Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Λειβάρτζι - Έργα και ημέρες του Δημάρχου και του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου

Γράφει ο  Λεωνίδας Βασιλόπουλος Το 2011 ο Σύλλογος Λειβαρτζινών Αθήνας απευθύνεται στο Δήμο Καλαβρύτων, καταθέτοντας τη σχετική μελέτη...

Γράφει ο Λεωνίδας Βασιλόπουλος
Το 2011 ο Σύλλογος Λειβαρτζινών Αθήνας απευθύνεται στο Δήμο Καλαβρύτων, καταθέτοντας τη σχετική μελέτη, και ζητά να του επιτραπεί η εκτέλεση, (με πόρους του Συλλόγου από το κληροδότημα «Κ. Ραβαζούλα») του έργου Π/Υ 22.000,00€ : ανάπλαση του χώρου στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου.
Μετά τις πρώτες συζητήσεις επί του σχεδίου μεταξύ Συλλόγου και Τοπικού Συμβουλίου και παρά την αρχική συμφωνία τελικά το Τ.Σ. εξέφρασε αντιρρήσεις και ζήτησε την έγκριση της μελέτης από την Στ΄ Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Ζητήθηκε η σύνταξη Αρχιτεκτονικής μελέτης η οποία έγινε από το Σύλλογο και εγκρίθηκε από την Στ΄ Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων η οποία απάντησε λεπτομερώς σε κάθε ένσταση – διαφωνία του Τοπικού Συμβούλιου.
Η εγκεκριμένη μελέτη (με το συνολικό μελετητικό κόστος να αγγίζει τα 6.000,00€) κατετέθη στο Δήμο το Σεπτέμβριο του 2012.
Ο Δήμαρχος, επί μήνες, παρά τις συνεχείς οχλήσεις, έγγραφες και τηλεφωνικές από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κο Φράγκο Παναγιώτη, αρνείται να τη φέρει, για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Τελικά μετά από οχτώ μήνες μπαίνει στην Ημερήσια Διάταξη του Δ.Σ. με εισήγηση από το Δήμαρχο την σύσταση Επιτροπής……….. για την άμεση εκτέλεση της ! ! !
Έθεσα υπόψη του Δ.Σ. το σύνολο της αλληλογραφίας του Συλλόγου με το Δήμο και τις Υπηρεσίες και έκλεισα την εισήγηση μου λέγοντας: «απευθύνομαι ξεχωριστά σε κάθε Δημοτικό Σύμβουλο και ζητώ πλειοψηφία καλού καγαθού, πλειοψηφία του σωστού. Εάν παραπέμψουμε το θέμα σε επιτροπή, εάν σήμερα δεν εγκρίνουμε την μελέτη και δεν επιτρέψουμε στο Σύλλογο να φτιάξει το έργο, να είστε σίγουροι ότι μετά από ένα χρόνο θα κουβεντιάζουμε τα ίδια και το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να ικανοποιήσουμε αυτούς που δεν θέλουν να γίνει το έργο.»
Τελικά το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε να εγκρίνει την μελέτη και να επιτρέψει στο Σύλλογο την κατασκευή του έργου. Συμπληρωματικά δε συνέστησε επιτροπή από 4 δημοτικούς συμβούλους για την επίλυση θεμάτων-διαφωνιών μεταξύ Τ.Σ. και Συλλόγου.
Όλα αυτά στις 7 Ιουνίου 2013
Σήμερα 16 Σεπτέμβριου 2013 η απόφαση δεν έχει ακόμη γραφτεί και δεν έχει σταλεί για έγκριση.
Προσχέδιο της, που αλλοιώνει τη βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου, βρίσκεται στο γραφείο του Δημάρχου.
Γιατί κύριε Δήμαρχε δεν εκτελείτε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου;
Μήπως επειδή λόγω εκλογών άγεσθαι και φέρεσθαι από τον εκλεγμένο με το συνδυασμό σας Πρόεδρο του Τ.Σ. Λειβαρτζίου (Μπάρκουλη Μιχάλη); Ο οποίος εναντιώνεται σε κάθε έργο που θέλει να κάνει ο Σύλλογος. Θυμάσαι, πιστεύω την έκφραση του στο Δημοτικό Συμβούλιο προς τον Πρόεδρο του Συλλόγου: «Αν σου αρέσει. Αν δεν σου αρέσει να πας αλλού να κρεμάσεις τις γκλίτσες σου.». Εννοώντας τα εκθέματα του Μουσείου.

Και ακόμη
Το 2011 ο Σύλλογος Λειβαρτζινών Αθήνας ζητά την παραχώρηση του (κλειστού πλέον) Δημοτικού Σχολείου Λειβαρτζίου για δημιουργία Μουσείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Λειβαρτζινής Παράδοσης .
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πάρθηκε στις 24/05/2011.
Το συμφωνητικό μεταξύ Δήμου και Συλλόγου υπογράφεται στις 11/12/2012.
Η παράδοση του Σχολείου από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου στο Σύλλογο γίνεται στις 20/07/2013.
Τα εγκαίνια του Μουσείου θα γίνουν από το Σύλλογο τη Κυριακή 22/09/2013 ! ! !
Δύο Χρόνια και δύο Μήνες από το Δήμο για δύο έγγραφα ? ? ? ?
Δυο Μήνες από το Σύλλογο και είναι έτοιμος για εγκαίνια ! ! !
Σε λιγότερο από ένα χρόνο ο Σύλλογος έφτιαξε το ξενώνα του Χωριού μας.
Έργο 250.000,00 €. Με αυτεπιστασία! Με Λειβαρτζινούς μαστόρους και εργάτες!
Λεπτομέρεια : για αυτό το έργο δεν απαιτείτο καμιά απόφαση του Δήμου .
Τα εγκαίνια του ξενώνα θα γίνουν από το Σύλλογο το Σάββατο 21/09/2013 !

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Δήμαρχος Κος Γεώργιος Λαζουράς συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Λειβαρτζίου Κο Μπάρκουλα Μιχάλη θα παραστεί στις εκδηλώσεις εγκαινίων του Συλλόγου και θα απευθύνει χαιρετισμό!!
Άστα να πάνε Δήμαρχε. Άστα να πάνε.

Λεωνίδας Βασιλόπουλος
Εκ Λειβαρτζίου
Δημοτικός Σύμβουλος Καλαβρύτων 

Υ.Γ. Και κάτι άσχετο: η Κεντρική Επιτροπή Δήμων ενοχλήθηκε και αντέδρασε εντόνως στην έκφραση του Τσίπρα .. ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ


Ανυπόγραφα κείμενα ή επιστολές δεν δημοσιεύονται. Τα ενυπόγραφα κείμενα, άρθρα, δελτία τύπου, ανακοινώσεις, δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκη την άποψη του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.