HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πάτρα - Πρωτοκλήτεια 2013: "Εμπειρίες ζωής" με την συμμετοχή πέντε Κερασοβινών

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πρωτοκλήτεια 2013 », η Νεανική Ομάδα Αγίου Δημητρίου Πατρών σκηνοθετεί και παρουσιάζει μια μουσικοχορευτική ...

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πρωτοκλήτεια 2013», η Νεανική Ομάδα Αγίου Δημητρίου Πατρών σκηνοθετεί και παρουσιάζει μια μουσικοχορευτική παράσταση βασισμένη στη ζωή ενός Γάλλου περιηγητή του 19ου αιώνα του Gaston Deschamps (Γκαστόν Ντεσάν).

Ο βραβευμένος από τη Γαλλική Ακαδημία για τα όσα έχει γράψει για την Ελλάδα στα έργα του, Gaston Deschamps, έγινε η αφορμή να σκηνοθετηθεί μια εκδήλωση βασισμένη στο βιβλίο του «στους δρόμους της Μικρασίας. Η περιήγησή του, οι εμπειρίες του, η αναζήτηση των αρχαίων επιγραφών, η «μαγεία της Ανατολής», παρουσιάζονται σε αυτή την εκδήλωση η οποία αποτελείται από οπτικουακουστικό υλικό, ζωντανή μουσική, παραδοσιακούς χορούς και δρώμενα.

Η παράσταση αυτή βασισμένη στο έργο του φιλέλληνα Deschamps, μεταφέρει τους θεατές, στην Τουρκοκρατούμενη Ελλάδα και τους Έλληνες σε συνδυασμό με τους άλλους λαούς, φυλές και θρησκείες. Αυτές οι «Εμπειρίες Ζωής» αποτελούν, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά γράφει στο έργο του, «επιστροφή στην πατρίδα του πνεύματος και της καρδιάς μας….»
Να σημειώσουμε οτι στην νεανική θεατρική ομάδα του Αγίου Δημητρίου συμμετέχουν και πέντε δικά μας παιδιά από την Κερασιά Καλαβρύτων, οι Γιώργος, Γιάννης, Μαρία, Αντωνία και Γιάννης όλοι από την οικογένεια Τσεντούρου (Νίκου και Θεόδωρου)
Η εκδήλωση αυτή, η τελευταία των Πρωτοκλητείων, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο του Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών.

Ώρα Έναρξης 18:30
Είσοδος Ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.