Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Υπάτη - Δίστομο - Καλάβρυτα...Στην Πλ. Πάρκου της Λαμίας

Οι Συλλογικότητες Λαμίας αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία και διοργανώνουν με σεβασμό στην Πλατεία Πάρκου το βράδυ της Παρασκευής στις 8.30 ...

Οι Συλλογικότητες Λαμίας αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία και διοργανώνουν με σεβασμό στην Πλατεία Πάρκου το βράδυ της Παρασκευής στις 8.30 ένα μικρό αφιέρωμα ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα της Ναζιστικής κατοχής στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην περιοχή μας. Στα πλαίσια αυτού του μικρού υπαίθριου Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ θα προβληθούν 3 ταινίες ντοκουμέντα από το περίφημο ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ με θεματική τα ολοκαυτώματα στην Υπάτη και το μαρτυρικό Δίστομο το 1944 και στα Καλάβρυτα το 1943. Η ιστορική περίοδος που θα καλυφθεί είναι από τον Δεκέμβριο του 1943 εως το καλοκαίρι του 1944 της μαρτυρικής μας Υπάτης, δηλαδή ένα μέρος της Γερμανικής – Ναζιστικής Κατοχής στην Ελλάδα.  Τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν με την ακόλουθη σειρά είναι:

  • 20:30 –21:00 “Η ΥΠΑΤΗ ΚΑΙΓΕΤΑΙ” (Σκηνοθεσία Νίκος Φέξης)
  • 21: 15 –21:45 “ΔΙΣΤΟΜΟ H μεγάλη σφαγή” (Σκηνοθεσία Μάχη Λιδωρικιώτη)
  • 22:00–22:45 “ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ” (Σκηνοθεσία Κώστας Κατσαρόπουλος)






Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.