HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην Ένωση αγροτικών συνεταιρισμών Καλαβρύτων ο υπουργός κ.Τσαυτάρης

Την ένωση αγροτικών συνεταιρισμών Καλαβρύτων και την Παναιγιάλεια Ένωση συνεταιρισμών στο Αίγιο, επισκέφθ ηκε την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου ο...

Την ένωση αγροτικών συνεταιρισμών Καλαβρύτων και την Παναιγιάλεια Ένωση συνεταιρισμών στο Αίγιο, επισκέφθ
ηκε την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, όπου συναντήθηκε με τα μέλη των διοικήσεων, αλλά και παραγωγούς.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στα Καλάβρυτα, ο Αθανάσιος Τσαυτάρης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους στόχους της νέας κοινής αγροτικής πολιτικής και επανέλαβε ότι οι Έλληνες αγρότες έχουν να περιμένουν από τη νέα ΚΑΠ, περίπου 19,7 δισ. ευρώ.

Επίσης, ο Αθανάσιος Τσαυτάρης μίλησε για τις ευκαιρίες ανάπτυξης του κτηνοτροφικού τομέα και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στόχος του υπουργείου είναι να αναδειχθεί η κτηνοτροφία, ως ισότιμος τομέας της πρωτογενούς παραγωγής.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της διοίκησης της ένωσης ζήτησαν μεταξύ άλλων από τον υπουργό, χρηματοδοτικούς μηχανισμούς για τους κτηνοτρόφους, επενδυτικά προγράμματα για τις ενώσεις και τα μέλη τους, στήριξη των νέων παραγωγών, κ.α.

Στην συνέχεια ο Αθανάσιος Τσαυτάρης μετέβη στο Αίγιο, όπου επισκέφθηκε την Παναιγιάλεια Ένωση συνεταιρισμών και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με μέλη της διοίκησης και παραγωγούς τέθηκαν στον υπουργό μία σειρά από αιτήματα, όπως η διατήρηση της στρεμματικής ενίσχυσης στη σταφίδα, τουλάχιστον στο ύψος που είναι σήμερα, η επαναφορά της ενίσχυσης για την αναδιάρθρωση των σταφιδαμπέλων, η αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών για την ακαρπία, λόγω των καιρικών συνθηκών κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.