HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ετοιμότητα δηλώνει η Περιφέρεια για την νέα αντιπυρική περίοδο

Συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) με αν...

Συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) με αντικείμενα την αξιολόγηση της χειμερινής περιόδου μέχρι αυτήν τη στιγμή αλλά και την ετοιμασία ενόψει της επικείμενης θερινής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και σε ό,τι αφορά την επόμενη αντιπυρική περίοδο επισημάνθηκε η ανάγκη να ληφθούν άμεσα αποφάσεις στους παρακάτω τομείς:

-Προγράμματα εκτέλεσης έργων και εργασιών αντιπυρικής προστασίας ώστε να διευκολύνεται το έργο της πυρόσβεσης εφόσον εκδηλωθούν πυρκαγιές.
-Εκτέλεση εργασιών μείωσης κινδύνων πρόκλησης πυρκαγιάς και προστασίας από πιθανή πυρκαγιά με απομάκρυνση της βλάστησης γύρω από υποδομές, περιοχές ιδιαίτερης αξίας και περιοχές μείξης δάσους-οικισμών.
-Μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πυρκαγιών από ανεξέλεγκτες εναποθέσεις αστικών απορριμμάτων.
-Μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πυρκαγιών από γεωργικές εργασίες.
-Ενημέρωση των εμπλεκομένων φορέων αλλά και των πολιτών.
-Ετοιμότητα απαγόρευσης κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευαίσθητες περιοχές σύμφωνα με τους δείκτες επικινδυνότητας.
-Συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων σε δράσεις επιτήρησης δασών και επισήμανσης πυρκαγιών.

Κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος αφού επεσήμανε ότι τα ζητήματα τίθενται αυτήν τη φορά έγκαιρα σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι το γεγονός ότι οι διαθέσιμοι πόροι είναι ανεπαρκείς, σημαίνει ότι «οφείλουμε όλοι να επιτύχουμε τον καλύτερο δυνατό συντονισμό μεταξύ των συναρμοδίων φορέων και των εμπλεκομένων υπηρεσιών ενώ επίσης πρέπει να στραφούμε οργανωμένα προς τους πολίτες ώστε να έχουμε και τη δική τους συνδρομή για την αποφυγή πυρκαγιών».

Η μέχρι στιγμής αποτίμηση του έργου της Πολιτικής Προστασίας κατά τη χειμερινή περίοδο (λήγει στις 30 Απριλίου) αναφέρει ότι αντιμετωπίστηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα όπως χιονοπτώσεις, πλημμύρες και κατολισθήσεις ενώ ιδιαίτερες δυσκολίες εμφανίστηκαν στην Αιγιάλεια, ορεινή και πεδινή καθώς και στο Δήμο Καλαβρύτων.

Η Αιγιάλεια επλήγη από ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες με αποτέλεσμα να καταγραφούν ζημιές σε υποδομές, κτίρια, εγκαταστάσεις, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο. Η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής και την κήρυξή της ως θεομηνιόπληκτης.

Σε ότι αφορά τις έντονες χιονοπτώσεις στο ορεινό όγκο της Αχαΐας, τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό όλο το πρωτεύουν και δευτερεύων οδικό δίκτυο ενώ, καθώς υπογράμμισε ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, «όλη αυτή η προσπάθεια έγινε με ίδια μέσα της Περιφέρειας και δίχως μισθώσεις μηχανημάτων».








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.