HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δημοτικές ασχήμιες

Του Τρύφωνα Mαντά  Πριν μερικά χρόνια και συγκεκριμένα το 2006 με ενέργειες του τότε Νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλου καθώς και τ...

Του Τρύφωνα Mαντά 
Πριν μερικά χρόνια και συγκεκριμένα το 2006 με ενέργειες του τότε Νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλου καθώς και του πρώην δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου, ένα κομμάτι στην οδική οδό Πατρών – Καλαβρύτων , μέσω Χαλανδρίτσας, και δη από το Μάνεσι μέχρι και το Φλάμπουρα ανακατασκευάστηκε πλήρως και το 2008 παραδόθηκε στην κυκλοφορία, διευκολύνοντας σε μεγάλο βαθμό τους διερχόμενους οδηγούς αλλά και μειώνοντας χρονικά την πρόσβαση στα Καλάβρυτα, μέσω της Χαλανδρίτσας.
Ο εργολάβος που ανέλαβε την αποπεράτωση του έργου δεν μερίμνησε όμως ώστε το τοιχίο που χρησιμοποιείται και ως ανάχωμα στο δασώδες έδαφος που εκτίνεται στη μία πλευρά του δρόμου και ειδικά στο ύψος του χωριού Τρεχλό, να είναι αρκετά υψηλό. Αντιθέτως το τοιχίο έχει πολύ μικρό ύψος με αποτέλεσμα κάθε φορά που βρέχει στην περιοχή, μεγάλη όγκοι χώματος υπερπηδούν το τοιχίο και «εισβάλλουν» στο δρόμο σε τουλάχιστον πέντε σημεία, κάνοντας τη διέλευση του πολύ επικίνδυνη, λόγω και της λάσπης που δημιουργείται και το καθιστούν πολύ γλιστερό και δίνοντας παράλληλα μια ιδιαιτέρως αντιαισθητική εικόνα.
Παρά το γεγονός ότι η δημοτική Αρχή Καλαβρύτων αλλά και ο δήμαρχος Λαζουράς (ο οποίος πέρυσι το χειμώνα είχε επισκεφθεί κατ ιδίαν το συγκεκριμένο οδικό κομμάτι ώστε να έχει ιδία εικόνα)είναι πλήρως ενήμεροι για το γεγονός, οι μόνες σποραδικές ενέργειες που γίνονται κατά καιρούς είναι ο καθαρισμός του δρόμου από δημοτικό εκσκαφέα, αλλά με τις πρώτες βροχές που λαμβάνουν χώρα μετά τον καθαρισμό, το φαινόμενο επαναλαμβάνεται.
Προς το παρόν η δημοτική Αρχή δεν έχει πράξει το αυτονόητο, δηλαδή την ανύψωσή του τοιχίου σε ύψος τέτοιο που θα συγκρατεί πλήρως τα χώματα που κατεβαίνουν από τη δασώδη πλαγιά. Ελπίζουμε στο εγγύς μέλλον να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και το πρόβλημα να πάψει να διαιωνίζεται.


Τρύφωνας Μαντάς
 Ο Τρύφωνας Μαντάς γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1973 στο Μάνεσι Καλαβρύτων. Μαθήτευσε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαβρύτων. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε. – Τμήμα : Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών). Το 2004 πήρε το δίπλωμά του αποφοιτώντας από την Δημοσιογραφική Σχολή του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, ικανοποιώντας έτσι το αστείρευτο δημοσιογραφικό μεράκι του. Έκτοτε ασχολήθηκε με το Ραδιόφωνο (ΣΠΟΡFM ΑΘΗΝΑΣ 94,6 – ΣΠΟΡFM ΠΑΤΡΑΣ 96,3) και τον γραπτό τύπο (ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ : SPORTDAY, ΣΗΜΕΡΙΝΗ, SPORTWEEK κ.α.). Από τον Ιανουάριο του 2011 είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου (Ε.Σ.Α.Τ) και συνεργάζεται με έντυπα, εφημερίδες και ενημερωτικές ιστοσελίδες των Πατρών και των Καλαβρύτων.








Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.