HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Δήμος Καλαβρύτων για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών

Σχετικά με την καθυστέρηση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, που εκκρεμεί ακόμη, στα σχολεία του Δήμου Καλαβρύτων,  ( διαβάστε το σχετ...

Σχετικά με την καθυστέρηση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, που εκκρεμεί ακόμη, στα σχολεία του Δήμου Καλαβρύτων,  (διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS ΕΔΩ) ο Δήμαρχος Καλαβρύτων,  κ. Λαζουράς, απέστειλε, προς όλους τους αρμόδιους, για τη μεταφορά των μαθητών, φορείς, την παρακάτω επιστολή, η οποία έχει ως εξής:

«Προς: Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολο Κατσιφάρα, Τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλο, Τη Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος, Την 26η Διεύθυνση Συντονισμού και Ελέγχου Εφαρμογής Δημοσιολογιστικών Διατάξεων, Τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ν. Αχαΐας Α.Ε., κ. Ανδρέα Μανωλόπουλο.

ΘΕΜΑ: «Άμεση επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών στο Δήμο Καλαβρύτων, με την ΑΜΕΣΗ, ΣΗΜΕΡΙΝΗ ενεργοποίηση της, από 21-9-2012 νομιμότατης και εγκυρότατης, σύμβασης που είχε συνάψει, μετά από ανοικτό, δημόσιο, διεθνή διαγωνισμό, ο Δήμος μας, με την ΚΤΕΛ Α.Ε. και η οποία έχει ανασυσταθεί».

1. Γνωρίζετε ασφαλώς, το σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει, με τη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών, από τη στιγμή που η σχετική αρμοδιότητα, μεταφέρθηκε, με νόμο, στις Περιφέρειες.
Το πρόβλημα αυτό, είναι εντονότατο, σοβαρότατο και κατεπείγον, ιδιαίτερα για τον ορεινό Δήμο Καλαβρύτων, όπου ελάχιστα σχολεία λειτουργούν στα χωριά μας, οι αποστάσεις, προς και από, τα σχολικά κτίρια είναι μεγάλες, οι δρόμοι δύσβατοι, και η οικονομική κατάσταση των γονέων δημοτών μας πενιχρή (κτηνοτρόφοι και αγρότες).
Φθάνουμε, ήδη στο τέλος Σεπτεμβρίου, τα σχολεία άρχισαν στις 11 του μηνός και ακόμη η μεταφορά των μαθητών μας δεν έχει ξεκινήσει, με αποτέλεσμα, μεγάλος αριθμός μαθητών μας, να μην μπορούν να μετακινηθούν στα σχολεία τους και να χάνουν έτσι διδακτικές ημέρες και τα μαθήματά τους, στερούμενοι – σήμερα, εν έτει 2013! – το κοινωνικό αγαθό της μόρφωσης και της εκπαίδευσής τους.
Από συζητήσεις δε με τους αρμόδιους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, είναι άδηλο, ακόμη, πότε, θα ξεκινήσουν οι μεταφορές των μαθητών.
2. Ο Δήμος Καλαβρύτων, ήταν, από τους ελάχιστους Δήμους της Χώρας, που ασκήσαμε, επί τρία συνεχή, έτη, με πλήρη επιτυχία, την αρμοδιότητα μεταφοράς των μαθητών μας, που είχαμε μέχρι την 30-6-2013 (οπότε αυτή μεταφέρθηκε στις Περιφέρειες). Διενεργήσαμε, πάντα, κατ’ έτος, ανοικτούς, διεθνείς , διαφανείς, μειοδοτικούς διαγωνισμούς, υπογράψαμε συμβάσεις με το ΚΤΕΛ Αχαΐας Α.Ε. και μειώσαμε το κόστος της μεταφοράς των μαθητών μας από 1.100.000 περίπου, ευρώ, που στοίχιζε, επί Νομαρχίας Αχαΐας, σε 708.472,33 ευρώ, που κόστισε η μεταφορά των μαθητών μας, το σχολικό έτος 2012 – 2013.
Οι συμβάσεις δε, αυτές, που συνάψαμε, έχουν ελεγχθεί, όλες, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, έχουν κριθεί νόμιμες και ο έλεγχος έχει αποβεί θετικός.
3. Προκειμένου, να λυθεί ΑΜΕΣΑ, το παραπάνω σοβαρότατο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών μας στα σχολεία τους, προτείνω και ζητώ, κύριε Περιφερειάρχα, να ενεργοποιήσετε, ΑΜΕΣΑ, ει δυνατόν σήμερα, την από 21-9-2012 σύμβαση μεταφοράς που είχε συνάψει ο Δήμος Καλαβρύτων με το ΚΤΕΛ Αχαΐας Α.Ε., η οποία λήξασα, στις 30-6-2013, έχει ανασυσταθεί, με το άρθρο 100 παρ. 1 εδαφ. γ’ του ν. 4182/2013, και έχει υπεισέλθει αυτοδικαίως και χωρίς άλλη διατύπωση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, σε όλα τα ενοχικά και εμπράγματα δικαιώματα και υποχρεώσεις του Δήμου μας, που είχε καταρτίσει τη σύμβαση αυτή. Και σύμφωνα με την παρ. 3 του παραπάνω άρθρου, η σύμβαση αυτή παρατείνεται, με το παραπάνω, μειωμένο, σε σχέση με την εποχή της Νομαρχίας, κόστος, που είχε διαμορφωθεί, κατά τον Ιούνιο του 2013.
Παρακαλώ θερμά και ζητώ, κύριε Περιφερειάρχα, να καλέσετε ΣΗΜΕΡΑ και ΑΜΕΣΑ το ΚΤΕΛ Α.Ε. και να του ζητήσετε να ξεκινήσει τη μεταφορά των μαθητών στο Δήμο Καλαβρύτων, την οποία είχε αναλάβει και εκτέλεσε επιτυχώς και για (τα προηγούμενα έτη) και για το έτος 2012 – 2013, με νομιμότατη, εγκυρότατη και ελεγμένη από το ελεγκτικό Συνέδριο από 21-9-2012 σύμβαση, η οποία ανασυστάθηκε και υπεισήλθε, αυτοδικαίως, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις αυτές.
Κύριε Περιφερειάρχα,
για το άμεσο, αυριανό, ξεκίνημα της μεταφοράς των μαθητών στο Δήμο Καλαβρύτων, δεν υπάρχει, κανένας απολύτως, λόγος καθυστέρησης.
Ο νόμος (άρθρο 100 παρ. 1 ν. 4182/2013) το προβλέπει και δεν το εξαρτά από τις άλλες (προβληματικές;) συμβάσεις που είχε συνάψει η Νομαρχία, η Περιφέρεια ή άλλοι δήμοι.
Για οποιαδήποτε, περαιτέρω καθυστέρηση, στην ΑΜΕΣΗ έναρξη της μεταφοράς των μαθητών, στο Δήμο Καλαβρύτων, φέρετε ακέραια την ευθύνη και σε εσάς θα παραπέμπω, πλέον, τους αγανακτισμένους και οργισμένους γονείς».

Ο Δήμαρχος
Γιώργος Λαζουράς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. Υπουργό Εσωτερικών
κ. Γιάννη Μιχελάκη
2. Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο
3. Υπουργό Παιδείας
κ. Κων/νο Αραβανιτόπουλο




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.