HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αρχείο Ολοκαυτώματος - Διαπιστώσεις που χρήζουν Διάλογο

Πάτρα (Πλ. Γεωργίου) 01/12/1943 - Το 11ο Τάγμα της 749 Jager Register πριν την αναχώρηση του για την "Επιχείρηση Καλάβρυτα" στ...

Πάτρα (Πλ. Γεωργίου) 01/12/1943 - Το 11ο Τάγμα της 749 Jager Register πριν την αναχώρηση του για την "Επιχείρηση Καλάβρυτα" στο βάθρο ο Στρατηγός Karl Von Le Suire και αριστερά του ο Wolfinger ......
ΜΝΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ Νο 181 - μέρος 9ο


τα κείμενα και οι φωτογραφίες διέπονται από τη Νομοθεσία περί Πνευματικών Δικαίωμάτων
copyright Ιστορικό Αρχείο Κανελλόπουλου
Φως στα ντοκουμέντα του Ιστορικού Αρχείου του Δημ.Κανελλόπουλου για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα
-36-

Διαπιστώσεις που χρήζουν Διάλογο
1. Ο συσχετισμός της δολοφονίας των αιχμαλώτων της μάχης Ρωγών-Κερπινής [16-17.10.1943], ως κύρια αιτία του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος της [05-15.12.1943] ιστορικά είναι αβάσιμος γιατί η ισοπέδωση και εξαφάνιση του άμαχου πληθυσμού στην επαρχία Καλαβρύτων είχε αποφασιστικά, οριστικά και τελεσίδικα από τον Αύγουστο 1943, μετά την ανακήρυξη των Καλαβρύτων και της ευρύτερης περιοχής ως Επικίνδυνο Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κέντρο [βλ. εκθέσεις και σχεδιαγράμματα από Γερμανικά Αρχεία].
2. Σε χρόνο που οι γερμανοί αιχμάλωτοι και τραυματίες ζούσαν [18.10.1943] η ανώτατη Διοίκηση της Βέρμαχτ, ο K.W. διέταξε την ισοπέδωση των Καλαβρύτων, με χρήση εμπρηστικών βομβών [βλ. σχετική έκθεση από Γερμανικά Αρχεία 25.10.1943], ο βομβαρδισμός δεν κατέστη δυνατός για τεχνικούς λόγους [δυσκολία διάθεσης αεροσκαφών και δύο συνταγμάτων στήριξης της Επιχείρησης από το έδαφος].
3. Οι γερμανοί αιχμάλωτοι και τραυματίες αφέθησαν από την Βέρμαχτ στην τύχη τους. Χαρακτηριστική είναι η γραπτή δήλωση του Διοικητή του 6/749 Joger Retsiment Λοχαγού Κάρλοφερ στον Ιστορικό Ερευνητή Δημήτρη Κανελλόπουλο ότι […] ενώ στις 19.10.1943 ζήτησε την άδεια να επέμβει για την απελευθέρωση των γερμανών αιχμαλώτων της μάχης Ρωγών-Κερπινής, έλαβε τη ρητή διαταγή από τη Διοίκηση του 749 Jager Retsiment να επιστρέψει στη βάση του από το ύψωμα Τρία Δένδρα Κερπινής και να μην ασχοληθεί με την υπόθεση αιχμαλώτων.
4. Ο τρόπος διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων απελευθέρωσης των γερμανών αιχμαλώτων [07-25.11.1943] υπό την Επιτροπή Κωνσταντίου και οι προτάσεις – παγίδα των Γερμανών.
5. Η δολοφονία των γερμανών αιχμαλώτων και τραυματιών είναι πράξη εγκληματική και απαράδεκτη, αποτελεί την αφορμή – δικαιολογία για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα και όχι την πραγματική αιτία. Η Επιχείρηση Καλάβρυτα [UNTERNEHMEN KALAWRITA 05-15.12.1943], σε καμία περίπτωση δεν είναι πράξη αντιποίνων, αλλά προσχεδιασμένη Στρατιωτική Επιχείρηση της Βέρμαχτ, προκειμένου να ισοπεδωθεί το Επικίνδυνο Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κέντρο Καλαβρύτων.
