HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αρχείο Ολοκαυτώματος - Αποκαλύψεις στην δίκη των Δοσιλόγων...

Ο συνεργάτης της ομάδας SOE 133 (Άγγλων)  Δικηγόρος Γεώργιος Γιαννακόπουλος ΜΝΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ Νο 138 (Μέρος 14ο) τα κ...

Ο συνεργάτης της ομάδας SOE 133 (Άγγλων)  Δικηγόρος Γεώργιος Γιαννακόπουλος

ΜΝΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ Νο 138 (Μέρος 14ο)


τα κείμενα και οι φωτογραφίες διέπονται από τη Νομοθεσία περί Πνευματικών Δικαίωμάτων
copyright Ιστορικό Αρχείο Κανελλόπουλου

Φως στα ντοκουμέντα του Ιστορικού Αρχείου του Δημ.Κανελλόπουλου για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

-53-



Στη δίκη των δοσιλόγων πρωθυπουργών ο υπολοχαγός Κωνσταντάτος κατέθεσε: (...). Ειργαζόμην εις μυστικήν Αγγλικήν υπηρεσίαν εις Πάτρας και συνειργαζόμην μετά του Μπακογιάννη, Κουρκουλάκου και Ζερβέα (...). Με το τάγμα του Κοκώνη στον Πύργο, οι Campbell και Peter δεν έχασαν καθόλου την επαφή τους. Ο Peter από την Ολυμπία, που από νωρίτερα μαζί με τον ταγματάρχη Reed μέσω Ανδρίτσαινας, εφόδιαζε τα τάγματα Ασφαλείας στην Αθήνα, έστελνε στον Κοκώνη άνδρες για κατάταξη και λίρες. Ο ΕΛΑΣ παρακολουθούσε τους συνδέσμους Κοκώνη – Άγγλων κι ήξερε και τις λίρες που κουβαλούσαν κάθε τόσο με τα μουλάρια τους στον Κοκώνη. Αλλά τί να κάνει; Ας έλεγε το Λονδίνο, ας πλημμύριζαν οι λαγκαδιές από τα χαρτιά της ΡΑΦ ότι τα τάγματα Ασφαλείας είναι όργανα των Γερμανών. Αλλά ούτε το Λονδίνο ούτε τα χαρτιά δεν έλεγαν ότι δεν ήσαν και όργανα των άγγλων. Το ένα δεν απέκλειε το άλλο. Και οι τρεις τους, Γερμανοί – Τάγματα – Άγγλοι είχαν έναν κοινό στόχο: Τον ΕΛΑΣ.
Ο Αρχηγός της Αγγλικής Αποστολής Ταξίαρχος Eddy να δίνει οδηγίες στους Άγγλους και Έλληνες πράκτορές του (...). Να υπονομεύσουν το έργο του ΕΛΑΣ και του ΕΑΜ (...). Δεν περιορίζεται όμως σ' αυτό. Προχωρεί ακόμα πιο πέρα. Στην ίδια εμπιστευτική έκθεσή του της 12/08/1943 γράφει: (...) θεωρώ ότι θα ήτο χρήσιμον για τους πράκτορές μας να έχουν επαφή με τους αντιπροσώπους της Κυβερνήσεως (εννοεί την Κυβέρνηση Ράλλη) δηλαδή με ανωτέρους αξιωματικούς αστυνομικούς κλπ., με τον σκοπόν να τους ενσφηνώσουν την ιδέα ότι έχουν το καθήκον και το δικαίωμα να καταγγέλλουν τους Αρχηγούς του ΕΑΜ στις αρχές κατοχής και να βοηθάνε στην σύλληψη των πρακτόρων του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ ώστε όταν έλθει η στιγμή αι οργανώσεις αυταί να μη μπορούν να βλάψουν τα αγγλικά συμφέροντα (...). Ο Eddy χαράζει την γενική γραμμή. Εμφύλιος πόλεμος. Η γνώριμη τακτική του Βρετανικού Ιμπεριαλισμού. Ο Ρέντης που ήταν μέσα σ' όλα τα παρασκήνια των σκοτεινών δολοπλοκιών μας λέει κατηγορηματικά στη «δίκη» των δοσιλόγων (...). Γνωρίζω ότι το Σίτυ (δηλαδή το Λονδίνο) ενίσχυε τα Τάγματα Ασφαλείας Πελοποννήσου (...). Ο Αντιστράτηγος Παναγάκος καταθέτει: (...). Γνωρίζω ότι ο Μπακογιάννης (Υπουργός Ασφαλείας στην κατοχή) μετά των κ. κ. Ζερβέα και Κουρκουλάκου μετέβησαν εις Πάτρας δια να οργανώσουν Σώματα Ασφαλείας. Εκεί ήλθον εις συνάντησιν μετ’ Άγγλων αξιωματικών. Οι Άγγλοι, δεν τους έδωσαν μεν όπλα άλλα τους είπον ... Λάβετε όσα χρήματα θέλετε δια να προμηθευθείτε όπλα (...). Την συνάντηση την βεβαιώνει και ο αρχηγός της Βρετανικής Αποστολής Πελοποννήσου Συνταγματάρχης Τζων Stevens με κρυπτογράφημα που το υπογράφει για λογαριασμό του ο αντισ/ρχης De Sallis: (...). Τον περασμένο Δεκέμβριο 1943 ο Κουρκουλάκος επλησίασε Άγγλους πράκτορες στην Πελοπόννησο και πρότεινε να προμηθεύσει άδειες κυκλοφορίας σε μέλη της Συμμαχικής Στρατιωτικής Αστυνομίας. Και υστέρα, όταν αυτοί και τα Τάγματα Ασφαλείας διαλύσουν το ΕΑΜ, ο Κουρκουλάκος θα προσχωρήσει στο Ζέρβα και θα πολεμήσει εναντίον των Γερμανών (...).
Ανάλογες αποκαλύψεις κάνει ο Πρόεδρος της «Επιτροπής Αντικομμουνιστικής Σταυροφορίας» Σπάρτης Παναγιώτης Σαλβαράς στην κατάθεσή του της 14/02/1945: (...). Μαζί με τον Νικήτα Γ. Βαρβιτσιώτη ήλθε σ' επαφή στην Αθήνα (ο Νομοκτηνίατρος Παναγιώτης Βρεττάκος) (αδελφός του Λεωνίδα) μ' έναν Εγγλέζο και του ζήτησαν όπλα για την καταπολέμηση του κομμουνισμού. Εις απάντησιν του Άγγλου ότι είναι αδύνατον να σταλούν όπλα από την Αγγλίαν απάντησε ο Π. Βρεττάκος ότι θα αναγκασθούμε να πάρουμε όπλα από τους Γερμανούς. Ο Άγγλος είπε: «...Και από τον διάβολο να πάρετε για να πολεμήσετε αυτό το θηρίον (...). Υποστήριξη των Ταγμάτων χωρίς όμως και να ρθούμε σ' εμφανή αντίθεση με τις συμμαχικές υποχρεώσεις. Παίρνε όπλα από τους Γερμανούς, αφάνιζε και ρήμαζε και σκότωνε και μη σε νοιάζει. Μην ακούς τι λέμε στα φανερά. Αύριο και μείς θα συμμαχήσουμε με τους Γερμανούς και θα χτυπήσουμε το «Μπολσεβίκικο Τέρας»!! (...). Γκεστάπο και Intelligence χέρι με χέρι απλώνουν τα σατανικά δίχτυα τους για να τυλίξουν σ' αυτά τα απλοϊκά θύματα. Μερικοί Έλληνες προσφέρουν το δόλωμα. Και ο λαός, ο φτωχός λαός, «ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος» πληρώνει με το αίμα του τα σπασμένα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......
ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ: ΕΛΑΣ και Άγγλοι [SOE 133]

