HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η καλή μέρα...απ'το πρωινό φαίνεται

Το πρωινό αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας,γι'αυτό πρέπει να μην το παραμελείτε...Επιλέξτε πιο πρωινό σας ταιριάζει και προσαρ...

Το πρωινό αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας,γι'αυτό πρέπει να μην το παραμελείτε...Επιλέξτε πιο πρωινό σας ταιριάζει και προσαρμόστε το στα γούστα σας!
Ομελέτα:
Αυγά, τυρί και λαχανικά όπως πιπεριές και σπανάκι δημιουργούν ένα πλούσιο και «αντιοξειδωτικό» γεύμα. Για λίπος και θερμίδες μπορείτε να προτιμήσετε μόνο τα ασπράδια των αυγών και τυρί με χαμηλά λιπαρά. Το τηγάνισμα θα πρέπει απαραιτήτως να γίνεται με ελαιόλαδο και όχι βούτυρο ενώ τα πολύχρωμα λαχανικά εκτός από την γεύση μπορούν να ικανοποιήσουν και το… αισθητικό αποτέλεσμα, γεγονός που σύμφωνα με μελέτες συμβάλλει σημαντικά στην απόλαυση ενός γεύματος.
Βρώμη:
Αποτελεί για πολλούς αγαπημένο πρωινό γεύμα καταρχήν γιατί δημιουργεί πληρότητα στο στομάχι για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και γιατί όταν ο καιρός είναι κρύος όπως τώρα, «αφήνει» στο σώμα ένα αίσθημα θερμότητας. Μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές σε αυτή την επιλογή σας είτε προσθέτοντας κανέλλα, φρέσκα φρούτα ή ακόμα και αμύγδαλα, ή μέλι. Αν το συνδυάσετε με γάλα, επιλέξτε κάποιο με χαμηλά λιπαρά.
Τορτίγια ή αραβική πίτα:
Μπορείτε να προσαρμόσετε στο προσωπικό σας γούστο αλλάζοντας τα λαχανικά που περιέχουν. Για την παρασκευή τους χρειάζεται να τηγανίσετε ασπράδια αυγών που κατόπιν θα τοποθετήσετε σε τορτίγια ή σε αραβική πίτα μαζί με ψιλοκομμένα λαχανικά της αρεσκείας σας και λίγο τυρί με χαμηλά λιπαρά. Τυλίξτε το μείγμα και ξεκινήστε με τον πιο… ευχάριστο τρόπο για τον προορισμό σας!
Τηγανίτες:
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής: 1/3 φλιτζάνι τυρί με χαμηλά λιπαρά, 1/2φλυτζάνι ασπράδια αυγού, ½ φλιτζάνι ξηρή βρώμη, μια πρέζα κανέλα και μια βανίλια. Χτυπήστε τα στο μπλέντερ και τηγανίστε προσθέτοντας αν θέλετε στο τέλος μέλι αντί για σιρόπι. Πρόκειται για μια συνταγή υψηλή σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες με ελάχιστο όμως λίπος και ζάχαρη.
Τοστ με ψωμί ολικής άλεσης:
Φτιάξτε τοστ με βραστή γαλοπούλα, τυρί με χαμηλά λιπαρά ή cottage cheese, και ψωμί ολικής άλεσης.Η γαλοπούλα είναι ιδιαίτερα χαμηλή σε λιπαρά, ενώ το ημίπαχο τυρί σας προσφέρει το απαραίτητο ασβέστιο, χωρίς τις θερμίδες και τα λιπαρά! Το ψωμί ολικής αλέσεως είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και σας κρατάει χορτάτους για περισσότερη ώρα.
Γιαούρτι με φρούτα:
Πάρτε το αγαπημένο σας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ή άπαχο και προσθέστε μία γενναία ποσότητα φρούτων της αρεσκείας σας κομμένα σε μικρά κομμάτια.Το γιαούρτι είναι μία εξαιρετική τροφή και μπορείτε να βρείτε το αγαπημένο σας γιαούρτι άπαχο, χωρίς να στερείστε την γεύση του. Τα φρούτα παρέχουν στον οργανισμό τα απαραίτητα σάγχαρα ώστε να μπορέσετε να ξεκινήσετε με ενέργεια την ημέρα σας, ενώ επίσης είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλετε στις 5 μερίδες που χρειάζεστε κάθε μέρα!
από: lifespeed.gr





Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.