HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με λαμπρότητα τιμήθηκε ο Άγιος Ανδρέας στο Σκεπαστό Καλαβρύτων

Με άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Πα...

Με άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων προσκληθείς απο το Εκκλ. Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγ. Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου Σκεπαστού Καλαβρύτων, προεξήρχε της Πανηγύρεως του Ι. Ναού.
Αφ' εσπέρας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό με συμμετοχή του Καθηγουμένου της Ι. Μονής Αγ. Λαύρας Αρχιμ. Ευσεβίου και πολλων κληρικών της περιοχής.
Στο κήρυγμά του ετόνισε ότι ο Αγ. Ανδρέας είναι Απόστολος και Μάρτυς και αφού ανέλυσε επιγραμματικά τις δύο αυτές έννοιες είπε ποιά είναι η σχέση τους με μας σήμερα.
Το πρωΐ της κυριωνύμου ημέρας της εορτής χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας.
Κατά το κήρυγμά του πήρε αφορμή από το αποστολικό ανάγνωσμα, που περιγράφει τις ταλαιπωρίες της αποστολικής ζωής, αλλά και τον τρόπο αντιμετωπίσεως των διωκτών εκ μέρους των Αποστόλων.

Ανέφερε το ¨Λοιδωρούμενοι ευλογούμεν, διωκόμενοι ανεχόμεθα.....¨ και ετόνισε την σημασία και την αξία της πραότητας και της συγχωρητικότητας σε αντίθεση με την βία και εκδικητικότητα.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ευχήθηκε σε όλους και ιδιαιτέρως σε όσους εορτάζουν την προστασία του Αγ. Ανδρέου και ευχαρίστησε τον Σέβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων ''τον εκλεκτό και διακεκριμένο αγωνιστή Ποιμενάρχη σας'' όπως είπε, για την παρασχεθείσα άδεια.

Έψαλε ως προσκεκλημένος ο πρωτοψάλτης κ. Χ. Νταραβάνογλου δεξιά και ο κ.Β. Καλογερόπουλος πρωτοψάλτης Καλαβρύτων αριστερά.

Ακολούθησε Λιτάνευση της Ι. Εικόνος του Αγ. Αποστόλου Ανδρέου.

Ο π. Αθανάσιος με τους επιτρόπους του Ι. Ναού εφρόντισαν την άρτια οργάνωση της Πανηγύρεως.

Είναι ήδη η τέταρτη χρονιά που με την ευλογία του Αγίου Καλαβρύτων και την φροντίδα του Δικηγόρου και ιεροψάλτου κ. Ανδρέα Χρόνη ο Σεβ. Κορωνείας μεταβαίνει στο Σκεπαστό για την Πανήγυρη του Αγ.Ανδρέου.

Καταλύει στους ξενώνες του προτύπου Γηροκομείου Καλαβρύτων και Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρου,που ιδρυμένο από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο αποτελεί ένα κόσμημα της Μητροπόλεως και της περιοχής.


1 σχόλιο

  1. Αγαπητοί Σκεπαστιώτες,

    Και του χρόνου να εορτάσουμε λαμπρώς με κάθε μεγαλοπρέπεια την μνήμη του προστάτου του χωριού σας, Πρωτοκλήτου Αγίου Ανδρέου, παρουσία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κορωνείας κ.κ. Παντελεήμονος και της χορείας των σεβαστών Πατέρων της επαρχίας μας! Ήταν πράγματι μια εξαιρετική πανήγυρις για τα τοπικά δεδομένα η οποία θα γίνονταν πιο ξεχωριστή, αν το ιερό αναλόγιο του ναού λάμπρυνε με την παρουσία της η υπέροχη Βυζαντινή χορωδία των Καλαβρύτων με το όνομα « Καλαβρύτων Μελωδοί», η οποία συγκροτήθηκε τα τελευταία χρόνια με τη φροντίδα των αξίων Διδασκάλων, του κ. Βασιλείου Ζησίμου και του κ. Βασιλείου Καλογερόπουλου και η οποία κάνει εμφανίσεις σε Ι.Ναούς και Ι. Μονές, εντός και εκτός της επαρχίας μας, αποσπώντας μόνον επαίνους! … Καλός ο κος Νταραβάνογλου αλλά ακόμα πιο καλοί οι ντόπιοι Πρωτοψάλτες μας, οι οποίοι ας μη ξεχνούμε ότι αναλώνουν τον πολύτιμο χρόνο τους καταβάλλοντας φιλότιμες προσπάθειες μέσα από τη σχολή Βυζαντινής Μουσικής για να μάθουν τα μουσικά γράμματα στους αυριανούς υπηρέτες των αναλογίων των Ναών μας. Άλλωστε, χάρη σε αυτούς τους δασκάλους έχει το Σκεπαστό σήμερα ψάλτες και γι αυτό το λόγο πρέπει να τους τιμά όπως τους αξίζει! Και του χρόνου με υγεία!





    Ταπεινός Προσκυνητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.