HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οδηγίες στους ψηφοφόρους της Αχαΐας για την εκλογική διαδικασία

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το υπηρεσιακό δυναμικό της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, ώστε το βράδυ της Κυριακής να διασφαλιστεί η έγκυρη κα...

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το υπηρεσιακό δυναμικό της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, ώστε το βράδυ της Κυριακής να διασφαλιστεί η έγκυρη και έγκαιρη μετάδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών. Αυτό επεσήμανε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου προς τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Όπως ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Στην Αχαΐα θα υπάρξουν 605 εκλογικά τμήματα, με συνολικά 277.984 εκλογείς εκ των οποίων οι 1839 ετεροδημότες που θα ψηφίσουν στις αίθουσες του 4ου ΤΕΕ, Αυστραλίας και Κανελλοπούλου, στην Πάτρα.

Στην εκλογική διαδικασία θα πάρουν μέρος, στην Αχαΐα, συνολικά 24 κόμματα, οι δε σταυροί προτίμησης είναι έως τρείς. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι γεννηθέντες έως το 1994, η δε ταυτότητα τους θα αποδεικνύεται είτε με δελτίο αστυνομικής ταυτότητας (ακόμα και «κομμένη» ταυτότητα), είτε με διαβατήριο.

Για το πού ψηφίζει ο κάθε εκλογέας υπάρχει ειδικός τόπος στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας (www.pde.gov.gr) αλλά και του Υπουργείου Εσωτερικών ώστε να πληροφορηθεί το εκλογικό τμήμα στο οποίο είναι εγγεγραμμένος καθώς και την διεύθυνση του εκλογικού τμήματος. Με μέριμνα δε των Δήμων θα αναρτηθούν και σχετικές ενημερωτικές ανακοινώσεις έξω από κάθε εκλογικό τμήμα.

Η μετάδοση των αποτελεσμάτων θα γίνεται και από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας, αμέσως μετά την καταχώρηση των τηλεγραφημάτων των εκλογικών αντιπροσώπων.

«Έχουμε κάνει μια πάρα πολύ καλή και συστηματική δουλειά στο επίπεδο της προετοιμασίας και είμαστε βέβαιοι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Συνεχώς δε δοκιμάζουμε τα ηλεκτρονικά μας συστήματα ώστε και εκεί να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα», είπε ο κ. Αλεξόπουλος, ευχαριστώντας παράλληλα τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας για την έως τώρα μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλει.




Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.