HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τι είναι τα hashtags και πως να τα χρησιμοποείτε

Τα hashtags είναι τα "καγκελάκια" στο πληκτολόγιό σας και πιο συγκεκριμένα παραστώνται από το σύμβολο #. Είναι όμως πολύ κοιν...

Τα hashtags είναι τα "καγκελάκια" στο πληκτολόγιό σας και πιο συγκεκριμένα παραστώνται από το σύμβολο #. Είναι όμως πολύ κοινότυπη η χρήση τους στα κοινωνικά δίκτυα γιατί σηματοδοτούν μια "συζήτηση" γύρω από ένα θέμα το οποίο ορίζεται από το hashtag.


Ανατομία ενός hashtag
Γράφοντας #θέμα είτε ξεκινάμε είτε συμμετέχουμε σε μια κουβέντα που λαμβάνει χώρα στο κοινωνικό δίκτυο εκείνη τη στιγμή όπου οι χρήστες μιλούν για το "θέμα". Αν για παράδειγμα γράψουμε #eurovision θα συμμετέχουμε στη συζήτηση eurovision.

Δείτε μερικά παραδείγματα χρήσης των hashtags :

Παράδειγμα 1 : #eurovision : συζήτηση για "eurovision"
Παράδειγμα 2 : #formula1 : συζήτηση για "formula1"
Παράδειγμα 3 : #babygot bad : προσοχή, η συζήτηση αφορά "babygot" και δεν συμπεριλαμβάνει το bad
Παράδειγμα 4 : #baby_got_bad : συζήτηση για το θέμα "baby_got_bad"

Προφανώς μια συζήτηση για το θέμα baby_got_bad είνια διαφορετική από μια συζήτηση για το θέμα babygotbad, δεν υποτίθεται ότι είναι οι ίδιες συζητήσεις.

Να είστε ευγενικοί με τα hashtags
Τα hashtags χρησιμοποιούνται από πολλούς χρήστες με ( αν όχι λάθος ) ενοχλητικό τρόπο. Για παράδειγμα, υπάρχουν χρήστες που αναρτούν μια φωτογραφία και τη συνοδεύουν μόνο από hashtags κάνοντάς τη να μοιάζει ως μια προσπάθεια spamming. Δείτε κάποια παραδείγματα προς αποφυγή :
#music #eurovision #night #contest I am watching eurovision right now
I am excited about eurovision #music #eurovision #night #contest
#music#eurovision#night#contest sooooo escited
Ο χρήσης αυτός θα μπορούσε να πει με πολύ πιο όμορφο τρόπο :
I am excited tonight to watch #eurovision #night with some nice #music in this year's #contest

Χρησιμοποιώντας τα hashtags με τους παραπάνω τρόπους 1,2 και 3, ενδέχεται οι πλατφόρμες όπως το google+, twitter, facebook και instagram ( που χρησιμοποιούν τα hashtags ) να μην καταλαβαίνουν για ποιά θέματα μιλάμε στο post μας και να μην το εντάξουν εκεί.

Επίσης, τα παραπάνω τρια κείμενα δεν είναι καθόλου ευανάγνωστα. Μην ξεχνάτε ότι όλο και περισσότεροι χρήστες στα social media χρησιμοποιούν το κινητό ή/και το tablet όπου το κείμενο δεν είναι και τόσο πολύ εύκολο να διαβαστεί.

Χρησιμοποιώντας τα hashtags σωστά στο κείμενο, απαιτεί να είμαστε φιλολογικοί και να φροντίζουμε το κείμενό μας να είναι ευανάγνωστο.

Τι θα κερδίσετε από τα hashtags
Πολλά. Κυρίως προβολή και εμφάνιση στα μάτια χρηστών που ίσως να μην σας ξέρουν και ίσως να μην σας έβλεπαν ποτέ. Αυτό που ανακοινώνετε χρησιμοποιώντας hashtags ( εννοείται όμως ότι περισσότερη βάση δίδεται στις ρυθμίσεις ιδιωτικότητάς σας π.χ. στο facebook ) εντάσσωνται στις συζητήσεις άσχετα με τη σχεση που έχετε με τα λοιπά άτομα που τα χρησιμοποιούν. Έτσι, πολλοί χρήστες που διαβάζουν για τη κουβέντα εκείνη τη στιγμή, θα δουν και εσάς.

Συγκεκριμένα στο facebook αναμένετε μεγάλη αύξηση του reach ( απήχηση ), στο twitter αναμένετε retweets και favorites και στο instagram likes. Στο google+ αναμένετε αύξηση των +1 και των shares.

Βέβαια το πλήθος των χρηστών στους οποίους θα εμφανιστείτε διαφέρει ανάλογα με το πόσο hot είναι το θέμα της κουβέντας. Μια κουβέντα για το #iphone είναι σίγουρα πιο πολυπληθής από μια κουβέντα για το #nuclear για παράδειγμα.

Τελικά με τα hashtags
Επίσης μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει να το παρακάνετε με τα hashtags. 10 το πολύ σε ένα post και φροντίστε να συνοδεύεται το post σας εκτός από τα hashtags, με κείμενο αναμεμειγμένο με τα hashtags ή και με μια φωτογραφία. Ποτέ τα hashtags μόνα τους, ποτέ ενωμένα και πάντα όσο πιο σχετικά με αυτό που έχουμε να πούμε.

από : endoflinemagazine.com



johnpatrablog

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.