HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η φωτογραφία της ημέρας: Το Αφροδίσιο Όρος (1.445 μ.)

Η φωτογραφία της ημέρας: το Αφροδίσιο Όρος με υψόμετρο 1.445 μ. φωτό: Ευάγγελος Χριστόπουλος Με πλάτη στην Αρκαδία, μεταξύ Τριποτά...

Η φωτογραφία της ημέρας: το Αφροδίσιο Όρος με υψόμετρο 1.445 μ.
φωτό: Ευάγγελος Χριστόπουλος


Με πλάτη στην Αρκαδία, μεταξύ Τριποτάμων και Δάφνης ορθώνεται το Αφροδίσιο Όρος με υψόμετρο 1.445 μ. Εκεί ...σκαρφάλωσαν και τα όμορφα πέτρινα χωριά Βεσίνι και Δεχούνι που αποτελούν παραδοσιακούς οικισμούς και νοτιότερα η Δάφνη (Στρέζοβα) με το Βυζαντινό Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας. Ο Σειραίος, ποταμός δίνει τη δροσιά του στους πρόποδες του βουνού. Το βουνό ονομάστηκε έτσι από τα περίφημα λουτρά της Αφροδίτης.
Πάνω στο Αφροδίσιο όρος, βρίσκεται το μοναδικό δάσος της Μπαρμπούς με τις αιωνόβιες καστανιές που είναι χαρακτηρισμένο ως μνημείο της φύσης. Σ’ όλο το βουνό, βρίσκουν καταφύγιο και τροφή κοπάδια από αγριογούρουνα. Την περίοδο του κυνηγιού, γίνονται οργανωμένες εξορμήσεις κυνηγών. 
ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΥ
Μαύρη Βρύση: Πρόκειται για το ψηλότερο σημείο του Αφροδίσιου όρους, σε υψόμετρο 1.445 μέτρων και βρίσκεται στα όρια της Αχαΐας και της Αρκαδίας.
Οι υπόλοιπες ψηλότερες κορυφές του όρους, είναι ο Αη Λιάς, τα Λακκώματα, η Κορακοφωλιά, (όπου δεσπόζει το βυζαντινό, εν λειτουργία γυναικείο μοναστήρι της Ευαγγελίστριας Δάφνης) και η Φτελιά.

Περιμένουμε και τις δικές σας φωτό στο mail: kalabrytanews@gmail.com




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.