HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με επιτυχία η ιδρυτική συνέλευση της ριζοσπαστικής δημοτικής κίνησης του Δήμου Καλαβρύτων

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου «Χελμός» στην πλατεία Ελευθερίας στα Καλάβρυτα η ιδρυτ...


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου «Χελμός» στην πλατεία Ελευθερίας στα Καλάβρυτα η ιδρυτική συνέλευση της ανεξάρτητης ριζοσπαστικής δημοτικής κίνησης του Δήμου Καλαβρύτων, παρουσία των μελών της κίνησης καθώς και πλήθους κόσμου από το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων υπό την αιγίδα τριμελούς επιτροπής εκ του προσωρινού συντονιστικού οργάνου της κίνησης .
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο επιχειρηματίας κ. Αθανάσιος Αλεξόπουλος ο οποίος στην ομιλία του ανέλυσε την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας δημοτικής κίνησης με χαρακτηριστικά τον ανεξάρτητο , συμμετοχικό και αντιμνημονιακό χαρακτήρα της κίνησης καθώς και την προεργασία που οδήγησε στη δημιουργία των αρχών και των θέσεων της ιδρυτικής διακήρυξης.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Λεωνίδας Βασιλόπουλος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καλαβρύτων που ανέλυσε την παρούσα κατάσταση του Δήμου και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγηθήκαμε στο σημερινό αδιέξοδο.
Τέλος, εκ μέρους της κίνησης και δίνοντας και το στίγμα των νέων προσώπων, μίλησε ο κ.Κωνσταντίνος Κακκαβάς Καθηγητής Φυσικής Αγωγής ελεύθερος επαγγελματίας, παρουσιάζοντας τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της κίνησης μέχρι της δημοτικές εκλογές προβάλλοντας το συμμετοχικό και δημοκρατικό χαρακτήρα της πέρα και πάνω από προσωποκεντρικές πολιτικές «φωτισμένων» ηγετών που μόνο προβλήματα δημιούργησαν.
Ουσιαστικές ήταν και οι παρεμβάσεις των πολιτών που ακολούθησαν και είχαν σκοπό την διευκρίνιση λεπτομερειών σχετικά με τον ανοικτό χαρακτήρα της κίνησης, τον τρόπο εκλογής των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων όπως και του επικεφαλούς μέσα από τις δομές της κίνησης.
Την δημιουργία της δημοτικής παράταξης χαιρέτησε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπ. Βουλευτής κ. Παναγιώτης Λαλιώτης ο οποίος εστίασε στην αποτυχία του μητροπολιτικού Καλλικρατικού μοντέλου και τις ανάγκες των συμπολιτών μας που υποφέρουν από τη λαίλαπα της μνημονιακής πολιτικής εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση των μελών του κινήματος στην προσπάθεια αυτή.
Ακολούθησε η ομιλία του στελέχους των οικολόγων εναλλακτικών και περιφερειακού συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Παπακωνσταντίνου με αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης της πρωτογενούς παραγωγής και των δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος χαιρέτησε την κίνηση την βρήκε ενθαρρυντική και διευκρίνισε "πως αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν"
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαρία Κανελλοπούλου χαρακτήρισε τον Καλλικράτη σαν το «μακρύ χέρι του μνημονίου» το οποίο ερήμωσε την Ελληνική ύπαιθρο και αποδυνάμωσε το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και την ανάγκη νέοι και άφθαρτοι άνθρωποι οι οποίοι παρέμειναν στον τόπο τους, να προσφέρουν για το καλό όλων.
Στην ανακοίνωσή η ριζοσπαστικής δημοτικής κίνησης του Δήμου Καλαβρύτων τονίζει: 
"Είμαστε σίγουροι ότι η αρχική αυτή συνάντηση γνωριμίας και πολιτικής σύνθεσης θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αλλαγή της πεπαλαιωμένης αρχηγοκεντρικής αντίληψης για την τοπική αυτοδιοίκηση και θα οδηγήσει στην ανάπτυξη δομών πέρα και πάνω από πρόσωπα προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.