HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πανηγυρική η εκδήλωση του Μανεσίου

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου η ετήσια εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου σ...

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου η ετήσια εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου στην Οβρυά Πατρών, η οποία κράτησε έως τις πρωινές ώρες. Η εμφατική παρουσία των Μανεσιωτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία και σκόρπισε χαμόγελα αισιοδοξίας σε όλους, διότι παρά τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες που βιώνουν όλοι οι πολίτες της χώρας, το δυναμικό παρών τους φανέρωσε με τον πλέον αισιόδοξο τρόπο το πνεύμα συσπείρωσης και συνοχής που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο όμορφο καλαβρυτοχώρι, αλλά και τη θέληση για κοινή δράση και βήματα προόδου.

Ντόπιοι και ετεροδημότες Μανεσιώτες, καθώς και «γείτονες» από όμορα χωριά και οικισμούς όπως ο Μπούμπουκας, η Βλασία, ο Ποντιάς, τίμησαν την εκδήλωση, χόρεψαν, γλέντησαν και θυμήθηκαν τα παλιά, σε πολύ ευχάριστο κλίμα. Οι 400 περίπου παρευρισκόμενοι απόλαυσαν επίσης τα εδέσματα και το μυρωδάτο κρασί του κοσμικού κέντρου που φιλοξένησε την εκδήλωση και παράλληλα έδωσαν εκ νέου «ψήφο» εμπιστοσύνης στα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε η εκδήλωση να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

Την παράσταση έκλεψε και πάλι το χορευτικό τμήμα του χωριού. Τόσο οι λιλιπούτειοι χορευτές όσο και τα μεγαλύτερα παιδιά, με τις λαμπερές στολές τους και την αέρινη επιδεξιότητά τους μάγεψαν τους παρευρισκόμενους και παρέδωσαν μαθήματα παράδοσης και πολιτισμού, υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής και παραδοσιακών ασμάτων. Μάλιστα υπό την παρότρυνσή τους όλοι σχεδόν οι παρευρισκόμενοι τους ακολούθησαν στην πίστα, συνθέτοντας μαζί τους ένα πανέμορφο μωσαϊκό χαράς, εύθυμης διάθεσης και χορευτικού ξεφαντώματος.

Πολλά από τα εύσημα ανήκουν στη νεαρή και χαρισματική χοροδιδάσκαλο, δεσποινίδα Ασημίνα Καράμπελα, η οποία με υπομονή, επιμονή καθώς και τη βοήθεια και σύμπραξη κι άλλων συμπατριωτών της, μετουσίωσε την όρεξη και διάθεση για μάθηση όλων των παιδιών του γραφικού χωριού σε ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα, θέτοντας έτσι το νεοϊδρυθέν Χορευτικό Τμήμα Μανεσίου ως ένα πολύτιμο «στολίδι» αλλά και αρωγό πολιτισμού, για το άλλοτε κεφαλοχώρι της πρώην επαρχίας Καλαβρύτων.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ανανέωσαν σε πανηγυρικό κλίμα το ραντεβού τους για την εκδήλωση της Αθήνας στις 18 Μαρτίου, καθώς και για τη αντίστοιχη εκδήλωση της επόμενης χρονιάς. Έως τότε αναμένεται να λάβουν χώρα πολλές ακόμη εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου, με την αμέριστη και ακούραστη δημιουργική δράση των μελών του, αλλά και την αθρόα συμμετοχή όλων των Μανεσιωτών.




για το ΚΑΚΑΛΒΡΥΤΑ-NEWS


















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.