HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ξεκινούν σήμερα οι Σκακιστικές εκδηλώσεις στα Καλάβρυτα με σημαντικές παρουσίες

Ο πολύ γνωστός Χρήστος Κόκκορης, γιατρός και παλαιός Πρωταθλητής Ελλάδος στο σκάκι, θα επισκεφθεί τα Μαρτυρικά Καλάβρυτα, όπου και θα π...

Ο πολύ γνωστός Χρήστος Κόκκορης, γιατρός και παλαιός Πρωταθλητής Ελλάδος στο σκάκι, θα επισκεφθεί τα Μαρτυρικά Καλάβρυτα, όπου και θα πάρει μέρος-μαζί με λοιπούς σκακιστές- 7-8/12/2013 στο Πανελλήνιο Δυαδικό Rapid που διοργανώνει (με ελεύθερη και δωρεάν συμμετοχή) στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων (ΚΕΔΙΚ) ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων-Επαρχίας(ΣΕΠΟΚΕ), με την συνεργασία της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου (ΕΣΣΠ), την έγκριση-στήριξη της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας ΕΣΟ), την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την Αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων, στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από το διαδύκτιο και τα ΕΛΟ θα σταλούν για διεθνή αξιολόγηση.Αξίζει να σημειωθεί ότι παρτίδες του κ. Κόκκορη, έχουν μείνει πραγματικά αξέχαστες και ακόμη και σήμερα μνημονεύονται σε διάφορα σκακιστικά βιβλία και περιοδικά.
Ο Αχιλλέας Μητσάκος, τ. Πρόεδρος της ΕΣΟ, έχει υπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο πολλά χρόνια το Ελληνικό (και όχι μόνο) σκάκι. Πρόεδρος σήμερα στο Σύλλογο 'Θωμάς Γεωργίου' Αμπελοκήπων αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ειδικά για τα νέα παιδιά που επιθυμούν να ασχοληθούν συστηματικά με το μαγευτικό ζατρίκιο.
Ο Σπύρος Ιλαντζής είναι επίσης γνωστότατος στον υπέροχο κόσμο που ακούει στο όνομα 'σκάκι'. Σύμβουλος της ΕΣΟ για πολλά χρόνια, ασχολείται όχι μόνο με το αγωνιστικό σκάκι, αλλά έχει επίσης εκπονήσει πληθώρα μελετών-διαλέξεων και αναλύσεων, που αποδεικνύουν με τον καλύτερο, αυτό που οι σκακιστές νωρίζουν πολύ καλά: ότι δηλαδή το σκάκι δεν είναι μόνο τέχνη και άθλημα, αλλά τρόπος σκέψης και συμπεριφοράς, είναι η ίδια η ζωή.
Ο Πολωνός Ζ. Siencewski, λάτρης της Ελληνικής Κουλτούρας και μέγας θαυμαστής του Ελληνικού Πνεύματος, είναι και ισχυρός σκακιστής, που λαμβάνει μέρος σε πολλά Τουρνουά που πραγματοποιούνται στην 'Υπέροχη αυτή Πατρίδα που ονομάζεται Ελλάδα, που έχει αυτόν τον σπάνιο Πολιτισμό και την ξεχωριστή Ιστορία', όπως λέει ο ίδιος.
Ο Πολιτικός Μηχανικός και διάσημος Σκιτσογράφος Γρηγόριος Γεωργίου, Μέλος σχετικών Οργανώσεων, συμμετέχει με μία από τις 92 δημιουργίες στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου, που πραγματοποιείται επίσης στο ΚΕΔΙΚ 7-8/12/2013. Πολύ γνωστός σε Ελλάδα και Εξωτερικό, χάρις στα σκίτσα του που έχουν πολλάκις δημοσιευθεί στον τύπο και βραβευτεί σε σημαντικές εκθέσεις. Χαρακτηριστικό της εκτίμησης και ευαισθησίας του, είναι η δωρεάν παροχή αυθεντικών και πρωτότυπων δημιουργιών του, που θα στολίσουν την σχετική έκθεση στο Καλλιμανοπούλειο.
Ο 11χρονος Μαθητής Δημοτικού Μιχαήλ Καραφυλάκης, είναι το νεότερο Μέλος του πασίγνωστου Συλλόγου 'οι Φίλοι της Γελοιογραφίας'. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ήδη έχει σημαντικές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό στο τομέα της Σκιτσογραφίας, έχοντας λάβει μέρος σε εκθέσεις και διαγωνισμούς.
Η Καθηγήτρια Μουσικής Τίτα Τερζή, εκπρόσωπος του 3ου Γυμνασίου Πύργου (το οποίο και είχε και την μαζικότερη συμμετοχή στον Διαγωνισμό), υπεύθυνη κατά καιρούς σε πάμπολλες μουσικές-πολιτιστικές-κοινωνικές εκδηλώσεις των γραμμάτων και της τέχνης, στην Ηλεία αλλά και Πανελλαδικά, έρχεται με την παρουσία της αφενός να επιβεβαιώσει ότι το σκάκι ταυτίζεται με τον πολιτισμό και αφετέρου να επιβραβεύσει τις τόσο σημαντικές εκδηλώσεις (εκθέσεις αγωνιστικού γραμματοσήμου-σκακιστικού βιβλίου-βραβεύσεις-μουσική από Φιλαρμονική Καλαβρύτων κα) που παράλληλα με τους σκακιστικούς αγώνες και την έκθεση σκακιστικού σκίτσου, θα πραγματοποιηθούν στο ΚΕΔΙΚ το διήμερο 7-8/12/2013. Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις σε Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, Μουσείο και Τόπο Θυσίας Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Είναι γεγονός ότι όσοι παρευρεθούν αυτές τις ημέρες στα Καλάβρυτα, θα βιώσουν εντελώς ξεχωριστές στιγμές δημιουργικού Πολιτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.