HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

35 χρόνια ποιμαντορίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου

Την Κυριακή 24 .11.2013 πραγματοποιήθηκε μέσα σε μία συγκινησιακή ατμόσφαιρα, ο εορτασμός των τριάντα πέντε ετών της ποιμαντικής διακον...

Την Κυριακή 24 .11.2013 πραγματοποιήθηκε μέσα σε μία συγκινησιακή ατμόσφαιρα, ο εορτασμός των τριάντα πέντε ετών της ποιμαντικής διακονίας και πολυσχιδούς προσφοράς του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αιγίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητο και Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο, ο οποίος για πολλά χρόνια υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελλος στην Ιερά Μητρόπολη.

Πλήθος κόσμου, άμεσοι συνεργάτες στο διοικητικό, ποιμαντικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, παλαιότεροι και νεώτεροι, κληρικοί και λαϊκοί, τίμησαν με την παρουσία τους το Σεβασμιώτατο. Στο πολύπλευρο και πολύπτυχο έργο του αναφέρθηκε στην ομιλία του , ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως , ο οποίος τόνισε:

«Η πο­ρεί­α σας Σεβασμιώτατε, στην Εκκλησία είναι μί­α συ­νε­χής προ­σπά­θει­α, έ­νας α­κά­μα­τος τρό­πος ζω­ής, έ­νας σκλη­ρός α­γώ­νας, μι­α ευ­ρη­μα­τι­κή α­να­ζή­τη­ση λύ­σε­ως στα προ­βλή­μα­τα που συ­νε­χώς α­να­φύ­ο­νται, μι­α α­δι­ά­κο­πη σύ­γκρου­ση με συμ­φέ­ρο­ντα και πα­λαι­ές πι­κρί­ες, υ­πήρ­ξε ά­μυ­να και ε­πί­θε­ση στα μέ­τω­πα της α­θε­ΐ­ας, του υ­λι­σμού και κά­ποι­ων μο­ντέρ­νων ι­δε­ών, υ­πήρ­ξε ε­νί­ο­τε πά­λη πνευ­μα­τι­κή με την ύ­βρι και τη συ­κο­φα­ντί­α. Και μέ­σα σ’ αυ­τή την α­τμό­σφαι­ρα των α­γώ­νων και της α­γω­νί­ας, στέκεσθε όρ­θι­ος, ι­σχυ­ρός, νη­φά­λι­ος, προ­ση­νής και φι­λι­κός «πά­ντα ι­σχύ­ων εν τω εν­δυ­να­μού­ντι Χρι­στώ» (Φι­λιπ. 4,13). »

Αναφερόμενος στο πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, όπως αυτό φαίνεται από τις δομές που σήμερα λειτουργούν, υπογράμμισε: «Το Καλλιμανοπούλειο, ο Άγιος Χαράλαμπος, η Μονάδα Κατακοίτων, συνδράμουν, στηρίζουν και περιθάλπουν τα γηρατειά. Παρά δε το γεγονός των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αγρυπνείτε και αγωνίζεσθε ,με την δυναμική ορμή νεανίου, ακούραστα για να βρείτε λύση, ελπίζοντας πρώτον στην βοήθεια του Θεού. Και ο Θεός σας απαντά και ενώ φαίνεται όλα να τελειώνουν και να αφανίζονται, από το πουθενά ανατέλλει και πάλι η ελπίδα για τροφίμους και εργαζομένους δείγμα περίτρανο ότι τα έργα των χειρών σας τα έχει ευλογήσει ο Θεός. Το Στέκι και το Κελάρι της Αγάπης προσφέρουν ένα ζεστό γεύμα και βασικά είδη διαβίωσης στους δοκιμαζόμενους σήμερα από την οικονομική ανέχεια αδελφούς μας. Τα Αγγελουδάκια, οι ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, το ΟΡΑΜΑ, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής , η Σχολή Αγιογραφίας, το Ιντερνετ για τους φοιτητές , αποτελούν το πενταπόσταγμα της αγωνίας, της πατρικής αγάπης, του αμέριστου ενδιαφέροντός σας για τους νέους μας...»

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους συνεργάτες του για το σπουδαίο έργο που εθελοντικά προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανακούφιση του πόνου εκατοντάδων ενδεών συνανθρώπων μας και ακολούθως κατά την διανομή του αντιδώρου δέχθηκε τις ευχές τους.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας παρέθεσε γεύμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου «Αγάπης Μέλαθρον Άγιος Χαράλαμπος » και του Βρεφονηπιακού Σταθμού «ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΑΚΙΑ», καθώς και στους εργαζομένους και εθελοντές των δύο αυτών Ιδρυμάτων. Τους ευχαρίστησε και τους επήνεσε για τόν άψογο θυσιαστικό τρόπο με τον οποίο εργάζονται , δίνοντας πέραν της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχική ανάταση, ελπίδα ζωής και καρδιακή αγάπη στους γέροντες αδελφούς μας , οι οποίοι αιθάνονται ότι ζουν στο σπίτι τους. Τους έδωσε συμβολικά δώρα με την παραίνεση ποτέ να μην πάψουν να προσφέρουν απλόχερα το μοναδικό πολύτιμο «νόμισμα » της αγάπης και της στοργής στους γέροντες.



Σημείωση ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Σεβασμιώτατε Πάτερ και Δέσποτα με την ευκαιρία του εορασμού της των τριάντα πέντε ετών της ποιμαντικής σας διακονίας εύχομαι ταπεινά όπως ο Θεός της δόξης Σας χαρίζει υγεία και δύναμη δια να συνεχίσετε την πολυσχιδή μαρτυρία και προσφορά Σας προς το ποίμνιό Σας. Η αγάπη και ο σεβασμός στο πρόσωπο σας είναι ειλικρινής και απέραντος .
Πολλά τα έτη Σεβασμιώτατε
για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS 
Νικόλαος Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.