6. Η όλη επιχείρηση σύλληψης αιχμαλώτων από το Ανεξάρτητο Τάγμα Καλαβρύτων [παρά τη ρητή διαταγή του Γενικού Στρατηγείου ΕΛΑΣ], η διαδικασία των διαπραγματεύσεων, ο τρόπος δολοφονίας των αιχμαλώτων και των τραυματιών είναι μια σατανική μεθόδευση των Άγγλων Συνδέσμων του SOE 133 [Στήβενς – Άντονυ – Κάμπελ], με αντικειμενικό σκοπό τον εγκλωβισμό του ΕΛΑΣ, σε όλη τη διαδικασία και τη δυσφήμισή του, σύμφωνα με την πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλία) […] να δυσφημιστεί με κάθε τρόπο η ηγεσία και ο ΕΛΑΣ, ώστε να στραφεί εναντίον του η κοινή ελληνική γνώμη […], όπως αυτό αποφασίστηκε στο Πολεμικό Συμβούλιο της 10.07.1943 και 25.11.1943.
7. Οι Διεθνείς και Εθνικοί Οργανισμοί, όπως Διεθνής Ερυθρός Σταυρός [Χονδροδήμος] και Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός [Πάτρα] αδράνησαν χαρακτηριστικά στην υπόθεση των γερμανών αιχμαλώτων. Μετά το Ολοκαύτωμα [15.12.1943] επιδόθησαν σε μια μεθοδική προπαγάνδα, ώστε να θεωρηθεί υπεύθυνος για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα ο ΕΛΑΣ, γιατί δεν υπερασπίστηκε τα Καλάβρυτα […] καμιά 500αριά αντάρτες που βρίσκονταν στο Κάστρο δεν έριξαν ούτε μια ντουφεκιά για να υπερασπιστούν τους Καλαβρυτινούς […], εάν δεν δολοφονούνταν οι αιχμάλωτοι θα ζούσαν οι Καλαβρυτινοί […], καθώς και εκθέσεις της ομάδας SOE 133 […] να εκμεταλλευτούμε το Ολοκαύτωμα για τον διαμελισμό του Ελληνικού Λαού […] (θα δημοσιευτούν προσεχώς).
8. Η αδράνεια του Κ.Κ.Ε. να ενημερώσει τον Ελληνικό Λαό για τις συνθήκες του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Αρκέστηκε σε παθητική στάση και παραποίηση των πραγματικών περιστατικών.
9. Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία του August Wintner, στρατηγού της Βέρμαχτ της δίκης της Νυρεμβέργης (1946) ότι […] η Επιχείρηση Καλάβρυτα [UNTERNEHMEN KALAWRYTA], σε καμία περίπτωση δεν είναι αντίποινα, αλλά οργανωμένη Στρατιωτική Επιχείρηση [βλ. Ντοκουμέντα FELMV No 65 και 66, βρίσκεται στα Υπόγεια του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος].
10. Η ιστορική έρευνα είναι ανοιχτή σε διάλογο και την ανταλλαγή εισέτι λεπτομερών, και επιχειρημάτων, για το σοβαρό αυτό ιστορικό θέμα.

Για βεβαίωση των ανωτέρω συντάχθηκε το παρόν μνημονικό πρωτόκολλο, που αποτελείται από 69 σελίδες, αποτελεί δε copyright του ιστορικού ερευνητή Δημήτρη Κανελλόπουλου που υπογράφει την επιβεβαίωση των ανωτέρω.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

2 σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακούστε αυτό και μετά αρχίστε τον διάλογο......με μόνη την διαφορά ότι οι νεκροί δεν μπορούν να απαντήσουν...
    Χ.Κ.Κ.


    http://www.youtube.com/watch?v=AW8HjHaPQ5c

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.