεί το έξαλλο κέφι του Καρναβαλιού, ενώ πρόκειται να απολαύσουμε μία ευρεία γκάμα δρώμενων όλη την ημέρα από το πρωί έως… το άλλο πρωί. Πρωινές δράσεις, ο καθιερωμένος τελάλης και το λάβαρο, ακροβατικές μαεστρίες των X-SALTIBAGOS, θεατρικές παραστάσεις στον δρόμο, μελωδίες των Decadance, Δώρας Παπαγιαννάκη και Ezthetics και Mag, χορευτικά των Σχολών Ιωάννας Ζαχαροπούλου, Salsa Eterna και Keep dancing, και φυσικά το ξέφρενο πάρτι που θα ακολουθήσει το βράδυ με τις μουσικές του Dj Gogoς, είναι μόνο τα μισά από αυτά που θα δούμε…

«Παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν με τη δραματική περικοπή των πόρων των δήμων αλλά και τα προβλήματα που προέκυψαν στον Καρναβαλικό Οργανισμό, καταφέραμε με μεγάλη προσπάθεια να φτιάξουμε ένα Καρναβάλι χωρίς περικοπή σε καμία από τις εκδηλώσεις του» δήλωσε ο δήμαρχος Πατρέων Γ. Δημαράς. Από την άλλη, τόνισε το ξεχωριστό ενδιαφέρον που θα έχει φέτος η διοργάνωση, καθώς τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην «τόνωση» της ατμόσφαιρας αλλά και την προσέλευση του κόσμου.

«Οι εργαζόμενοι στο Καρναβαλικό Εργαστήρι και στα γραφεία της Κοινωφελούς, κάνουν έναν μαραθώνιο προετοιμασίας για τη φετινή διοργάνωση και βεβαίως για την Ημέρα Εναρξης» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Κωνσταντίνος Τρίγγος. Ταυτόχρονα κοινοποίησε το κόστος της φετινής έναρξης, δηλώνοντας πως ανέρχεται στα 29.000 ευρώ, συμπεριλαμβανόμενης της αμοιβής του συγκροτήματος αλλά και του επιμελητή των δράσεων Παναγιώτη Φαφούτη.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια Μαρία Κουρμπανά ευχαρίστησε όλα τα καλλιτεχνικά σχήματα και συλλόγους της πόλης που θα συμμετάσχουν εθελοντικά για τη μεγάλη γιορτή της πόλης. «Το επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η πλατεία Γεωργίου Α΄ και θα πραγματοποιηθούν δράσεις στους πεζόδρομους Γεροκωστοπούλου και Παντανάσσης, ενώ στον πεζόδρομο της Ρήγα Φερραίου θα υπάρχουν μόνο καρναβαλικά περάσματα και καρναβαλικές ιστορίες», όπως επισήμανε. Επιπλέον, στάθηκε στο γεγονός πως είναι πολύτιμη η συνεισφορά των τοπικών σχημάτων στη φετινή διοργάνωση, ενώ δεν θα είναι λίγες οι δράσεις που θα αφορούν στα παιδιά.

Στο τέλος, ο σκηνοθέτης Π. Φαφούτης τόνισε πως η αρχική ιδέα της Ημέρας Εναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού ως ολοήμερη γιορτή στο κέντρο της Πάτρας εξέφρασε μια σημαντική ανάγκη της πόλης πέρυσι και σκοπός είναι να «κατοχυρωθεί» το συγκεκριμένο μοντέλο. Σημειώθηκε, επίσης, πως στο πλαίσιο των δράσεων, η συμμετοχή της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς δίνει μια άλλη αισθητική στο γεγονός.

Ωστόσο, πληροφορίες για την προβολή του φετινού Καρναβαλιού από τα τηλεοπτικά και άλλα Μέσα, δεν δόθηκαν, ενώ παραμένει άγνωστη και η βασίλισσα του Καρναβαλιού.... Όπως μας διαβεβαίωσαν, την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε περαιτέρω ανακοινώσεις.
Αναδημοσίευση απο εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.