HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Μάιος μας έφθασε.. και τελειώνει χωρίς βήμα.. ταχύ

Ο Μάιος έφθασε , αλλά δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να τον προϋπαντήσουμε με «βήμα ταχύ» καθώς η κατάσταση του οδικού δικτύου της εξοχής, τ...

Ο Μάιος έφθασε , αλλά δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να τον προϋπαντήσουμε με «βήμα ταχύ» καθώς η κατάσταση του οδικού δικτύου της εξοχής, τουλάχιστον στην Αχαΐα, δεν το επιτρέπει. Είμαστε υποχρεωμένοι σε αυτό το οδικό δίκτυο να προχωρούμε αργά, πολύ αργά και προσεκτικά. Κάποτε θα πρέπει να διορθωθεί. Επειδή όμως ο χρόνος τρέχει θα πρέπει και οι αρμόδιοι να προσαρμόσουν τους εργασιακούς τους ρυθμούς. Δεν ζητάμε προς θεού να τους αναβαθμίσουν σε πυρετώδεις, ζητάμε απλώς να προλάβουν την εποχή που μπορούν να γίνουν οι παρεμβάσεις με την χαμηλότερη ενόχληση της κυκλοφορίας και με τον καλύτερο τρόπο.

Τα προβλήματα πολλά, αναφέρω μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

1. Στο δρόμο Ακράτα-Ζαρούχλα-Περιστέρα - Χιονοδρομικό, στη θέση Πύργος έχουν γίνει κατολισθήσεις, ο δρόμος έχει κοπεί (από τον Φεβρουάριο του 2012) και η κίνηση διοχετεύεται σε παράκαμψη. Μέχρι πότε θα γίνεται αυτό ; Θα διορθωθεί το πρόβλημα ; Θα μάθουμε τις αιτίες της κατολίσθησης και θα τις διορθώσουμε ή απλώς θα καθαρίσουμε το δρόμο θα στηρίξουμε ένα δύο σημεία και θα περιμένουμε την επόμενη;
2. Στον ίδιο δρόμο και συγκεκριμένα στο κομμάτι Περιστέρας- χιονοδρομικού εφέτος παρατηρήθηκε το φαινόμενο τα εκχιονιστικά μηχανήματα να έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές στα προστατευτικά κιγκλιδώματα, σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων και να έχουν αποκοπεί από τις βάσεις τους. Ως αποτέλεσμα πάρα πολλά από αυτά τα ιδιοποιήθηκαν επιτήδειοι και προφανώς πουλήθηκαν για σκραπ. Πέραν του γεγονότος ότι η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας οφείλει να αποκαταστήσει αμέσως την λειτουργικότητα και την ασφάλεια του δρόμου, θα πρέπει επίσης το κόστος της ζημίας να το επιβαρυνθεί ο υπεύθυνος. Εφόσον η ζημία προκλήθηκε από τα εκχιονιστικά μηχανήματα του εργολάβου που είχε αναλάβει το έργο αυτό θα πρέπει να αποκαταστήσει τις ζημίες με δικές του δαπάνες. Υποθέτω ότι όπως και η σχετική προκήρυξη προέβλεπε ο ανάδοχος ταυτόχρονα με την υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης θα κατέθεσε και εγγυητική επιστολή για την καλή εκτέλεση του έργου, οπότε σε κάθε περίπτωση η Περιφέρεια άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες μπορεί να διεκδικήσει και εντός τριών εργασίμων ημέρων να εισπράξει τουλάχιστον το ποσόν της Εγγυητικής επιστολής.
3. Συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα θεωρώ ότι πρέπει να ερευνηθεί και από την Περιφέρεια διοικητικά αλλά και από τις διωκτικές Αρχές το πώς τα κιγκλιδώματα μετά την αποκόλληση τους από την βάση τους παρέμειναν αφύλακτα και κατέληξαν βορά των επιτηδείων. Υποθέτω ότι δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πολλές επιχειρήσεις στις οποίες θα μπορούσαν να καταλήξουν τελικά τα υλικά αυτά. Θεωρώ δε ότι οι αντίστοιχοι επιχειρηματίες θα ήταν πρόθυμοι να συνεργαστούν με τις Αρχές στην διαλεύκανση μιας περίπτωσης που αφορά κλοπή δημόσιας περιουσίας.
4. Τέλος στην οδό Πατρών-Τριπόλεως ( 111 ) και στην οδό προς Κλειτορία-Καλαβρύτων ο ασφαλτοτάπητας έχει υποστεί πάρα πολλές ζημίες σε όλο σχεδόν το μήκος του δρόμου σε τέτοιο βαθμό που να καθίσταται επικίνδυνος καθώς οι οδηγοί αναγκάζονται να οδηγούν με ελιγμούς για να αποφύγουν τις φθορές και τις ανωμαλίες στο οδόστρωμα.

Κατόπιν των ανωτέρων ερωτάστε
Έχετε ενημερωθεί και αν ναι σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχετε προβεί ή πρόκειται να προβείτε;

Ο Ερωτών Περιφερειακός Σύμβουλος
Πάνος Σακελλαρόπουλος









Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.