HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα Καλάβρυτα στις πόλεις αγγελιοφόρους της Ειρήνης

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση της 26ης Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Ένωσης Πόλεων Αγγελιοφόρων της Ειρήνης , που ξεκίνησε, χθες, στο Μεσ...

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση της 26ης Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Ένωσης Πόλεων Αγγελιοφόρων της Ειρήνης, που ξεκίνησε, χθες, στο Μεσολόγγι, παραβρέθηκε και μίλησε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Γιώργος Λαζουράς και ως εκπρόσωπος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας «Ελληνικά Ολοκαυτώματα 1940-1944».
Ο κ. Λαζουράς, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στους κοινούς στόχους της μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων, του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας και της Διεθνούς Ένωσης Πόλεων Αγγελιοφόρων της Ειρήνης, που είναι, ο διαρκής αγώνας τους και η αγωνία τους, για την εδραίωση της ειρήνης, την εξάλειψη της φτώχειας, την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, την καταδίκη των πολέμων και του κάθε μορφής ολοκληρωτισμού, φασισμού και ναζισμού, όπως το νεοναζιστικό μόρφωμα – εγκληματική οργάνωση, που βρήκε, δυστυχώς, πρόσφορο έδαφος στη χώρα μας, εξαιτίας της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, για την κατάργηση των θανατηφόρων όπλων.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι:
«Οι λαοί, οι πολίτες, οι δημότες, οι νέοι μας, πρέπει να απαιτούμε, από τις κυβερνήσεις, περισσότερα κονδύλια για τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι για φονικές μηχανές, και τα δισεκατομμύρια, που σπαταλούνται, τώρα, σε θανατηφόρα όπλα, να επενδυθούν στην ευημερία των ανθρώπων. Τα παιδιά μας, δεν πρέπει να μάθουν περισσότερο πόλεμο, αλλά να ζήσουν και να δημιουργήσουν, με ειρήνη».
Τέλος, ο κ. Λαζουράς, ζήτησε από τη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης των Πόλεων Αγγελιοφόρων της Ειρήνης, να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες, ώστε να ενταχθούν και τα Καλάβρυτα, μια, κατ’ εξοχήν, πόλη Ειρήνης, που έζησε πριν από 70 χρόνια το Ολοκαύτωμα και την τραγωδία του πολέμου, και της Γερμανικής ναζιστικής θηριωδίας, στην Διεθνή αυτή Ένωση των Πόλεων Αγγελιοφόρων της Ειρήνης, αλλά και το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος.
Η Διεθνής Οργάνωση των Πόλεων Αγγελιοφόρων της Ειρήνης, ιδρύθηκε το 1997, με πρωτοβουλία του, τότε, Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε. κ. Javier Pevez de Guellar (Ντεγκουεγιαρ) και σήμερα αριθμεί 106 πόλεις – μέλη, από όλες τις ηπείρους. Η οργάνωση, έχει σαν κύριο μέλημα και βασικό σκοπό της, τη διάδοση και εδραίωση της ειρήνης, τόσο σε διεθνές, όσο και σε τοπικό επίπεδο.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.