HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Δικηγορικός Σ. Αθηνών εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Γ. Ασημακόπουλου

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του συναδέλφου Γεώργιου Ασημακόπουλου , διαπρεπούς νομικο...

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του συναδέλφου Γεώργιου Ασημακόπουλου, διαπρεπούς νομικού, διατελέσαντος μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Βουλευτή Επικρατείας.
Αυθεντικός εκπρόσωπος της γενιάς του «1-1-4», διακρίθηκε από τα φοιτητικά του χρόνια για τους μαχητικούς αγώνες του υπέρ της Δημοκρατίας, η δε διαρκής και αταλάντευτη προσήλωσή του στα δημοκρατικά ιδεώδη είχε ως συνέπεια τη σύλληψη και φυλάκισή του από τη Δικτατορία των Συνταγματαρχών.
Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (1976-1981), Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης (1981-1989) και Βουλευτής Επικρατείας (1989), ο Γεώργιος Ασημακόπουλος ξεχώρισε για τη διαχρονική δράση και προσφορά του στη δημόσια ζωή ενώ, συγχρόνως, υπήρξε από τους πλέον διακεκριμένους ποινικολόγους της σύγχρονης Ελλάδας.
Εκφράζουμε στους οικείους του εκλιπόντος τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, με την πεποίθηση ότι το σπάνιο ήθος του, η ακεραιότητα του χαρακτήρα του, η ανιδιοτελής προσφορά, η τόλμη, η μαχητικότητα, η αυταπάρνηση καθώς και η ιδιαίτερη συνεισφορά του στη νομική επιστήμη θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.