HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Διακρίσεων συνέχεια για τον Λεχουρίτη Νίκο Σακελλαρόπουλο

Διακρίσεων συνέχεια για τον συμπατριώτη μας (Λεχούρι) Νίκο Σακελλαρόπουλο , αυτή την φορά από την Μελβούρνη της Αυστραλίας όπου το διήγημα...


Διακρίσεων συνέχεια για τον συμπατριώτη μας (Λεχούρι) Νίκο Σακελλαρόπουλο, αυτή την φορά από την Μελβούρνη της Αυστραλίας όπου το διήγημα του "Σκαθάρι" πρώτευσε στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Ελληνο-Αυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου Μελβούρνης. Να σημειώσουμε πως ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι από τους σημαντικότερος της Αυστραλίας με επιτροπή επιφανείς καθηγητές του Πανεπιστημίου Μελβούρνης.

Ο Νίκος Κ. Σακελλαρόπουλος ασχολείται πολλά χρόνια με το γράψιμο. Έχει γράψει αρκετά άρθρα πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού, ανθρωπιστικού και ιστορικού περιεχομένου, τα οποία έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί σε διάφορα έντυπα όπως: το περιοδικό Οικονομικός Ταχυδρόμος, τις εφημερίδες Μεσημβρινή, Ελευθεροτυπία, Πελοπόννησος (Πατρών) και άλλες. Παλαιότερα υπήρξε εκδότης του πνευματικού – εγκυκλοπαιδικού περιοδικού “ΡΗΜΑ”. Με τη λογοτεχνία ασχολείται τα τελευταία χρόνια.
Το τελευταίο και πολυβαβρεβμένο του βιβλίο “Το Μαύρο Μάμπα” ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε πωλήσεις -σημειωτέον χωρίς καμία διαφήμιση- και οδεύει προς την τρίτη έκδοσή του!


Ο Νίκος Σακελαρόπουλος δεν είναι μόνον ένας συγγραφέας, πάνω απ΄όλα είναι ένας ένθερμος πατριώτης λάτρης των Καλαβρύτων και της ιδιαίτερης πατρίδας του, το μικρό αλλά ιστορικό Λεχούρι, Έμπνευσή του οι ράχες του Ερύμανθου, τα νερά του Κεφαλόβρυσου, η καμπάνα του Αη Γιώργη, η ηρεμία του χωριού. 
Διαφήμηση για το έργο του Νίκου Σακελλλαρόπουλου είναι οι κριτικές που έχει αποσπάσει απο σημαντικούς ανθρώπους αλλά κυρίως η αγάπη των συμπατριωτών του. 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ (Αποσπάσματα)

Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος

«…Εκ πρώτης νεότητος ημώνέχοντες ιδιαιτέραν αγάπην προς τον κόσμον των εκλεκτών βιβλίων, εκτιμώμεν βαρέως τους ενεπιμελεία και πολλή ερεύνη ασχολουμένους με την συγγραφή…Όθεν, λαβότες… το μυθιστόρημα υμών… “Το Μαύρο Μάμπα”… συγχαίρομεν πατρικώς… ευχόμενοι πλούσιον τον φωτισμόν του Αγίου Πνεύματος της οικοδομητικής συγγραφικής δραστηριότητας υμών..»

Από το γνωστό συγγραφέα-λόγιο κ. Σαράντο Καργάκο:

Κε Σακελλαρόπουλε…Πέρσι (αρχές Ιανουαρίου 2009) ταξίδευσα στη Λιβύη, δηλαδή στις περιοχές που ήκμασε ο Ελληνισμός.. Καρπός των ταξιδιών μου αυτών είναι τα δύο πρόσφατα βιβλία μου για τον Καβάφη και ένα για τη χώρα του Καντάφι : «Λιβύη-Αναζητώντας το χαμένο «σίλφιο» στην Ελληνική Κηρύνη» (Εκδόσεις Σιδέρη)

Σεις με το βιβλίο σας με βάλατε στην καρδιά της Αφρικής. Διαβάζω και ζω έναν κόσμο γνωστό-άγνωστο. Απολαμβάνω τη γραφή σας. Είναι απλή, απέριττη, αληθινή. Σαν να΄ σαι στην Αφρική. … Έχει πλοκή, ατμόσφαιρα και δεν το κρύβω αγωνία…».

Από τον ευρύτερα γνωστό καθηγητή Πανεπιστημίου (Μέλος των Ακαδημιών: περιβάλλοντος ΗΠΑ, επιστημών Ρωσίας και Ν. Υόρκης, επιστημών και τεχνών Ευρώπης κλπ) –Συγγραφέα κ. Παναγιώτη Δρακάτο:

«..Έλαβα το εξαίρετο βιβλίο σου.. Με την περιγραφή και ανάλυση που κάνεις.. ανάγουν το περιεχόμενο το βιβλίου σου όχι σε μυθιστόρημα, αλλά σε αξιόπιστη πραγματικότητα… ο σεβασμός στην φύση, την ζωή, τον άνθρωπο αποτελεί την παγκόσμια ηθική ενότητα, όπως πολύ σωστά αναλύεις στο βιβλίο σου» .

