HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το Γυμνάσιο Μαραθώνα στα Καλάβρυτα: "Κλείναμε το γόνυ στο μαρτυρικό αυτό τόπο"

Την Τετάρτη 2 Μαίου οι Α΄ και Β΄ Τάξεις του Γυμνασίου Μαραθώνα στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής, επισκέφθηκαν τη μαρτυρική πόλη των Κα...

Την Τετάρτη 2 Μαίου οι Α΄ και Β΄ Τάξεις του Γυμνασίου Μαραθώνα στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής, επισκέφθηκαν τη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων και την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου. Αρχικά οι μαθητές επισκέφθηκαν το λόφο της ομαδικής εκτέλεσης των Καλαβρυτινών του 1943, όπου τους μίλησε για τα γεγονότα της 13/12/1943 ο Διευθυντής του Γυμνασίου Δημήτρης Σπυρόπουλος.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το εντυπωσιακό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος που στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό Σχολείο όπου οι γερμανοί είχαν κλείσει τα γυναικόπαιδα. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από το πλήθος των εκθεμάτων και τα διαδραματισθέντα στη διάρκεια της Κατοχής. Φεύγοντας από εκεί ο Διευθυντής του Γυμνασίου κατέθεσε τη δική του σκέψη στο Βιβλίο Επισκεπτών του Μουσείου…

«Κλείναμε νοερά το γόνυ σήμερα στο μαρτυρικό αυτό τόπο. Όμως λησμόνησα να φέρω ένα κλαδί ελιάς από τον ιστορικό Μαραθώνα… Μα ως δάσκαλος και ως άνθρωπος εκπλήρωσα ένα μέρος της σημερινής αποστολής μου... Μίλησα στους μαθητές του σχολείου μας για την ιστορία της κατοχής των Καλαβρύτων! Ήταν χρέος μου! Και σαν φύγουμε από εδώ θα τονίσω και πάλι στα παιδιά...Κάθε σπιθαμή της πατρίδας ποτισμένη με αίμα και αντριωσύνη των προγόνων. Και τούτη η αχαϊκή γη παραμένει πολύ όμορφη, ποτισμένη καθώς είναι από το αίμα των αθώων κατοίκων της!!!

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΚΑΤΟΧΗ...

Συγχαρητήρια για τούτη τη δημιουργία του πολιτισμού που έχει έντονο το άρωμα της ιστορίας».

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου όπου ξεναγήθηκαν στους πολλούς και ενδιαφέροντες χώρους εκεί. Οι μαθητές επέστρεψαν το βράδυ της ίδιας μέρας στο Μαραθώνα ευχαριστημένοι και εντυπωσιασμένοι απ όσα είδαν και άκουσαν.






Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.