HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνεδρίασε το Δ.Σ. «των Απανταχού Καστελλιωτών ο Άγιος Γεώργιος» - Οι Αποφάσεις

Ο Πρόεδρος Γιαννακόπουλος Αθανάσιος  Συνεδρίασε στις 23/09/2013 στην Αθήνα το Δ.Σ. του Σύλλογου «των Απανταχού Καστελλιωτών ο Άγιος Γε...

Ο Πρόεδρος
Γιαννακόπουλος Αθανάσιος 
Συνεδρίασε στις 23/09/2013 στην Αθήνα το Δ.Σ. του Σύλλογου «των Απανταχού Καστελλιωτών ο Άγιος Γεώργιος» και αφού συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα, ελήφθησαν ομόφωνα από τα παρόντα μέλη, οι παρακάτω αποφάσεις:
1. Δημοσιοποίηση Αποφάσεων του Δ.Σ.
2. Ανασυγκρότηση του Συλλόγου και προσπάθεια διεύρυνσης μελών.
3. Δημοσιοποίηση δράσης του Συλλόγου την τελευταία 10ετία.
4. Ανακοίνωση οικονομικού απολογισμού του Συλλόγου.
5. Δημιουργία e-mail του Συλλόγου (ανατέθηκε στον Αλέξανδρο Ασημακόπουλο).
6. Δρομολόγηση διαδικασιών για συναπάντημα των Καστελλιωτών στις 15 Αυγούστου 2014 στο Καστέλλι.
7. Βαφή και έγκριση δαπάνης της πέργολας (ξύλινης κατασκευής) του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καστελλίου.
8. Έγκριση δαπάνης κατάθεσης στεφάνου, στην κηδεία του Γεώργιου Σπ. Ασημακόπουλου.
9. Καλλωπισμό της κεντρικής πλατείας του χωριού, με την τοποθέτηση δύο (2) κολώνων με προβολής φωτισμού, παγκάκια και ζαρντινιέρες.
10. Την κατασκευή μνημείου πεσόντων και αγωνιστών, κατά την περίοδο του ελληνογερμανικού πολέμου και της κατοχής της πατρίδας μας από τους ναζί.
11. Διερεύνηση στην αγορά, για ανάγλυφη προτομή του Γεωργίου Σπ. Ασημακόπουλου.
12. Να ονομαστεί η αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου, στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Καστελλίου, ως αίθουσα «ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΠ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ».
13. Πρόταση προς τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καστελλίου και το Δήμο Καλαβρύτων, να ονομαστεί η κεντρική πλατεία του χωριού, ως πλατεία «ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΚΟΥΤΡΟΥ)», η οποία κατασκευάστηκε επί Προεδρίας του, μετά από τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλλε στα πολλά κωλύματα και αντιρρήσεις που υπήρξαν.
14. Την απόλυτη διαφωνία στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του χωριού, δηλαδή στο διαχωρισμό της με την τοποθέτηση ορθίων τσιμεντοσωλήνων (κιούνια) και στην κατασκευή παιδότοπου στο εσωτερικό ήμισυ αυτής, γιατί εκ του λόγου αυτού, δεν θα έχουν δυνατότητα εισόδου στο μισό χωριό βαρέα οχήματα (φορτηγά, χωματουργικά, πυροσβεστικά κ.λ.π.), καθώς δεν υπάρχει άλλος χώρος για αναστροφή αυτών, με τις συνεπακόλουθες επιπτώσεις για κάθε περίπτωση (μεταφορά υλικών για επισκευές και ανοικοδόμηση κτισμάτων, την εκτέλεση έργων, και την κατάσβεση πυρκαγιάς σε περίπτωση που εκδηλωθεί). Επιπλέον, στην περίπτωση που συναντηθούν με αντίθετη κατεύθυνση δύο οχήματα, δεν θα υπάρχει δυνατότητα και ευχέρεια ελεύθερης διέλευσης αυτών.
15. Σε ότι αφορά τη δημιουργία παιδότοπου, αποφασίστηκε, να προταθεί στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, και να διαμορφωθεί ως τέτοιος χώρος, ο αύλιος χώρος νότια του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Καστελλίου (χώρος δικαιοδοσίας του), ο οποίος είναι επαρκής, ανεκμετάλλευτος σήμερα, και ο Σύλλογός μας προτίθεται να ενισχύσει οικονομικά την προσπάθεια αυτή.
16. Σε συνέχεια δε, της από κοινού Συνεδρίασης που έγινε στις 14-08-2013 στο Καστέλλι, με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καστελλίου, για από κοινού δράσεις και συνεννόηση μεταξύ των τριών θεσμικών οργάνων, αποφασίστηκε η αρωγή του Συλλόγου στις οικονομικές ανάγκες της Εκκλησίας, μετά από συνεννόηση με το Σύλλογο.
17. Προσπάθεια, με όσα μέσα και δυνατότητες έχει ο Σύλλογός μας, προκειμένου να γίνει διάνοιξη δρόμου, ο οποίος να οδηγεί στη θέση «Βασιλικό Πηγάδι» (μία τοποθεσία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ιστορίας – πηγή με άφθονο κρυστάλλινο νερό και υπεραιωνόβια πλατάνια, η οποία έχει μείνει άγνωστη, από τη μη δυνατότητα πρόσβασης στο χώρο λόγω έλλειψης οδικού δικτύου). Σύμφωνα με την ιστορία και την παράδοση, η πηγή «Βασιλικό Πηγάδι», ύδρευε με νερό τον Αρχαίο Κλείτορα, και προς απόδειξη τούτου, είχαν βρεθεί παλιότερα, κατά τη διαδικασία οργώματος και καλλιέργειας χωραφιών, κατά μήκος, προς την κατεύθυνση που οδηγεί προς τον Αρχαίο Κλείτορα, σωλήνες ύδρευσης ιδιαίτερης μορφής.

Παρόντα Μέλη
Γιαννακόπουλος Αθανάσιος – Πρόεδρος
Βασιλόπουλος Παναγιώτης – Αντιπρόεδρος
Κωνσταντόπουλος Θεόδωρος – Ταμίας
Βλάντης Παναγιώτης – Μέλος

Απόντα Μέλη
Πατρικουνάκος Ηλίας – Γενικός Γραμματέας (κωλυόμενος)



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.