Κρ. Κουνινιώτη βιβλιοκριτικός. Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».7-3-2010

«Σασπένς, μυστήριο, καταιγιστική δράση και μια μεγάλη ανατροπή σε μια αστυνομική ιστορία, την οποία συνοδεύει μια ενδιαφέρουσα εκτενής αναφορά σε γεγονότα και καταστάσεις που σημάδεψαν και σημαδεύουν την μαρτυρική Αφρική».

Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»

«Ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον. Συνδυασμός πραγματικών και φανταστικών γεγονότων, με έντονες κοινωνικές, πολιτικές, ιστορικές και οικολογικές καταγραφές..»

Λογοτεχνικό Περιοδικό Αθηνών «ΔΙΑΒΑΖΩ»

«..Ένα διπλό βιβλίο, μυθιστόρημα και μαρτυρία. Το πρώτο με έντονο ενδιαφέρον. Το δεύτερο αποτελεί μια μαρτυρία για το πώς οι αποικιοκράτες και άλλοι τυχοδιώκτες λεηλάτησαν την Αφρική και γενικότερα τον Τρίτο Κόσμο…».

Φώτης Δημητρόπουλος Φίλόλογος-Συγγραφέας- βιβλιοκριτικός. 
Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 30-5-2010.

«..Ο Νίκος Σακελλαρόπουλος μας εξέπληξε με την έκδοση του μυθιστορήματος «Το Μαύρο Μάμπα»..Και κυρίως για την επιλογή του πρωτότυπου και εντυπωσιακού πυρήνα του θέματός του; Μας ταξιδεύει στη Μαύρη Ήπειρο, την Αφρική, την πολυβασανισμένη με τους εξαθλιωμένους και πεινασμένους, που ούτε ο Ερυθρός Σταυρός, ή ο ΟΗΕ, ή UNICEF, ή «οι γιατροί του κόσμου», ή τόσοι άλλοι μπορούν να τους σώσουν από το δρεπάνι του θανάτου ,η από τα νύχια των εκμεταλλευτών της ανθρώπινης ύπαρξης… Το Μαύρο Μάμπα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ρεαλιστικό μυθιστόρημα. Ο Ν. Σακελλαρόπουλος μας παρουσιάζει με επένδυση φαντασίας, με μαεστρία αστυνομικών μυθιστορημάτων και με περιπετειώδη πλοκή τα αληθινά δράματα της ζωής… μας κάνει κοινωνούς μιας ωμής αλήθειας της ζωής που προσποιούμεθα ότι την αγνοούμε

Παύλος Μαρινάκης:Συγγραφέας εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 19-4-2010.

Ο Νίκος Σακελλαρόπουλος με το μυθιστόρημά του «Το μαύρο Μάμπα», μας χαρίζει ένα έργο ωριμότητας, που το διακρίνει κατά κύριο λόγο η πρωτοτυπία…Το περιεχόμενο του βιβλίου και ο τρόπος κατάταξης της ύλης είναι κάτι το εκπληκτικό, κάτι το θαυμάσιο. Ένας εξαίρετος πράγματι συνδυασμός πραγματικών και φανταστικών γεγονότων με έντονες κοινωνικές, πολιτικές, ιστορικές και οικολογικές καταγραφές… Το δεύτερο μέρος «Η πιο βάρβαρη παγκόσμια ληστεία» ..συγκροτεί μια τεκμηριωμένη μελέτη πάνω στην απάνθρωπη βαρβαρότητα της αποικιοκρατίας και τις δυσκολίες που ακολούθησαν μετά από την πτώση της.. Το βιβλίο διδάσκει τέρπει ενθουσιάζει.

Λεωνίδας. Μαργαρίτης Πρόεδρος εταιρείας λογοτεχνών-Συγγραφέας. Εφημερίδα. «ΑΛΛΑΓΗ»

«…Ένα μυθιστόρημα κοινωνικού προβληματισμού, με αστυνομική και περιπετειώδη πλοκή αναμεμιγμένο με πραγματικά περιστατικά.. Όλα αυτά πλέκονται αρμονικά.. Το πλήθος των πληροφοριών αλλά και των ιστορικών περιστατικών που εντάσσει στο έργο του αποτελούν ένα εγκυκλοπαιδικό πλούτο….»

Άρης Παπανδρέου Δαμοσιογράφος-Λογοτέχνης. Εφημερίδα «Φωνή των Συνταξιούχων ΟΤΕ Φεβρουάριος 2010

«…ένα αξιόλογο βιβλίο του συναδέλφου Νίκου Σακελλαρόπουλου, που γοητεύει τον αναγνώστη…Μας συγκλόνισες Νίκο με το βιβλίο σου. Σ’ ευχαριστούμε και συγχαίρουμε…Το συνιστούμε εκθύμως στους συναδέλφους..»

