HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ερώτηση στη Βουλή από το Κ.Κ.Ε. για το Νοσοκομείο Καλαβρύτων

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν βουλευτές του Κ.Κ.Ε. για το θέμα του Νοσοκομείου Καλαβρύτων. Την ερώτηση υπογράφουν οι Βουλευτές Νίκος Καραθ...

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν βουλευτές του Κ.Κ.Ε. για το θέμα του Νοσοκομείου Καλαβρύτων. Την ερώτηση υπογράφουν οι Βουλευτές Νίκος Καραθανασόπουλος Νίκος Μωραΐτης και Σπύρος Χαλβατζής.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: 
Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, οι οποίοι μαζί με φορείς και κατοίκους της περιοχής εναντιώνονται στα σχέδια της κυβέρνησης για να κλείσει η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείο, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει το Νοσοκομείο. Το ΙΚΑ της περιοχής έκλεισε.
Δίκαια ζητείται η αναβάθμιση του Νοσοκομείου, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Να εγκατασταθεί Μονάδα Νεφρού και Αξονικού Τομογράφου με το απαραίτητο προσωπικό. Να δημιουργηθεί μονάδα άμεσης τραυματολογικής αντιμετώπισης και να ενισχυθεί η Α'θμια περίθαλψη.
Οι ειδικές συνθήκες και οι αυξημένες κοινωνικές και ιατρικές ανάγκες της περιοχής (ορεινή, δύσβατη περιοχή, μακρινές αποστάσεις από Πάτρα, Αίγιο ή Τρίπολη) επιβάλουν όχι μόνο τη συνέχιση της λειτουργίας, αλλά και την ουσιαστική αναβάθμιση του.
Το Νοσοκομείο Καλαβρύτων καλύπτει τις ανάγκες των 11.000 περίπου κατοίκων του ορεινού όγκου της Αχαΐας. Σε μια περιοχή όπου βρίσκονται η πόλη των Καλαβρύτων και 150 οικισμοί και χωριά, σε απόσταση μεγαλύτερη των 70 χλμ από την πόλη. Λόγω του δύσβατου της περιοχής, με καλές καιρικές συνθήκες, οι διαδρομές διαρκούν έως και μιάμιση ώρα.
Ετησίως στον Παθολογικό Τομέα νοσηλεύονται περίπου 650 ασθενείς (με βάση τα στοιχεία που διαθέτει το Νοσοκομείο Καλαβρύτων). Αν και το προσωπικό δεν επαρκεί γιατροί από το Νοσοκομείο Καλαβρύτων καλύπτουν και ανάγκες του Νοσοκομείου Αιγίου.
Την ώρα που οι λαϊκές ανάγκες αυξάνονται, οι γενικότερες εξελίξεις στο χώρο του Δημόσιου Τομέα Υγείας που αφορούν και την ευρύτερη περιοχή βάζουν σε άμεσο κίνδυνο την Υγεία των κατοίκων.
Στόχος κυβέρνησης και μονοπωλίων είναι, με εργαλείο τις συνενώσεις, συγχωνεύσεις και την κινητικότητα των εργαζομένων, να ανοίξουν δρόμους στους επιχειρηματικούς ομίλους και σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας, για να εμπορευματοποιηθεί ακόμα περισσότερο η Υγεία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει, ούτως ώστε:
• Να αναβαθμισθεί και να βελτιωθεί η παροχή υπηρεσιών υγείας και νοσηλείας στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων, με την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων, με σταθερή δουλειά και δικαιώματα, την ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή, με κάλυψη των εξόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Να μην κλείσει το Γενικό Νοσοκομείο Καλαβρύτων και να μην υποβιβασθεί σε Κέντρο Υγείας.
• Να καταργηθεί κάθε συμμετοχή και πληρωμή για ιατρικές εργαστηριακές εξετάσεις φάρμακα και νοσηλεία για όσους προσέρχονται να εξεταστούν, ή να κάνουν αναγκαίες θεραπείες ή επεμβάσεις ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι Έλληνες ή μετανάστες.

Οι βουλευτές
Νίκος Καραθανασόπουλος

Νίκος Μωραΐτης

Σπύρος Χαλβατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.