HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επίδομα Πετρελαίου: Ποιοί και πόσα θα πάρουν – Το επίδομα ανά γεωγραφική περιοχή

Για άλλη μια χρονια ο ο ορεινός όγκος της Αχαΐας κατατάσσεται στην τρίτη ζώνη επιδότησης θέρμανσης, αφού οι αρμόδιοι κατανέμουν τις περιοχ...

Για άλλη μια χρονια ο ο ορεινός όγκος της Αχαΐας κατατάσσεται στην τρίτη ζώνη επιδότησης θέρμανσης, αφού οι αρμόδιοι κατανέμουν τις περιοχές με τα όρια νομών και όχι των πραγματικών αναγκών. Ειναι ένα πάγιο έτοιμα των κατοίκων της ορεινης Αχαΐας που βρίσκεί όμως "τοιχο" στους στενούς υπολογισμούς των ...γραφείων και στην αδιαφορία των πολιτικών της Αχαΐας. Ας δουμε όμως το ρεπορταζ και τις τελικές αποφάσεις του υπουργείου που είναι ίδιες με των τελευταίων χρόνων.......

Μετά το «όχι» της τρόικα προς το υπουργείο Οικονομικών για τη μείωση κατά 15% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα, το υπουργείο επιστρέφει με νέα πρόταση.

H νέα αυτή πρόταση προβλέπει προκαταβολή του επιδόματος πετρελαίου (και όχι θέρμανσης αφού αφορά μόνον αγορά πετρελαίου) που θα αγγίζει το 25% του συνολικού ποσού, αύξηση της επιδότησης από 0,28 ευρώ το λίτρο στα 0,35 ευρώ το λίτρο και διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων. Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν προκαταβολικά ένα κουπόνι με το 25% της επιδότησης και αυτό θα το χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια της περιόδου όπου διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης (από 15 Οκτωβρίου εως 15 Απριλίου)

Τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος διαμορφώνονται ως εξής:

Άγαμος: Ετήσιο εισόδημα ως 30.000 ευρώ από 25.000 ευρώ σήμερα.
Έγγαμος χωρίς παιδιά: Ετήσιο εισόδημα ως 40.000 ευρώ από 35.000 ευρώ σήμερα.
Έγγαμος με ένα παιδί: Ετήσιο εισόδημα ως 43.000 ευρώ από 38.000 ευρώ σήμερα.
Έγγαμος με δύο παιδιά: Ετήσιο εισόδημα ως 46.000 ευρώ από 41.000 ευρώ σήμερα.
Έγγαμος με τρία παιδιά και άνω: Ετήσιο εισόδημα ως 49.000 ευρώ από 44.000 ευρώ σήμερα.

Τα περιουσιακό κριτήριο θα διαμορφωθεί ως εξής:

Αγαμος: 200.000 ευρώ αντικειμενική αξία περιουσίας από 150.000
Εγγαμος: 300.000 ευρώ για έγγαμο από 200.000.

Το επίδομα ανά γεωγραφική ζώνη θα διαμορφωθεί ως εξής:
- στην Α’ Ζώνη (Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα, Ευρυτανία), όπου η επιδοτούμενη κατανάλωση είναι στα 25 λίτρα/τ.μ. κατοικίας, θα ανέλθει στα 1.050 ευρώ (από 840 ευρώ).
- στη Β’ Ζώνη (Ιωάννινα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Εβρου), όπου η επιδοτούμενη κατανάλωση είναι 15 λίτρα/τ.μ., θα ανέλθει στα 630 ευρώ (από 504 ευρώ).
- στη Γ’ Ζώνη (Αττική, Κόρινθος, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβος, Χίος, Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Αρτα), με επιδοτούμενη κατανάλωση τα 8 λίτρα/τ.μ., θα φθάσει τα 336 ευρώ (από 269 ευρώ).
- στη Δ’ Ζώνη (Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Κύθηρα, νησιά Σαρωνικού), με επιδοτούμενη κατανάλωση τα 5 λίτρα/τ.μ., θα φθάσει τα 210 ευρώ (από 168 ευρώ).


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.