HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Διευκρινίσεις του υπ. Οικονομικών για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες

Με σχετική απόφαση του το υπουργείο Οικονομικών την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός, Παντελής Οικονόμου, δίνονται οδηγίες για την...

Με σχετική απόφαση του το υπουργείο Οικονομικών την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός, Παντελής Οικονόμου, δίνονται οδηγίες για την μείωση του χρόνου επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες. Σύμφωνα με την απόφαση, οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ για το 2012 είτε στις Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος του αγρότη (σε περίπτωση που η αίτηση γίνεται από τον ίδιο τον αγρότη) είτε στη Δ.Ο.Υ. της περιοχής όπου βρίσκεται η έδρα της συνεταιριστικής οργάνωσης.

Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει:

Κατά παρέκκλιση των διατάξεων της παραγράφου 1 της ΑΥΟ ΠΟΛ 1084/2012, οι αιτήσεις επιστροφής μπορούν να υποβάλλονται και στη ΔΟΥ που είναι αρμόδια για τη φορολογία του εισοδήματος του αγρότη, στην περίπτωση που η αίτηση επιστροφής υποβάλλεται απ’ ευθείας από το δικαιούχο αγρότη, ή στη ΔΟΥ στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η έδρα της συνεταιριστικής οργάνωσης, στην περίπτωση που η αίτηση επιστροφής υποβάλλεται μέσω συνεταιριστικής οργάνωσης.
Στην περίπτωση υποβολής αιτήσεων επιστροφής σε ΔΟΥ που δεν διαθέτει τμήμα ελέγχου, η ΔΟΥ αυτή πραγματοποιεί τον προληπτικό έλεγχο που προβλέπεται στην παράγραφο 4 της ΑΥΟ ΠΟΛ 1084/2012 και σε περίπτωση που κρίνεται απαραίτητο, ζητείται η διενέργεια φορολογικού ελέγχου από τη ΔΟΥ που διαθέτει τμήμα ελέγχου, σύμφωνα με την παράγραφο 1 της ΑΥΟ ΠΟΛ 1084/2012. Στην περίπτωση αυτή η απόφαση και το ΑΦΕΚ για την επιστροφή εκδίδεται και εκκαθαρίζεται από τη ΔΟΥ που διενεργεί τον έλεγχο.
Μετά την ολοκλήρωση της επιστροφής, οι ΔΟΥ που δεν διαθέτουν τμήμα ελέγχου διαβιβάζουν τις αιτήσεις επιστροφής στη ΔΟΥ που διαθέτει τμήμα ελέγχου σύμφωνα με την παράγραφο 1 της ΑΥΟ ΠΟΛ 1084/2012, προκειμένου για τη διενέργεια ελέγχου που προβλέπεται στην παράγραφο 10 της ίδιας απόφασης.






Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.