HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνεδριάζει η Διαπαραταξιακή Ομάδα Εργασίας για την εκπόνηση στρατηγικού πλάνου κατά του νεοναζισμού

Συγκαλείται την ερχόμενη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 1 το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , η διαπαραταξιακή...

Συγκαλείται την ερχόμενη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 1 το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η διαπαραταξιακή ομάδα εργασίας του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εκπόνηση στρατηγικού πλάνου της Περιφέρειας κατά του νεοναζισμού, του ρατσισμού , της ξενοφοβίας και των διακρίσεων.
Την πρόσκληση για τη σύγκληση της ομάδας απευθύνει στους εκπροσώπους των παρατάξεων, με πρωτοβουλία του, ως επικεφαλής, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Καρπέτας, μετά από σχετική απόφαση που είχε λάβει πρόσφατα το Σώμα.
Στο στρατηγικό πλάνο, όπως έχει ζητήσει και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, θα συμπεριλαμβάνονται αυτοδιοικητικό δίκτυο κατά του νεοναζισμού, του ρατσισμού , της ξενοφοβίας και των διακρίσεων, αξιοποιώντας το υπάρχον πλαίσιο ώστε να ενδυναμωθούν οι φορείς με πρωτοβουλίες και δράσεις και να μην περιορίζονται σε απλές διαπιστώσεις και να αντλούν καλές πρακτικές με ανά έτος αξιολόγηση.
Σύνταξη και θέσπιση κώδικα δεοντολογίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κατά του νεοναζισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων, προκειμένου να υπάρχει μια κοινή πολιτική σε όλες τις υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των θεμάτων βίας και την υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων και προσώπων.
Παράλληλα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε κοινές δράσεις με φορείς (Πανεπιστήμιο – ΤΕΙ – Σχολεία – Εργατικές Ενώσεις-Υπηρεσίες-Δημοτικές Αρχές κ.λ.π.), με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση της κοινωνίας, ενώ θα ζητηθεί από τους Δήμους να συγκροτήσουν σε θεσμικό επίπεδο αντίστοιχους κώδικες δεοντολογίας για την λειτουργία των υπηρεσιών τους και ταυτόχρονα τα Επιμελητήρια για αντίστοιχη λειτουργία των Υπηρεσιών τους και των μελών των επιχειρήσεων προς τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.