HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με καταιγίδες και χιόνια μπαίνει η Σαρακοστή

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα και κυρίως από τα βόρεια. Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και κατ...

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα και κυρίως από τα βόρεια. Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Ειδικότερα, την Κυριακή το απόγευμα στα βόρεια θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στα ορεινά χιόνια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επεκταθούν νοτιότερα. Παράλληλα, θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια.

Σύμφωνα με το meteo.gr μέχρι το βράδυ οι βροχές θα επεκταθούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, στα κεντρικά και βόρεια κυρίως τμήματα του Ιονίου και στο Αιγαίο, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν από το βράδυ και στην Αττική. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες τα χαρακτηριστικά του καιρού στη Θεσσαλονίκη ενώ από το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς.

Την Καθαρά Δευτέρα χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το απόγευμα στα βόρεια και από το βράδυ στα δυτικά.

Στα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν βοριάδες 7 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ. Τη νύχτα σταδιακά οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 8 με 9 μποφόρ και στις νοτιότερες περιοχές του Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια προς τα νότια.

Την Τρίτη παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου με γρήγορη όμως βελτίωση. Χιόνια θα πέσουν και στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης ανατολικής νησιωτικής χώρας. Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά.
από: real.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.