HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με λαμπρότητα οι επετειακές εκδηλώσεις στα Καλάβρυτα

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα, αλλά και με τον οφειλόμενο σεβασμό, πραγματοποιήθηκαν σήμερα 21 Μαρτίου στα Καλάβρυτα οι εκδηλώσεις για ...

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα, αλλά και με τον οφειλόμενο σεβασμό, πραγματοποιήθηκαν σήμερα 21 Μαρτίου στα Καλάβρυτα οι εκδηλώσεις για την 191η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.
Τα Καλάβρυτα, είναι η πρώτη πόλη της Ελλάδας που απελευθερώθηκε από τους Τούρκους, στις 21 Μαρτίου 1821, μετά από οργανωμένη πολεμική επιχείρηση αγωνιστών, κατά των Τούρκων των Καλαβρύτων.
Στις εκδηλώσεις που διοργανώνει, κάθε χρόνο, ο Δήμος Καλαβρύτων, εκτός από το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γιώργο Λαζουρά, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, παραβρέθηκαν, ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νομού Αχαΐας κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κ. Κώστας Καρπέτας, ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Πατρών και Διοικητής του Κ.Ε.Τ.Χ. κ. Θεόδωρος Μπερέτης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας ταξίαρχος κ. Δημήτρης Δριβίλας, ο Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Δεσινιώτης, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Αττικής κ. Βασίλης Ζορμπάς, εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, Εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων, οι Πολιτευτές του Νομού Αχαΐας κ.κ. Άγγελος Τσιγκρής, Αθανάσιος Νταβλούρος, Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου, Γεωργία Ντάτσικα και πλήθος κόσμου, τόσο Καλαβρυτινών, όσο και επισκεπτών, όπως τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Αγίας Παρασκευής και πολλοί άλλοι.
Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος.
Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, η παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού, του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΕΠΑ.Λ. των Καλαβρύτων, καθώς και τμημάτων του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, η αναπαράσταση της έναρξης του Αγώνα, της κρίσιμης σύσκεψης και της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών, στην Αγία Λαύρα, που έγινε από το Θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων «Πάνος Μίχος», καθώς και η ομιλία με το ιστορικό της επετείου της απελευθέρωσης των Καλαβρύτων και τα μηνύματα που αυτή εκπέμπει στη σημερινή εποχή και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που έγινε από τη φιλόλογο κ. Γιώτα Μιχαλοπούλου.
Όλοι οι συμμετέχοντες και οι συντελεστές των παραπάνω εκδηλώσεων, απέσπασαν τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες του πλήθους των πολιτών που τις παρακολούθησε.
Συγχαρητήρια και πολλά χειροκροτήματα απέσπασε η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων, καθώς και το παιδικό χορευτικό τμήμα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, δήλωσε:
«Τιμούμε σήμερα την 191η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης των Καλαβρύτων από τους Τούρκους. Της ιστορικής και μαρτυρικής πόλης που απελευθερώθηκε πρώτη από όλες τις άλλες της πατρίδας μας. Της πόλης και των αγωνιστών της που άναψαν τη σπίθα, που έγιναν ο καταλύτης για να ξεκινήσει και να επεκταθεί, στη συνέχεια, ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας. Όπως τότε, που, ενωμένοι, οι πρόγονοί μας έδωσαν τον υπέρτατο αγώνα και νίκησαν και δημιούργησαν το σύγχρονο Ελληνικό Κράτος, έτσι και σήμερα, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα μας επιβάλλεται η ενότητα και ομόνοια του λαού και των συμπολιτών μας για βγούμε και πάλι, σύντομα, νικητές. Αυτή η ενότητα, είναι η καλύτερη απόδοση τιμής στους προγόνους μας του 1821 που, ενωμένοι και αυτοί, μας απελευθέρωσαν».





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.