HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι Νεοναζί στα Καλάβρυτα και οι ευθύνες μας

Το λέγαμε και το ξαναλέγαμε οτι η εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου θα είναι Ιστορική. Ο λαός έδωσε ηχηρό μήνυμα, ο ίδιος λαός που η αλήθεια...

Το λέγαμε και το ξαναλέγαμε οτι η εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου θα είναι Ιστορική. Ο λαός έδωσε ηχηρό μήνυμα, ο ίδιος λαός που η αλήθεια είναι ανέχτηκε περισσότερο από ότι έπρεπε την λανθάνουσα πολιτική-κομματική μεταπολιτευτική κατάσταση της χώρας μας. Δεν θα αναλύσω τις πρότερες ευθύνες του ίδιου του λαού και της ανοχής του για δεκαετίες στο φαύλο κομματικό σύστημα ημετέρων, αλλά και ούτε και στις αναλύσεις και στα σενάρια του εκλογικού αποτελέσματος.
Θα σταθώ στην άνοδο επικινδύνων και ακραίων κινημάτων όπως της χρυσής αυγής. Στα τελικά αποτελέσματα των Καλαβρύτων και σε σύνολο 9.859 έγκυρων ψηφοδελτίων οι νεοναζί έλαβαν 635 ψήφους. Τα σχόλια πολλά, ο θυμός πολύς αλλά και οι ευθύνες μεγάλες. Ευθύνες από τοπικούς φορείς συμπατριώτες πολιτικούς και παράγοντες που τα επικίνδυνα αυτά φαινόμενα τα άφησαν να εκκολάπτονται σε έναν τόπο που αγωνίστηκε και θυσιάστηκε με τον πιό εκκωφαντικό τρόπο στην σύγχρονη ιστορία.
Να θυμίσουμε στους πολιτικούς μας και σε όσους ασχολούνται με τα κοινά στην τιμημένη επαρχία μας ότι η τιμή και η μνήμη δεν περιορίζεται μόνον σε ετήσιες εκδηλώσεις σε ανταλλαγές επισκέψεων και φιλολογικές εκδηλώσεις και κομματικές συναθροίσεις. 
Η ιστορική μνήμη είναι βίωμα, συναίσθημα, μελέτη και στάση ζωής.
«Η ιστορία μας είναι η περηφάνια μας! Η ιστορία μας είναι η κληρονομιά μας, το κειμήλιο των προγόνων μας, ποτισμένο με μαρτύρων, αγίων και ηρώων αίμα! Η ιστορία μας είναι το ανεκτίμητο καύχημά μας! Εν τέλει η ιστορία μας είναι η μαγκιά μας!» (Κώστα Ζουράρι – Βέβηλα κίβδηλα σκύβαλα- εκδ. Αρμός 2007)
Πριν λίγες μέρες και στα πλαίσια προεκλογικών συνευρέσεων παραδόθηκαν από τον τ. υφ. Άμυνας και τ. βουλευτή Αχαΐας κ.Κώστα Σπηλιόπουλο, στον Δήμαρχο Καλαβρύτων ορισμένοι φάκελοι των Γερμανικών αρχείων σχετικά με την σφαγή των Καλαβρύτων. Να σημειώσουμε οτι πλέον των 90 τέτοιων φακέλλων με μοναδικά ιστορικά στοιχεία για την σφαγή των Καλαβρύτων έχουν παραχωρηθεί από το 2005 στο Δήμο Καλαβρύτων και στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος από τον ερευνητή Δημήτρη Κανελλόπουλο. Τα πολύτιμα αυτά αρχεία δυστυχώς  "σαπίζουν" στις αποθήκες αντί να βρίσκονται σε αναγνωστήρια, προς μελέτη ενάντια στη λήθη και όλα αυτά προς χάριν του ψευτο - προοδευτισμού η πολιτικών σκοπιμοτήτων…. «συνωστίζουν» την ιστορία σε αποθήκες η στο… λιμάνι της Σμύρνης, εν ονόματι της «προοδευτικής ανοησίας»
Ευθήνες λοιπόν μεγάλες, ευθύνες από τις πολιτικές απαξίωσης ή αλλοίωσης των ιστορικών γεγονότων μας. Δεν είμαστε πλέον περήφανοι για την ιστορία μας γιατί απλά δεν την τιμούμε και το χειρότερο δεν την γνωρίζουμε, και αυτό πληρώνουμε.......Η άνοδος των νεοναζί στον τόπο μας έγινε από δική μας ευθύνη. Ας λάβουμε και αυτό το μήνυμα των εκλογών.
....θα επανέλθουμε....



Νίκος Π.Κυριαζής
6 Μαίου 2012








Υ.Γ. για τους 635 νεοναζί των Καλαβρύτων αφιερωνουμε το παρακάτω video μας......









Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.