HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καλάβρυτα: Μετωπική Δημάρχου - Καθηγητών

του Γιώργου Βελάνα   Εν όψει το νέων μέτρων που επέβαλε η Τρόικα για την δανειακή σύμβαση και τα οποία ψηφίστηκαν χθες (7/2) από τη...

του Γιώργου Βελάνα  
Εν όψει το νέων μέτρων που επέβαλε η Τρόικα για την δανειακή σύμβαση και τα οποία ψηφίστηκαν χθες (7/2) από την Βουλή των Ελλήνων, ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν απεργία στην οποία σωστά αποφάσισαν να συμμετάσχουν και οι καθηγητές των Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικού Λυκείου Καλαβρύτων.

Όπως οι ίδιοι αναφέρουν στο ενημερωτικό φυλλάδιο που εξέδωσαν αποφάσισαν πως το καλύτερο μάθημα για τους μαθητές τους,είναι το μάθημα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.Της αξιοπρέπειας που για ακόμα μία φορά τα δύο τελευταία χρόνια του μνημονίου και της Τρόικας, πλήττεται κατ'εξακολούθηση από τα μονίμως αντιλαϊκά μέτρα που με ακρίβεια και συνέπεια,ψαλιδίζουν τα όνειρα και τις ελπίδες μας και μας οδηγούν στην εξαθλίωση.

Όπως λοιπόν όλοι οι κλάδοι αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα έτσι και ο εκπαιδευτικός δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Σταδιακά άρχισαν να δημιουργούνται προβλήματα τα οποία διαδέχονται το ένα το άλλο και αργά η γρήγορα θα άγγιζαν και τα σχολεία της περιοχής μας,όπως και έγινε.
Με αφορμή όλα τα παραπάνω,οι καθηγητές των σχολείων αυτών αποφάσισαν να συναντήσουν το δήμαρχο Γ.Λαζουρά, με σκοπό να του παραθέσουν τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν. Στόχος ΔΕΝ ήταν να επιτεθούν στον δήμαρχο αλλά να πορευθούν σε μία κοινή γραμμή με την τοπική αυτοδιοίκηση έτσι ώστε αν όχι να εξαλείψουν,τουλάχιστον να μειώσουν τα προβλήματα.
Αμέσως μετά ο δήμαρχος έβγαλε λόγο,στον οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε προκλητικά "αν δεν σας φτάνουν τα λεφτά, να θυμηθείτε την εποχή του '30 που οι δάσκαλοι πήγαιναν με το γαϊδουράκι" !Οι καθηγητές όπως ήταν φυσικό αντέδρασαν,κάτι που προφανώς δεν άρεσε στον Λαζουρά ο οποίος επιτέθηκε και ήρθε στα χέρια με τον κ.Κανακάρη.

Περίσσιο θράσος λοιπόν από κάποιον ο οποίος αντί να προασπίζεται τα συμφέροντα των καθηγητών, τους προσέβαλε με τα λόγια του. Των καθηγητών που ασκούν το λειτούργημα της διδασκαλίας με τις όποιες αντιξοότητες αντιμετωπίζουν. Των καθηγητών που προσπαθούν να διδάξουν τα παιδιά χωρίς βιβλία, χωρίς υποστηρικτικό υλικό, χωρίς τους κατάλληλους χώρους, που είναι κάθε πρωί παρόν για τους μαθητές, που κάποιοι από τους οποίους παίρνουν μισθό 550ευρώ...

Είμαι σίγουρος πως αυτός ο άνθρωπος(;) σε καμία στιγμή δεν ένιωσε ντροπή για αυτά που είπε. Καθόλου έκπληξη αυτή η συμπεριφορά από κάποιον, ο οποίος στην πρώτη του θητεία ήταν διορισμένος και όχι εκλεγμένος (για να μην πω και στην δεύτερη) δήμαρχος. Εν πάση περιπτώσει είναι άξιος συνεχιστής του Θ.Παπαδόπουλου, υποστηρικτή του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου, των τροϊκανών και πάντα άβουλος κι άφωνος υπηρέτης της παρατάξεις στην οποία ανήκει και ποτέ των ψηφοφόρων του.

Αυτή λοιπόν ήταν η στήριξη του τοπικού άρχοντα στο κάλεσμα των καθηγητών οι οποίοι με τις πράξεις τους εκτός όλων των άλλων, προσπάθησαν να αφυπνίσουν την τοπική κοινωνία, να εμπνεύσουν και διδάξουν τα νέα παιδιά πως να αγωνίζονται αύριο για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους!
Ευτυχώς για 'μας η εκλογές αργά η γρήγορα θα 'ρθουν.Δυστυχώς για κάποιους άλλους οι οποίοι θα κριθούν για τις πράξεις τους,εμείς θα είμαστε αυτοί που αποφασίζουν...

ΥΓ.1 Ηθελημένα δεν χρησιμοποιώ την λέξη "κύριος" στα πρόσωπα που αναφέρομαι.Προσπαθώ να μην χρησιμοποιώ περιττές λέξεις...

ΥΓ.2 Ευτυχώς δεν έχω μολυνθεί από κάποια ιδεολογία. Επίσης δεν είμαι υπέρ η κατά κάποιου συγκεκριμένου προσώπου.ΜΟΝΑΔΙΚΌ μου κριτήριο είναι η αντικειμενικότητα!!!



Γιώργος Βελάνας
Καλάβρυτα 08-Φεβρ-2012












Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.