HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην «Παράδεισο» μυρίζει έλατο

γράφει ο  Τρύφωνας Μαντάς Συνήθως αναζητούμε την ομορφιά του κόσμου σε έννοιες περίεργες και σε πράγματα εκθαμβωτικά. Θεωρούμε τέλειο ...

γράφει ο Τρύφωνας Μαντάς
Συνήθως αναζητούμε την ομορφιά του κόσμου σε έννοιες περίεργες και σε πράγματα εκθαμβωτικά. Θεωρούμε τέλειο αυτό που γοητεύει τις καρδιές μας κι όχι τα μάτια μας. Κι όμως αν ψάξουμε τον αληθινό παράδεισο, όχι αυτόν της ψυχής αλλά εκείνον των εικόνων, τότε θα διαπιστώσουμε πως η φύση φροντίζει να μας αποζημιώνει αέναα με το παραπάνω. Κάνοντας μια βόλτα ένα κυριακάτικο πρωινό στα Μανεσιώτικα βουνά και γενικότερα στα βουνά των Καλαβρύτων, μπορείς να διαπιστώσεις το πόσο όμορφη είναι η μαγιά στα μέρη που έχουν βάλει το χεράκι τους και το μεράκι τους η φύση, ο ήλιος και ο άνθρωπος.
Η φρέσκια μυρωδιά του ελάτου μεθά το βλέμμα μας, καθώς ο ήλιος ζεσταίνει τη ματιά μας αυτά τα παγωμένα πρωινά, όταν αυτό αντικρίζει την ανθρώπινη δεξιοτεχνία να μετουσιώνεται σε παραδοσιακές πολύχρονες βρύσες μοναδικού κάλλους, για να ξεδιψούν οι διαβάτες και να ποτίζονται τα ζωντανά των κτηνοτρόφων της περιοχής. Η ελάτινη αντανάκλαση του ήλιου ιριδίζει αυτό που ο άνθρωπος δεν θα φτάσει ποτέ : το τέλειο. Οι διάσπαρτες πανέμορφες χρονοδιατηρημένες παραδοσιακές πετρόχτιστες βρύσες φανερώνουν πως ο άνθρωπος στοίχειωσε τη φύση, όχι για να τη δαμάσει, αλλά για την κάνει ακόμη πιο όμορφη.
Όταν αντικρίζεις μια τέτοια εικόνα, δε νιώθεις απλά σα να βρίσκεσαι μπροστά σε μια παραδεισένια θαλπωρή. Αλλά αντικρίζεις μια απέριττη ομορφιά που θυμίζει μια πλουμιστή χιλιοτραγουδισμένη γυναίκα ντυμένη λιτά, που σου κλέβει για πάντα την καρδιά και τη σκέψη. Ίσως για αυτό και ο αθάνατος Νίκος Καζαντζάκης στα μυθιστορήματά του έδωσε θηλυκή φύση στον παράδεισο, γιατί αν βρίσκεσαι στο Μάνεσι και βγεις ψηλά στο «Κουτσουλάρι», στο «Τρανό λιθάρι» και στην «Κρύα βρύση», τότε σίγουρα θα διαπιστώσεις πως πράγματι η Καλαβρυτινή φύση είναι η «Παράδεισος».

Ο Τρύφωνας Μαντάς γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1973 στο Μάνεσι Καλαβρύτων. Μαθήτευσε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαβρύτων. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε. – Τμήμα : Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών). Το 2004 πήρε το δίπλωμά του αποφοιτώντας από την Δημοσιογραφική Σχολή του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, ικανοποιώντας έτσι το αστείρευτο δημοσιογραφικό μεράκι του. Έκτοτε ασχολήθηκε με το Ραδιόφωνο (ΣΠΟΡFM ΑΘΗΝΑΣ 94,6 – ΣΠΟΡFM ΠΑΤΡΑΣ 96,3) και τον γραπτό τύπο (ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: SPORTDAY, ΣΗΜΕΡΙΝΗ, SPORTWEEK κ.α.). Από τον Ιανουάριο του 2011 είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου (Ε.Σ.Α.Τ) και συνεργάζεται με έντυπα, εφημερίδες και ενημερωτικές ιστοσελίδες των Πατρών και των Καλαβρύτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.