Στέφανος Σκαρπέλλος φιλόλογος-βιβλιοκριτικός. Στην εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ»:

«Η Μαύρη Ήπειρος, η μαγεία της, οι περιπέτειές της είναι terra incognita για τους περισσότερους. Ο Νίκος Σακελλαρόπουλος την απομυθοποιεί μέσα από το μύθο του! Μας προσφέρει έτσι την ευκαιρία για μια βιωματική γνωριμία μαζί της. Με την αφτιασίδωτη γραφή του μας οδηγεί στην τάλαινα γη του χθες και του σήμερα. Κυρίως μας κάνει κοινωνούς των δικαίων θέσεών του μέσα από μιαν ευρηματική τεχνική..»

Κορίνα Αλιβιζάτου, λογοτέχνης:

«.. πρόκειται για συναρπαστικό ανάγνωσμα. Μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια συνδυασμένη με αγωνιώδη αστυνομική πλοκή. Συνάμα μια πνευματική διαδρομή που αφυπνίζει το νου και ευαισθητοποιεί την καρδιά… Ένα πρωτότυπο και άρτιο μυθιστόρημα-ιστόρημα που διαποτίζει με ανθρωπιά όσους το διαβάσουν….».

Μαρία Μασσαρά Γραμματέας απόδημου Ελληνισμού:

Διάβασα με προσοχή το μοναδικό αυτό βιβλίο. Τελειώνοντας ένοιωσα κάτι σαν ενοχή, γιατί το έργο αυτό το χαρακτηρίζει μια μελαγχολική έκρηξη ψυχής που απευθύνεται στη συλλογική μας συνείδηση. Γιατί άνθρωποι σαν κι εμάς καταδυνάστευσαν, εκμεταλλεύτηκαν, βίασαν, δολοφόνησαν και καταλήστεψαν άλλους ανθρώπους αθώους και ανυποψίαστους. Λαούς ολόκληρους. Συγχαρητήρια στο συγγραφέα.

Κώστας Νικολόπυλος τ. αντιπρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών: (Στην εφημερίδα «Η Φωνή των Καλαβρύτων»)

Με βαθιά εκτίμηση και σεβασμό στον ιερό μόχθο του συγγραφέα.. θα προχωρήσω στην κριτική αποτίμηση του παρόντος βιβλίου.. «ΜΑΥΡΟ ΜΑΜΠΑ», προκειμένου να παρουσιάσω στο αναγνωστικό κοινό την αποτυπωμένη σ’ αυτό συγγραφική του δεξιοτεχνία.. Ο Νίκος Σακελλαρόπουλος ως ένας ευαίσθητος και ιδιαίτερα χαρισματικός, αλλά και δίκαιος συγγραφέας, παρουσιάζει.. με χαρίεντα πεζό λόγο, την κατάσταση και το αλισβερίσι που γίνεται στη «Μαύρη Ήπειρο»… Αυτά τα στοιχεία καυτηριάζονται με την αφηγηματική-μυθιστορηματική ..πέννα του συγγραφέα. Η πλοκή το ύφος και το προσωπικό ψυχικό μεγαλείο του συγγραφέα, κρατούν καθηλωμένο τον αναγνώστη, από την αρχή μέχρι το τέλος του βιβλίου…

Αρχιμανδρίτης Αστέριος Χατζηνικολάου-Συγγραφέας.

«….Διάβασα με ενδιαφέρον το βιβλίο σας. Εύχομαι ό Άγιος Θεός….να σας αξιώνει να υπηρετείται με το δικό σας τρόπο την επικράτηση στον κόσμο μας της αλήθειας, της δικαιοσύνης και της αγάπης …».

Λευτέρης Μαρινέλης Εκπαιδευτικός-συγγραφέας. Εφημερίδα «ΑΛΛΑΓΗ» 8-4-2010

«..ένα υπέροχο μυθιστόρημα που εντυπωσιάζει με την πολύπλοκη και πολύτροπη εκφραστικότητά του… πλέκει ή διαπλέκει με συνδυασμούς τέλειους πραγματικών η φανταστικών γεγονότων, που κάνουν τον απλό ή και δύσκολο αναγνώστη να ζητά και να ρουφά στην κυριολεξία το γράψιμό του..»

Γιώργος Σαρρής συγγραφέας

«…..Θερμά συγχαρητήρια για το τόσο σπουδαίο έργο σου.. το διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον.. έκανα ένα μαγικό ταξίδι στη μαρτυρική Αφρική..»

Σταύρος Ιντζεγιάννης Συγγραφέας. Εφημερίδα ημερήσιος «ΚΗΡΥΞ»

«..Μια έντονη καταγραφγή με πληροφορίες για το κοινωνικό και οικονομικό πρόσωπο της μαύρης ηπείρου, ώστε να γίνεται ένα χρήσιμο εργαλείο μελέτης. . Μια ενδιαφέρουσα αφήγηση που έχει επί πλέον την αρετή του συγκερασμού του πιθανού με το απίθανο και του μύθου με την ιστορία.. Μύθος και ιστορία μαζί και ξεχωριστά σε μια ενιαία στέρεα δεμένη ευανάγνωστη λογοτεχνική δημιουργία.



για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Π. Κυριαζής 










Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.