4 σχόλια

  1. ενδιαφέρουσες απόψεις.
    μάλλον έχει λάθος η παγκόσμια ιστορία, δεν υπήρξε ποτέ πόλεμος Ελληνογερμανικός. Αντίθετα οι φερόμενοι ως εχθροί με τους Γερμανούς, Έλληνες, Άγγλοι, Γάλλοι κλπ, πολέμούσαν μαζί, ήταν σύμμαχοι δηλαδή για να αντιμετωπίσουν βοσκοκατσαπλιάδες με αυτοαποκαλούμενα στατιωτικά αξιώματα κιόλας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτό κατάλαβες εσύ;;;;;;; και δεν μιλάω μόνο για το συγκεκριμένο κείμενο αλλα από την συνολική μελέτη των αρχείων

      Διαγραφή
    2. η συνολικη μελετη των αρχειων λεει οτι ,αυτοι οι αποκαλουμενοι στρατιωτικοι ελασιτες ηταν θεατρα του κερατα,δημιουργουσαν θεωρητικα ιστοριες για να μπορεσουν αργοτερα να μπου ανετοι να καταλαβουν την χωρα,εξαλου πορε δεν πολεμησαν τον γερμανο,για την μαμα μοσχα πολεμουσαν,

      Διαγραφή
  2. ΤΟ ΘΕΩΡΟ ΓΕΛΟΙΟ ΠΡΩΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΑ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΡΕΙΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ,ΜΑΛΟΝ ΤΟ ΧΑΛΑΣΜΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΜΕ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΛΙΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΦΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΝΤΑΚΟΤΕΣ!
    ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΝΑΩΝ,ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΔΕΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ!
    ΕΥΚΟΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΦΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΜΑΧΟΥ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΛΩΘΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΕΠΑΡΧΙΑ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΤΟ 1947 ΟΙ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΕΛΑΣΙΤΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ,ΑΦΗΣΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ,ΕΚΑΧΑΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ,ΚΑΙ ΒΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΤΑ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΚ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΣΚΟΤΩΣΕ!
    ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ Β ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!
    ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΤΑΣΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΦΑΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.