Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εκπαίδευση Ορεινής Διάσωσης (ΤΟΔ) της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αχαΐας.(φωτό)

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Αχαΐας στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης της και πιστή στον ανιδιοτελή Εθελοντισμό, πραγματοποί...


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Αχαΐας στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης της και πιστή στον ανιδιοτελή Εθελοντισμό, πραγματοποίησε στις 17/11/2013 στην περιοχή Καλούσι Αχαΐας άσκηση του Τμήματος Ορεινής Διάσωσης η οποία αφορούσε την διάσωση ατόμων τα οποία είχαν κάνει πτώση σε ορθοπλαγιά ύψους 60 μέτρων.

Τα σενάρια που καλέστηκαν να αντιμετωπίσουν οι Εθελοντές του τμήματος Ορεινής Διάσωσης της Ε.Ο.Δ. Αχαΐας ήταν 3 και αφορούσαν:

α) Διάσωση σε αναρριχητή ο οποίος έκανε πτώση και όπου είχε πάθει διάσειση όπως επίσης είχε κάταγμα στο δεξί του χέρι και είχε εγκλωβιστεί σε ύψος 40 μέτρων,
β) Διάσωση σε αρχάριους αναρριχητές οι οποίοι καθώς σκαρφάλωναν έπαθαν πανικό και είχαν εγκλωβιστεί σε ύψος 30 μέτρων,
γ) Διάσωση σε αναρριχητή ο οποίος έκανε πτώση και από τον οποίον δεν υπήρχαν καθόλου πληροφορίες για την κατάσταση του όπου είχε εγκλωβιστεί σε ύψος 40 μέτρων.

Μετά το τέλος του τρίτου σεναρίου οι Διασώστες έπρεπε να μεταφέρουν τον πολυτραυματία και μετά από μία ώρας πεζοπορία μέσα σε δύσβατη περιοχή να τον παραδώσουν στο Ε.Κ.Α.Β.

Η δράση της Ε.Ο.Δ. βασιζόμενη στον ανιδιοτελή εθελοντισμό, και έχοντας κινητήρια δύναμη το συναίσθημα, έχει καταφέρει να είναι δίπλα στον συνάνθρωπο, όταν εκείνος πραγματικά έχει την ανάγκη. Μια συλλογική προσπάθεια ανθρώπων, να φανούν χρήσιμοι, να αντιμετωπίσουν και να βοηθήσουν ενεργά, για όσα θα έρθουν.

περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ






Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρεωτική αναφορά της πηγής και ενεργό link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.