HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Να μένει το Βύσσινο" (Σχετικά με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Νοσοκομείο)

Γράφει ο Λεωνίδας Βασιλόπουλος  Σχετικά με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διωργανώνει ο Δήμος για το Νοσοκομείο Καλαβρύτων  Στε...

Γράφει ο Λεωνίδας Βασιλόπουλος 

Σχετικά με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διωργανώνει ο Δήμος για το Νοσοκομείο Καλαβρύτων 
Στερνή μου γνώση να σ΄ είχα πρώτα η μήπως Παπάς κρεμάμενος έγραφε κι απόγραφε. Ο μοναδικός που μπορεί να μας λύσει το γρίφο είναι ο Δήμαρχος. Διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη στήριξη του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, προλογίζοντάς τη ως εξής:

«Ο Δήμος Καλαβρύτων, από την πρώτη στιγμή, - το Μάιο του 2011 – που συζητήθηκε το ενδεχόμενο διακοπής της λειτουργίας ή υποβάθμισης του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, με σειρά συνεχών και επανειλημμένων ενεργειών και δράσεών του (ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου, ανοιχτές συγκεντρώσεις, παραστάσεις του Δημάρχου στους αρμόδιους φορείς της Υγείας κ.λπ.) έχει αντιδράσει και έχει διαμαρτυρηθεί, προκειμένου να αποτρέψει το κλείσιμο ή τον υποβιβασμό του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, που μελετάται ή σχεδιάζεται από τη Διοίκηση (Υπουργείο, ΥΠΕ κλπ.) της Υγείας, συμμορφούμενη στις εξοντωτικές για τους πολίτες μας, επιταγές των Μνημονίων και της Τροϊκας.»

Το Καλοκαίρι του 2011 η θέση του Δημάρχου (και η θέση της πλειοψηφίας) στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ότι η προτεινόμενη “μεταρρύθμιση” και η συνένωση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων με το Νοσοκομείο του Αιγίου αποτελούσε αναβάθμιση. Πλήθος γιατρών και προσωπικού θα συνέρεε από το Αίγιο για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Γι΄ αυτό άλλωστε και ήταν αντίθετος στις κινητοποιήσεις και μακάριζε το μνημόνιο. Για να μην ενοχληθεί δε ο τότε Πρωθυπουργό (ΓΑΠ) που είχε επισκεφθεί τα Καλάβρυτα (συνοδεύοντας τον Καναδό Πρωθυπουργό) τον πέρασε από τα σοκάκια της Πόλης για να μην δει τα πανό και τους “ τρελούς” που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το Νοσοκομείο διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση του και την διαφαινόμενη λαίλαπα που θα ακολουθούσε για όλες τις Υπηρεσίες των Καλαβρύτων.
Την ημέρα δε που Πολίτες των Καλαβρύτων πήραν την πρωτοβουλία και οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων ο Δήμαρχος προσπαθούσε (μάταια) τηλεφωνικώς να αποτρέψει τη συμμετοχή Καλαβρυτινών λέγοντας ότι το Νοσοκομείο αναβαθμίζεται. Και ως διά μαγείας το μεσημέρι η πόλη των Καλαβρύτων γέμισε με φωτοτυπίες σε Α3 δηλώσεων του τότε ΔΥΠΕάρχη (Γκούμας) σε εφημερίδα της Πάτρας στις οποίες “υπέγραφε” την αναβάθμιση.
(Τα ανωτέρω έχουν ειπωθεί από τον γράφοντα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου).
Και το τελευταίο (αν και θα μπορούσαν να γραφτούν πολλά): πριν από δύο μήνες το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα αυτή τη φορά, ανέθεσε στο Δήμαρχο, σε συνεργασία με τους επικεφαλής των παρατάξεων να εκδώσει ψήφισμα για την υποβάθμιση την απαξίωση και το διαφαινόμενο οριστικό κλείσιμο του Νοσοκομείου. Το ψήφισμα δεν έχει ακόμη συνταχθεί !!

Δεν θέλω να μπω σε αυθαίρετους συνειρμούς του τύπου: αφού η ανακοίνωση σχετικά με την έως τώρα στάση του Δημάρχου και της Δημοτικής πλειοψηφίας είναι εντελώς αναληθής μάλλον το κάνει για ………….. (ότι θέλει σκέφτεται ο καθένας).
Θέλω όμως να ρωτήσω το Δήμαρχο :
Δήμαρχέ μου το πιστεύεις;
Θα το στηρίξεις το Νοσοκομείο;
Αποποιείσαι το ρόλο του ιμάντα μεταφοράς κάθε Κυβερνητικής πολιτικής στην τοπική κοινωνία;
Γιατί αν είναι να το στηρίξεις όπως το 2011 ….
Να μένει το ΒΥΣΣΙΝΟ !!!!!

Λεωνίδας Βασιλόπουλος 
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καλαβρύτων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.