HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ποιο μισθό θα επιλέξει ο Δήμαρχος Γ. Λαζουράς;

Η μέση αντίληψη για τους δημάρχους ποια είναι; Εχουν λύσει το πρόβλημα της ζωής τους (το οικονομικό, δηλαδή) και ασχολούνται με τα κ...


Η μέση αντίληψη για τους δημάρχους ποια είναι; Εχουν λύσει το πρόβλημα της ζωής τους (το οικονομικό, δηλαδή) και ασχολούνται με τα κοινά. Ενδεχομένως να ίσχυε κάτι τέτοιο άλλοτε. Τα οικονομικά δεδομένα των τελευταίων ετών, σε συνδυασμό με τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις και τους νέους δήμους «μαμούθ», εισάγουν τους «δημάρχους του χιλιάρικου». Είναι λίγα τα λεφτά; Εξαρτάται πώς το βλέπει κανείς. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι δεν ανταποκρίνεται στον όγκο της δουλειάς, των ευθυνών, αλλά και του εύρους του θεσμού.

Ο Δήμος Καλαβρύτων, όπως και ο Δήμος Ερυμάνθου ανήκουν στη λεγόμενη μικρή κατηγορία των δήμων κάτω των 25.000 κατοίκων. Σε αυτή την περίπτωση, οι δήμαρχοι αμείβονται με 980 ευρώ.

Το 2009 -προ Καλλικράτη, που διεύρυνε τις υποχρεώσεις και τις αρμοδιότητες- ο μισθός ήταν 2.300 ευρώ.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ
Μετά ήρθε και το ασυμβίβαστο. Οι δήμαρχοι, λοιπόν, άφησαν στην άκρη το επάγγελμά τους και τις οικονομικές απολαβές και στηρίχθηκαν οικονομικά στην αντιμισθία τους.

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων και δικηγόρος, Γιώργος Λαζουράς και ο δήμαρχος Δύμης και ιατρός-καρδιολόγος, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος εμφανίζονται διατεθειμένοι να ασχοληθούν περισσότερο με τις δουλειές τους και να αμοίβονται από αυτές παρά να λαβάνουν "παρα κάτι" 1000 ευρώ...
από: .pelop.gr
Διαβάστε περισσότερα στην "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ" που κυκλοφορεί.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.