Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Περιφέρεια: 4.5 εκ ευρώ για τον οδικό άξονα της Ε.Ο.111 Πάτρα – Τριπόταμα

Η ανοικτή δημοπρασία έργων συντήρησης και βελτίωσης σε τρεις σημαντικούς οδικούς άξονες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εγκρίθηκε κατά τ...

Η ανοικτή δημοπρασία έργων συντήρησης και βελτίωσης σε τρεις σημαντικούς οδικούς άξονες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εγκρίθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα πρόκειται για ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Π.Δ.Ε. με διασφαλισμένους πόρους και παράλληλη έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών της Συντήρησης, Βελτίωσης, Αποκατάστασης και Άρσης της Επικινδυνότητας τριών σημαντικών οδικών αξόνων:
- της Εθνικής Οδού «Πάτρα – Λεβίδι» στα τμήματα αρμοδιότητας της ΠΔΕ της διαδρομής «Πάτρα – Τριπόταμα – Διασταύρωση με Ε.Ο. Πύργου – Τρίπολης» (Ε.Ο.111), συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ, και - τμημάτων της Ευρωπαϊκής Οδού 55 που ξεκινά από την Πάτρα και καταλήγει στη Νότια Μεσσηνία, αυτών της Εθνικής Οδού «Πύργος – Καλό Νερό» (στα τμήματα αρμοδιότητας της ΠΔΕ) και της Νέας Εθνικής Οδού «Πάτρα – Πύργος», συνολικού προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ.
Πρόκειται για οδικά έργα εξαιρετικής σημασίας για τη Δυτική Ελλάδα, τα οποία προετοίμασε τάχιστα η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, τα Τεχνικά Δελτία απεστάλησαν στις 22 Αυγούστου προς το Υπουργείο, το οποίο έδωσε την έγκρισή του στις 19 Σεπτεμβρίου και πλέον τα έργα εντάσσονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Π.Δ.Ε. με διασφαλισμένους πόρους, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν άμεσα και οι διαγωνιστικές διαδικασίες.
«Περάσαμε ένα Γολγοθά για να καταφέρουμε να εντάξουμε αυτά τα έργα στο Πρόγραμμά μας έχοντας διασφαλίσει τα χρήματα που χρειάζονται για να προχωρήσουν οι εργασίες και να ολοκληρωθούν τόσο αυτά όσο και άλλες συντηρήσεις και βελτιώσεις σε διάφορους σημαντικούς οδικούς άξονες σε ολόκληρη την Περιφέρεια» υπογράμμισε κατά την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προσθέτοντας: «Στόχος μας είναι με την εκτέλεση-υλοποίηση των έργων αυτών, να αντιμετωπισθούν άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν, με την αποκατάσταση βλαβών και φθορών, συντήρηση, βελτίωση και άρση της επικινδυνότητάς του Εθνικού Οδικού Δικτύου, που θα έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων».
«Η κυκλοφορία των οχημάτων στο Οδικό Δίκτυο, των έργων του θέματος, καθίσταται επικίνδυνη, επειδή αυξάνονται συνεχώς, με το χρόνο, οι βλάβες και οι φθορές του λόγω του φόρτου της κυκλοφορίας των οχημάτων, της ελλιπούς συντήρησης του τα προηγούμενα χρόνια, επειδή δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση επαρκών πιστώσεων, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας της χώρας καθώς και των απρόβλεπτων ακραίων καιρικών φαινομένων, που έχουν ως αποτέλεσμα κατολισθήσεις πρανών, φθορές ασφαλτικών στρώσεων (λακκούβες, κλπ) , καθιζήσεις οδοστρωμάτων, διαβρώσεις επιχωμάτων, καταστροφές σε τεχνικά, κλπ.» σημείωσε κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νικόλαος Υφαντής.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.