HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δροβολοβό,Καμενιάνοι και Δεσινό τιμούν τον Π.Πατρών Γερμανό

Η Ζοωδόχος Πηγή στο Δροβολοβό Καλαβρύτων που βρίσκεται και το σπήλαιο φυλάκισης του Π.Π.Γερμανού. Η Ειδική Επιτροπή που συστήθηκε από τ...

Η Ζοωδόχος Πηγή στο Δροβολοβό Καλαβρύτων που βρίσκεται και το σπήλαιο φυλάκισης του Π.Π.Γερμανού.
Η Ειδική Επιτροπή που συστήθηκε από τα χωριά Δροβολοβό, Καμενιάνους και Δεσινό- για την τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας και την απόδοση τιμών στον Π. Π. Γερμανό, στο ιστορικό Σπήλαιο Παναγίας Δροβολοβού, ευχαριστεί τον συμπατριώτη Καμενιανίτη Γέροντα Μάξιμο Ιβηρίτη ( Νικολόπουλο) Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους, γιατί εκτός από την ηθική συμπαράσταση, ανέλαβε και την οικονομική επιβάρυνση για την κατασκευή της τιμητικής πλάκας. Αυτή θα εντοιχιστεί στον ομώνυμο ναό της Ζωοδόχου Πηγής- στο βράχο της Παναγίας Δροβολοβού- προς τιμήν του φλογερού ιεράρχη του αγώνα του 1821 Π. Πατρών Γερμανού και οι εκδηλώσεις των αποκαλυπτηρίων θα γίνουν κατά την πανήγυρη του ομώνυμου ναού (την Παρασκευή 10-Μαΐου 2013).
Ως γνωστόν ο Π.Π Γερμανόςφυλακίστηκε για λίγες ημέρες τον Ιανουάριο του 1825 στο Σπήλαιο του βράχου της Παναγίας Δροβολοβού, μεταφερόμενος από το μοναστήρι Χρυσοποδαριτίσσης των Νεζερών, όπου συνελήφθη από τον Σοπωτινό Νικολέτο Σοφιανόπουλο φρούραρχο τότε του Χλουμουτσίου, κατόπιν διαταγής των Κωλέττη και Γκούρα (κατά την εμφυλιωτική τότε κατάσταση), και παραδόθηκε στη Γαστούνη στον εκεί ευρισκόμενο Γκούρα.
Θα ήτο δε τιμή μας και ιδιαίτερη χαρά, εάν τα αυξημένα καθήκοντα που έχει επιφορτιστεί ο Γ. Μάξιμος στην Αγιορείτικη Πολιτεία του Άθω, του επέτρεπαν να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις των αποκαλυπτηρίων την 10η Μαΐου 2013 ημέρα εορτασμού της Ζωοδόχου πηγής, στον ομώνυμο βράχο της Παναγίας στο Δροβολοβό.
Εκ μέρους της Επιτροπής
Ο Γραμματέας
Α ΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.